Şimdi Ara

Dodge Nitro kullanan varmı hiç?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
27.827
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ??? Aradım birazda pek birşey bulamadım forumda ilgilenen yokmu bu araçla son zamanlarda güzel gözükmeye başladı 2.8 dizel 55 milyar falan.. ama gücü yol tutuşu kalitesi fln bilmiyorum

• arkadasim umarim cevabimi okursun biraz gec buldum konunu:)bende dodge nitro hastasiim su anda elimde 3.7....6 silindirli bir nitro va 2008 model.gercekten mukemmel bir arac yol tutusu 4 cekeri ve kalkis olarak 318 tork uretiyor.ayni zamanda da 210 beygir guc var kisaca kullan ve zevkini yasa derim sana.baska ne ozelligini sormak istersen yanitlamaya hazirim.
  • Sıradışı tipiyle ilgi çekici olsa da iç maknaın kalitesiz, konfordan uzak oluşu ortak eleştiri konusu. Bir de aylardır resmi Dodge sistesinde aracın adı bile gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ohara -- 30 Nisan 2011; 13:17:29 >
  • Bir iki kere kullanmıştım. Araç dizel (2.8di galiba) 20" jantlı ve yazlık lastikliydi.
    Virajlarda araç arkasını çok fazla savuruyordu, camlarını çok küçük bu beni acayip derecede boğdu araçta. Şahsen bana dar geldi, malzeme kaliteside pek iyi gibi değildi. Araç sahibi bu savrulma durumu yüzünden 18" yeni jant ve yeni lastikler alınca yol tutuşu kabul edilebilir düzeye geldi. Ama fabrika çıkışı lastiklerle araç savruluyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Bir iki kere kullanmıştım. Araç dizel (2.8di galiba) 20" jantlı ve yazlık lastikliydi.
    Virajlarda araç arkasını çok fazla savuruyordu, camlarını çok küçük bu beni acayip derecede boğdu araçta. Şahsen bana dar geldi, malzeme kaliteside pek iyi gibi değildi. Araç sahibi bu savrulma durumu yüzünden 18" yeni jant ve yeni lastikler alınca yol tutuşu kabul edilebilir düzeye geldi. Ama fabrika çıkışı lastiklerle araç savruluyor...

oncelikle soyleyeceklim kesinlikle bu arabanin sahibi oldugum icin degil.su ana kadar (kia sportage 2010 2.4)+(hyundai tucson 2009 2.4) ve (hyundai sonata 2008 3.2)sahibi olmus bir kisiyim bunuda yazmamain nedeninide umarim aciktir.sadece iyice arastirmadan kullanmadan denemeden biseyleri elestirmenin yanlis oldugunu dusunuyorum..bu soyledigim araclarin artilarini eksilerini hepsini sayabilirim size.

dodge nitroya buyuk haksizlik bence arkadaslar:) fabrika lastikleri hakkinda haklilik payin var bende de 18 jant ayrica ben sahsen arabayi cok hizli kullanirim ama yuksek araba oldugu halde simdiye kadar pek hissetmedim savrulmayi.arabada ayrica esp ve bas abs sistemleride mevcut yagmurda kayganligin yani sira devrilmeyide yuksek derecede onler bu sistemler.denenmistir.
    ic mekanin malzeme kalitesine gelince aksine cok kaliteli malzemeler kullanilmis,cok kalin zor kirillan plastik kullanilmis.ayrica kapi kollarini herkes plastik saniyor ama cromdan yapilmis koltuklara gelince ozellige gore deri olani ve kumas olani var kumas cok kaliteli dikislerle hazirlanmis ayrica fabrika kokusunu muhavaza eden bir ozellik tasiyor kumasi.
    gelelim camlarin kucuklugune.ben bu konuda hic oyle bisey hissetmedim aksine her aciyi rahatlikla gorebiliyorum.ayrica Hammer larda da cam ebatlari ayni.dis govdeye gelince tamponlar haric her yer celik .kore arabalari gibi fiberglas uretilmemis.
    şasisi tam bir amerkan!altından bakılınca çok net anlayabilir herkes.
    gelelim iç mekanın genişliğine arkada çok rahat dört kişi oturabiliyor.on taraf da cok rahat.
    4 cekeri de dort tekerde ayri ayri oto lock olanindan:)
    vitese geline 5 vites otomatik sanziman 1 ve 2 nci viteste manuel olarak agir vites olarak kullanabilirsiniz.
    tow haul ozelligi de mevcut her arabada yoktur bu ozellik 60 dan sonra yokus larda rahatlikla kullanabilirsiniz bu ozelligi sizi 60 tan direk 120 ye atara bir an icinde.ayakta over ozelligi haric.
    motor gucune gelince 5000 d 210 beygir gucu ve 4000 d 318 tork bir suv araba icin ne demek sanirim acik ve net.
    ses izelasonuna gelince kapi ve pencereler kapandiginda butun dis sesler yok oluyor sizin icin klimayi acin ve hayatin zevkini tatin:)
    bu kadar artilari yazdim bide eksilerini de her arabada oldugu gibi bununda vardir dogal olarak paylasiyim butun aciklilikla:
    benzin kapaginin kilit ozelliginin olmamasi.
    maksimum hizin 200 km olmasi.
    alarm sistemi olmamasi.
    ayrica 3.7 motor benimki ve 100 km de 12 litre harcamasi buda sanirim bu tur motor tasiyan bir jeep icin normal.
    benim aportage de 2.4 motor vardi tabi 4 cekerde degil sadece goruntu olarak jeep.yani aldigima pisman oldum diyebilirim.

