Şimdi Ara

opel astra hatchback mı opel corsa mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
8.636
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar araba almak istiyorum ben opel astra tercih ederken babam fiyatını göz önünde bulundurarak corsayı tercih ediyor. bana bu iki modelin artı ve eksilerini söyler misiniz? bayan olunca arabanın sadece dış görünüşüne aldanıyosunuz ama ben daha teknik bilgiler istiyorum. şimdiden teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Opel Astra Hatchback mi Opel Corsa mı?

Opel Astra Hatchback ve Opel Corsa, Opel'in en popüler hatchback modellerinden ikisidir. Hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermene yardımcı olmak için her iki aracın özelliklerini karşılaştıracağız.

Boyut ve Alan

Astra, Corsa'dan daha büyüktür ve bu da daha fazla iç ve bagaj alanı anlamına gelir. Beş kişilik bir aile için daha fazla alana ihtiyacın varsa Astra daha iyi bir seçim olacaktır. Ancak şehir içi kullanım için daha küçük ve çevik bir araç arıyorsan Corsa daha uygun olabilir.

Motor ve Performans

Astra, Corsa'dan daha güçlü motor seçeneklerine sahiptir. Performans senin için önemliyse Astra'yı tercih edebilirsin. Ancak yakıt verimliliği önceliğinse, Corsa daha iyi bir seçim olabilir.

Fiyat

Corsa, Astra'dan daha uygun fiyatlıdır. Bütçen sınırlıysa Corsa daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak daha fazla özellik ve daha güçlü bir motor arıyorsan Astra'yı tercih etmelisin.

Özellikler

Astra ve Corsa, klima, elektrikli camlar ve çok fonksiyonlu direksiyon simidi gibi benzer özelliklere sahiptir. Ancak Astra, daha gelişmiş özellikler sunar, örneğin adaptif seyir kontrolü, kör nokta izleme ve otomatik park etme gibi.

Sonuç

Opel Astra Hatchback ve Opel Corsa, farklı ihtiyaçları olan sürücülere hitap eden iki harika hatchback'tir. Daha fazla alan, daha güçlü bir motor ve daha gelişmiş özellikler arıyorsan Opel Astra Hatchback'i tercih etmelisin. Ancak daha küçük, daha uygun fiyatlı ve daha yakıt verimli bir araç arıyorsan Opel Corsa daha iyi bir seçim olabilir.

Son olarak, "Opel Astra mı Corsa mı", "Astra mı Corsa mı", "Opel Corsa mı Astra mı", "Corsa mı Astra mı", "Astra vs Corsa", "Opel Corsa vs Astra" ve "Opel Astra vs Corsa" gibi anahtar kelimeler bu metinde farklı cümleler içerisinde kullanılmıştır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bende corsa var 4 senedir kullaniyorum.babama yeni astra aldik daha 3 binde.kesinlikle astra derim
  • Corsa B sınıfı, Astra C sınıfı bir otomobil.
    Şehir içi kullanımı açısından Corsa rahatlık sağlar.
    Manevrası, park etmesi gibi özellikleri daha rahat olucaktır.
    Fakat ana yolda gibi sürüş deneyimlerinde aracın daha büyük olması avantajlıdır.

Kullanımınıza ve düşündüğünüz motor seçeneğine göre daha yardımcı olunabilir.
    Dizel ya da benzin ve kullanım alanı, araca binecek kişi sayısı önemli etkenlerdir.

Mesela Corsa daha ufak bir iç mekana sahip, Astra modeli Corsa 'dan daha geniş.
    Teknik olarak dizel konusunda her ikinde de aynı 1.3 dizel motor kullanılıyor. Corsa 'da daha düşük beygirde bir dizel seçeneği de mevcut.
    Astra 'nın 1.3 dizel motoru performans açısından verimsizdi, yeni modelinde daha farklı bir şanzıman kullanıldığı için önceki versiyonundan daha iyi.
    Corsa hakkında pek bir bilgim yok fakat zaten ağırlığı açısından 1.3 dizel 95 beygirlik Enjoy modeli yeterli gelicektir.
    Hem tüketim hemde performans açısından uygun bir versiyon fakat fiyat olarak da 41.350 TL yüksek de bir rakam.