• zevkler tabiiki görecelidir ama bence çok tipsiz bir araç
     Dodge Nitro kullanan varmı hiç?
  • Lincoln navigator un yanında hiç bir şansı yok. Nitro bir teneke yığını bana kalırsa.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bizhy

Lincoln navigator un yanında hiç bir şansı yok. Nitro bir teneke yığını bana kalırsa.

Navigator ün yanında tabii ki şansı yok.Farklı sınıftalar.

Nitro da zaten gayet tipsiz ve kalitesiz bi model benim bildiğim.Özellikle iç mekan.
  • navigator de zaten nitro'dan üç tane alıyor
  • yakıt vergi durmu ne acaba.. otaparkı olan birisi için cok lüks ama guzel bir secenek olabilir. sokakta bırakmaya kıyamaz insan ama..
  • quote:

Orijinalden alıntı: jon_allesi

quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Bir iki kere kullanmıştım. Araç dizel (2.8di galiba) 20" jantlı ve yazlık lastikliydi.

oncelikle soyleyeceklim kesinlikle bu arabanin sahibi oldugum icin degil.su ana kadar (kia sportage 2010 2.4)+(hyundai tucson 2009 2.4) ve (hyundai sonata 2008 3.2)sahibi olmus bir kisiyim bunuda yazmamain nedeninide umarim aciktir.sadece iyice arastirmadan kullanmadan denemeden biseyleri elestirmenin yanlis oldugunu dusunuyorum..bu soyledigim araclarin artilarini eksilerini hepsini sayabilirim size.

dodge nitroya buyuk haksizlik bence arkadaslar:) fabrika lastikleri hakkinda haklilik payin var bende de 18 jant ayrica ben sahsen arabayi cok hizli kullanirim ama yuksek araba oldugu halde simdiye kadar pek hissetmedim savrulmayi.arabada ayrica esp ve bas abs sistemleride mevcut yagmurda kayganligin yani sira devrilmeyide yuksek derecede onler bu sistemler.denenmistir.
    ic mekanin malzeme kalitesine gelince aksine cok kaliteli malzemeler kullanilmis,cok kalin zor kirillan plastik kullanilmis.ayrica kapi kollarini herkes plastik saniyor ama cromdan yapilmis koltuklara gelince ozellige gore deri olani ve kumas olani var kumas cok kaliteli dikislerle hazirlanmis ayrica fabrika kokusunu muhavaza eden bir ozellik tasiyor kumasi.
    gelelim camlarin kucuklugune.ben bu konuda hic oyle bisey hissetmedim aksine her aciyi rahatlikla gorebiliyorum.ayrica Hammer larda da cam ebatlari ayni.dis govdeye gelince tamponlar haric her yer celik .kore arabalari gibi fiberglas uretilmemis.
    şasisi tam bir amerkan!altından bakılınca çok net anlayabilir herkes.
    gelelim iç mekanın genişliğine arkada çok rahat dört kişi oturabiliyor.on taraf da cok rahat.
    4 cekeri de dort tekerde ayri ayri oto lock olanindan:)
    vitese geline 5 vites otomatik sanziman 1 ve 2 nci viteste manuel olarak agir vites olarak kullanabilirsiniz.
    tow haul ozelligi de mevcut her arabada yoktur bu ozellik 60 dan sonra yokus larda rahatlikla kullanabilirsiniz bu ozelligi sizi 60 tan direk 120 ye atara bir an icinde.ayakta over ozelligi haric.
    motor gucune gelince 5000 d 210 beygir gucu ve 4000 d 318 tork bir suv araba icin ne demek sanirim acik ve net.
    ses izelasonuna gelince kapi ve pencereler kapandiginda butun dis sesler yok oluyor sizin icin klimayi acin ve hayatin zevkini tatin:)
    bu kadar artilari yazdim bide eksilerini de her arabada oldugu gibi bununda vardir dogal olarak paylasiyim butun aciklilikla:
    benzin kapaginin kilit ozelliginin olmamasi.
    maksimum hizin 200 km olmasi.
    alarm sistemi olmamasi.
    ayrica 3.7 motor benimki ve 100 km de 12 litre harcamasi buda sanirim bu tur motor tasiyan bir jeep icin normal.
    benim aportage de 2.4 motor vardi tabi 4 cekerde degil sadece goruntu olarak jeep.yani aldigima pisman oldum diyebilirim.

arkadaşım yazdıklarını okuyunca resmen dehşete kapıldım ya amacın insanları yanlış yönlendirmek yada dodge bayisinde felan çalışıyosun söylediklerinin hemen hemen hepsi yanlış bende dodge nitro kullanıyorum burdan araba alacaklara sesleniyorum sakın ama sakın almayın.

Niye diceksiniz öncelikle yolda giderken küçücük bir çukur yada çıkıntı hem arabayı sallar hemde ses olduğu gibi içeridedir.
    Frenler berbattır yokuşta duramıcam diye korkarsınız
    İç mekanda kullanılan malzemeler ise berbattır orta konsollu biraz itin hemen oynar yerinden uhuyla felan yapıştırmışlar herhalde
    Sürekli arıza verir arabada hiçbirşey yoktur evin önüne koyarsın sabah bi kalkmışın klima bozulmuş sonra kendi kendine düzelir o biter başka yeri bozulur
    Klima çok çok yetersizdir yazın klimayı açarsın klimayı tam üstüne vermden rahatlamazsın kapatır kapatmazda terlemeye başlarsın yani içeriyi soğutmaz üzerine esinti geldiği sürece rahatlarsın
    Yol tutuşu berbattır bu konuda tartışmam bile
    Az biraz iyi özellikleride vardır mesela ses sistemi iyidir,hantal değildir kalkışta felan iyidir,bütün bunlara rağmen oturduğunuz zaman rahattır ve sürüşü zevklidir,dıştan görünüşü çoğu insana güzel gelir

Ben bir hata yaptım aldım ve şimdi mecbur biniyorum çünkü yeni bir araba daha alamam kısacası dodge nitro benim ilk arabam ama en önemlisi en büyük hayal kırıklığım benden size tavsiye alman arabalarından sakın vazgeçmeyin

• bizim burada 2 adet var bu makinelerden.iç kısımı cücük gibi daralıyor insan 1 kere binmişliğim var ford ka da bile daha rahatım
  • quote:

Orijinalden alıntı: crank444

arkadaşım yazdıklarını okuyunca resmen dehşete kapıldım ya amacın insanları yanlış yönlendirmek yada dodge bayisinde felan çalışıyosun söylediklerinin hemen hemen hepsi yanlış bende dodge nitro kullanıyorum burdan araba alacaklara sesleniyorum sakın ama sakın almayın.