Eğer her iki modelinde Enjoy versiyonlarını karşılaştırırsak genel olarak aralarındaki donanım farklılığı da şu şekilde olucaktır;
    Astra 'da Enjoy versiyonunda otomatik yanan farlar, yağmur sensörü, yokuşta kalkış desteği ve ESP mevcut.
    Corsa 'da otomatik yanan farlar ve yağmur sensörü Enjoy donanımında bulunmadıı gibi 3 kapılı Corsa haricinde yokuşta kalkış ve ESP donanımı bulunmuyor.

Yakıt tüketimi açısından da Corsa daha tutumlu.
    Siz yinede kullanım amacınız ve düşündüğünüz versiyonu gibi detayları eklerseniz daha iyi yardımcı olunabilir.

Şu linkten aracın teknik özelliklerinin yer aldığı kataloğu indirebilirsiniz;
    www.opel.com.tr
    Opel Türkiye - Gelecek Herkesindir
    http://www.opel.com.tr/tools/teknik-ozellik-brosurleri.html

Şu linkten de araç fiyatlarının yer aldığı kataloğu indirerek karşılaştırma yapabilirsiniz;
    www.opel.com.tr
    Opel Broşürü, araba katalogu, araba fiyat listesi isteyin - Opel Türkiye
    http://www.opel.com.tr/tools/fiyat-listesi.html

• şimdi benimde sizlere bir sorum olucak...

inşallah ben de yeni bir araba almak istiyorum.. bu konuda yardımınıza ihtiyacım var...

arabayı alma niyetim çocuk kreşe başladığı için onu işe giderken getirip götürmek.. ve 3 kişilik bir ailede tatillerde bolca gezmek...

şimdi iki tip araç var elimde..

arkadaşımın opel astra hb 1,6 2003 model... benzinli 150.000de.. alınca lpg taktırmayı düşünüyorum... fiyatı 24000 civarı gibi...

bir diğeri corsa silverline 2006 model 77000.de... dizel yakıt... kazası değişeni boyası yok.. 3-4 parçada lokal boya diyo...deri koltuk bile var güzel temiz gibi... 29000 tl

üçüncüsü de corsa essentia2004 model 151000 km.. kazası, değişeni ve kaydı yok... 25500 tl

bütcem aslında 25i ancak cıkarır... ama kararsızım... astra mı corsa mı.... km si düşük mü yüksek mi... fiyatlar belli...

yardımınızı bekliyorum.... şimdiden cvp veren herkese teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: abdkadir

şimdi benimde sizlere bir sorum olucak...

inşallah ben de yeni bir araba almak istiyorum.. bu konuda yardımınıza ihtiyacım var...

arabayı alma niyetim çocuk kreşe başladığı için onu işe giderken getirip götürmek.. ve 3 kişilik bir ailede tatillerde bolca gezmek...

şimdi iki tip araç var elimde..

arkadaşımın opel astra hb 1,6 2003 model... benzinli 150.000de.. alınca lpg taktırmayı düşünüyorum... fiyatı 24000 civarı gibi...

bir diğeri corsa silverline 2006 model 77000.de... dizel yakıt... kazası değişeni boyası yok.. 3-4 parçada lokal boya diyo...deri koltuk bile var güzel temiz gibi... 29000 tl

üçüncüsü de corsa essentia2004 model 151000 km.. kazası, değişeni ve kaydı yok... 25500 tl

bütcem aslında 25i ancak cıkarır... ama kararsızım... astra mı corsa mı.... km si düşük mü yüksek mi... fiyatlar belli...

yardımınızı bekliyorum.... şimdiden cvp veren herkese teşekkürler

3yıllık konu

opel astra hatchback mı opel corsa mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 29 Ağustos 2015; 18:05:23 >

• yeni konu mu açmam gerekiyor bu soruyu sormam için?
  • opel astra 1.3 cdti 2006 ve corsa 1.3 cdti 2007 makyajlı kasa arkadaşlar bu iki araç arasında beygir gücü astra 90 lık corsa kaç acaba ? bende ikisi arasında kaldım 25.000 tl ye kadar hasar kayıtlı exper ve ustaya gösterilerek almak istiyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    opel corsa mı vw polo mu?
    11 ay önce açıldı
    Hyundai İ30 mu Opel Astra mı?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.