Niye diceksiniz öncelikle yolda giderken küçücük bir çukur yada çıkıntı hem arabayı sallar hemde ses olduğu gibi içeridedir.
    İç mekanda kullanılan malzemeler ise berbattır orta konsollu biraz itin hemen oynar yerinden uhuyla felan yapıştırmışlar herhalde
    Sürekli arıza verir arabada hiçbirşey yoktur evin önüne koyarsın sabah bi kalkmışın klima bozulmuş sonra kendi kendine düzelir o biter başka yeri bozulur
    Klima çok çok yetersizdir yazın klimayı açarsın klimayı tam üstüne vermden rahatlamazsın kapatır kapatmazda terlemeye başlarsın yani içeriyi soğutmaz üzerine esinti geldiği sürece rahatlarsın
    Az biraz iyi özellikleride vardır mesela ses sistemi iyidir,hantal değildir kalkışta felan iyidir,bütün bunlara rağmen oturduğunuz zaman rahattır ve sürüşü zevklidir,dıştan görünüşü çoğu insana güzel gelir

Ben bir hata yaptım aldım ve şimdi mecbur biniyorum çünkü yeni bir araba daha alamam kısacası dodge nitro benim ilk arabam ama en önemlisi en büyük hayal kırıklığım benden size tavsiye alman arabalarından sakın vazgeçmeyin

dostum mesajı bıraz gec okudum umarım yanıtımı da okursun.senin araç dodge nitro olabilir ama motor hacmi benimkisi kadar değil.ikincisi ise senin araba avrupa standartlarına göre üretilmiş.sana tavsiyem amerika için üretilenine bir kere bin ve kullan sonra da farkı yaz bana:)
    yada nette yaz 3.7 dodge nitro ve özelliklerini oku.çünkü avrupa için üretilen amerikan arabaları ile amerika ve kadanada üretilen arabalar arasındaki fark çok büyüktür.bu tür bir araç kullanıyorum diye abartarak methetmeme gerek yok ki sadece tecrübelerimi anlattım.
    inan ki yaklaşık bir senedir aracımı kullanıyorum ve ikinci el aldım ben arabamı şimdiye kadar hiç bir bozukluk olmadı ama hiç.
    kilimayı 1 dereceden fazla açamıyorum.(yalan söylemiyorum inan!)
    iç mekanın kalitesine gelince bir şeyi belirtmek isterim ne kadar sert olursa içteki plastikler okadar hızlı ses çıkarmaya başlar zamanla.
    benim klima bozulmadı ama sana bir tavsiye her ne aksilik olursa arabanda yani nitronda kontak kapalıyken iki defa aç kapa yani çalıştırmadan.sonra üç defa ayağını gaza bas üçüncüsünde ayğın gazda kalsın ve kontak açık ayrıca elini kilometre sayaç düğmesine basılı tut bir kaç saniye sonra arabanda çalışmayan ne varsa çalışır duruma gelecek:))bana örnek bir araba ver amerikan hariç:)

• quote:

Orijinalden alıntı: jon_allesi

quote:

Orijinalden alıntı: crank444

dostum mesajı bıraz gec okudum umarım yanıtımı da okursun.senin araç dodge nitro olabilir ama motor hacmi benimkisi kadar değil.ikincisi ise senin araba avrupa standartlarına göre üretilmiş.sana tavsiyem amerika için üretilenine bir kere bin ve kullan sonra da farkı yaz bana:)
    yada nette yaz 3.7 dodge nitro ve özelliklerini oku.çünkü avrupa için üretilen amerikan arabaları ile amerika ve kadanada üretilen arabalar arasındaki fark çok büyüktür.bu tür bir araç kullanıyorum diye abartarak methetmeme gerek yok ki sadece tecrübelerimi anlattım.
    inan ki yaklaşık bir senedir aracımı kullanıyorum ve ikinci el aldım ben arabamı şimdiye kadar hiç bir bozukluk olmadı ama hiç.
    kilimayı 1 dereceden fazla açamıyorum.(yalan söylemiyorum inan!)
    iç mekanın kalitesine gelince bir şeyi belirtmek isterim ne kadar sert olursa içteki plastikler okadar hızlı ses çıkarmaya başlar zamanla.
    benim klima bozulmadı ama sana bir tavsiye her ne aksilik olursa arabanda yani nitronda kontak kapalıyken iki defa aç kapa yani çalıştırmadan.sonra üç defa ayağını gaza bas üçüncüsünde ayğın gazda kalsın ve kontak açık ayrıca elini kilometre sayaç düğmesine basılı tut bir kaç saniye sonra arabanda çalışmayan ne varsa çalışır duruma gelecek:))bana örnek bir araba ver amerikan hariç:)

hmmm ilginçmiş gerçekten çok merak ettim mesela ben dodge nitro alıcam ama amerikan olacak nasıl yapıcam yardım edersen sevinirim.Ben türkiyede yaşıyorum yetkili satıcıdanda talebim doğrultusunda bana gönderilen araç bu türkiyedeki araçların hepside bu şekilde oyüzden amerika için üretilenlerin iyi olması burdaki dodge nitroların rezaletinin üstünü örtmez ve bu rezalet aracı üreten firmayı hertürlü şekilde bağlar çıkıpta biz amerikada daha iyisini yapıyoruz onlar çok iyi diyemez burası amerika değil türkiye türkiyeye yolladıkları dodge nitroda kötü,rezalet,kesinlikle alınmaması gereken bir araç ve benim soz sözüm başta alman sonrada italyan arabalarından vazgeçmeyin

• 2 aydır nitro kullanıyorum bizim buralarda sahin doğan bir zamanlar peynir ekmek gibi giderdi mantık iste al 10 bin liraya arabayı bakkaldan bile farini bulursun. Bu arabaya da basit bir araba muamelesi yaparsanız haksızlık olur arkadasım bu araba 'cip' tabiki bazı sürüş ve konfor eksik leri olacak yol tutus vs. Ha ben konforlu alcam diyorsan al Q7 yi keyfine bak uzun lafın kısası 50-60 bin TL aralığında alabileceğin etiket yapabileceğin en iyi araç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mrb arkadaşlar.konu hortlamış gibi oldu.ford mondeo 2.00 dizel aracımım sattıktan sonra bende dodge nitro 2.8 crdi almayı kafama koydum.kullanıcı arkadaşlar varsa almalı mı almamalı mı onu merak ediyorum.çok beğendiğim bir araç.bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler
  • hamzaatmaca kullanıcısına yanıt
    Hocam araç hakkında bilgim yok ama hangi açıdan sordunuz?
    Güvenlik?
    Konfor?
    Hız?
    Yol Tutuşu?
    Yakıt tüketimi ?
    Yıllık yaptığınız km?
    Şehiriçi mi şehirdışı mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • şimdi hocam ekseriyette sürat yapmayı sevmem.hız istemiyorum.yakıtı da ortalama 40-50 krş razıyım.yıllık en fazla 30-40 bin km yaparım.sorunları var mıdır kronik?bence bi arabanın artıları eksilerinden % 50 fazla ise iyidir.eski aracım ford mondeo 2.00 tdci titanyum du.işin açığı nitro nun şekline de vurulmadım değil.içi biraz basit dursada dış güzelliğinin hatrına ona razıyım artık.genel bağlamda beni üzer mi üzmez mi? aracı kullanmış iseniz veya duyduğunuz genel bir problrmi varsa bilgilendirirseniz sevinirim.teşekkürler
  • Arkadaşlar selamlar,

konuyu hortlatalım biraz :D ben de bu aracı almayı düşünüyorum. Bir çok kullanan insan ile görüştüm. Hepsi uzun süre kullananlar ve aracı çok beğenerek kullanıyorlar. Sürekli arıza çıkarıyor olayı benim en çok takıldığım konuydu fakat kullananlar o şekilde olduğunu söylemiyor. Aracın motoru ve şanzımanını mercedes araçlarda kullanılanlar ile aynı mercedes motorları ve şanzımanı sürekli sorun mu çıkarıyor? Bu araçta yüksek konfor aramak saçmalık gibi geliyor bana sonuçta 4x4 ve 4x2 konfor ve aşırı hız performansı beklemek doğru değil. Öğrendiğim kadarıyla bu arabayı alacakların dikkat etmesi gereken konu aracın bakımlarının zamanında ve düzgün yapılmış olması onun dışında araç sorun çıkarmıyor. İlanlarda bir satıcı var 320binde arabası ve ilk sahibi :D

• bloodrap kullanıcısına yanıt

Eski amerikan araçları her zaman sorun çıkarır. Reddit'te yüzlerce başlık var. Biraz okursanız zaten tamamen o sevdadan vazgeçersiniz. İşçilik ve malzeme eskiden bizde çok pahalı değildi. Şuan servise periyodik bakıma 10 bin tl ödeniyor. O yüzden servise yolunuz ne kadar az düşerse o kadar mutlu olursunuz. Eski amerikan araçları kesinlikle alınmaz. 3-5 kişinin yorumuna göre değil, yüzlerce kişinin kullanıcı yorumu olan reddit gibi sayfalara bakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi furkan1zek -- 19 Eylül 2023; 23:5:21 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.