Şimdi Ara

QAT KULLANICILARI KULÜBÜ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
86
Cevap
5
Favori
3.871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: by@li

quote:

Orijinalden alıntı: kdundar

Facebook grubundan takip ettiğim kadarıyla dsd256 ve 32 bit denemeleri olmuş ve memnuniyet ifadeleri yer alıyor. Yalnız bildiğim kadarıyla ne ms5 in çipi ne de rs3 dsd256 ne de 32 bit destekliyor. Sanırım yazılımsal olarak desteklediği değerler olan 24 bit ve dsd128 e downsample edip çalıyor. Ilave olarak 32 bit albüm nereden temin edildi? Ben piyasada 32 bit kayıt yapılıp satış yapıldığına hiç şahit olmadım burada bir yanlış anlaşılma vs mi var?

Facebook grubunda 32 bit denediğimi ben yazdım ancak dsd256 ile ilgili bir ifadem olmadı. Uğur beyin verdiği dsd albümler genelde dsd64 veya dsd128

32bit bir tane albüm var o da test cd'si. sizin tavsiyelerinize göre yapılan güncellemeden sonra albümdeki parçaların yanlarında beliren 24 yada 32 bit ayrımından sonra fark ettim. Artık downgrade mi ediyorda çalıyor bilmiyorum.

Bu albümü ismini hatırlamıyorum ancak internetten indirmiştim.

doğrudan size yazmamıştım. genel olarak okuduğum denemelerdi.

32 bit kayıt yapılmış ticari bir albüm satışta ben rastlamadım açıkçası. hangi albüm veya test cd si bende bulmaya çalışayım.

bu arada 16/24/32 bit veya dsd olarak filtreleme yapılıyor mu artık?

• quote:

quote:

quote:

Facebook grubundan takip ettiğim kadarıyla dsd256 ve 32 bit denemeleri olmuş ve memnuniyet ifadeleri yer alıyor. Yalnız bildiğim kadarıyla ne ms5 in çipi ne de rs3 dsd256 ne de 32 bit destekliyor. Sanırım yazılımsal olarak desteklediği değerler olan 24 bit ve dsd128 e downsample edip çalıyor. Ilave olarak 32 bit albüm nereden temin edildi? Ben piyasada 32 bit kayıt yapılıp satış yapıldığına hiç şahit olmadım burada bir yanlış anlaşılma vs mi var?

Facebook grubunda 32 bit denediğimi ben yazdım ancak dsd256 ile ilgili bir ifadem olmadı. Uğur beyin verdiği dsd albümler genelde dsd64 veya dsd128

32bit bir tane albüm var o da test cd'si. sizin tavsiyelerinize göre yapılan güncellemeden sonra albümdeki parçaların yanlarında beliren 24 yada 32 bit ayrımından sonra fark ettim. Artık downgrade mi ediyorda çalıyor bilmiyorum.

32 bit kayıt yapılmış ticari bir albüm satışta ben rastlamadım açıkçası. hangi albüm veya test cd si bende bulmaya çalışayım.

filtreleme yapılabiliyor evet artık

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tgaripozer

quote:

dsd 256 daha önce denenmişti aslında o zamanda çalıyordu bence açıkcası bende denemedim önceden kaynak yetersizliğinden ama yazılımsal olarak değil ms5 de bulunan cip bu işi hallediyor yazılımsal olarak değil yani içindeki dac ile ilgili cok net bilgi sahibi olmadığımız için kesin Konuşmak istemiyorum ama Uğur Bey le konuşmamızda cihazı transport olarak kullanıp başka dac dan dsd 256 ses alamadık dediğini hatırlıyorum

sevgili tgaripozer,

aslında net bilgiye sahibiz, qat nin kendi sitesinde yazdığı ve benimde iç fotoğraflarından gördüğüm kadarıyla (sonradan bir değişiklik olduysa bilmiyorum) üzerinde analog devices ad1955 çip var.
    bu çipin desteklediği formatlar pcm 16 ,18, 20, 24 bit ve 32, 44.1, 48, 88.2, 96, 176.4, 192 khz, dsd olarak 64 ve 128 fs destekliyor. diğer formatlar yazılımsal olarak downsample ediliyordur diye tahmin ediyorum zira donanımsal desteği yok.
    Ben de evimde denemedeyken dsd256 dememde çalmamıştı. bozuk distorsiyon gibi bir ses geliyordu sadece.

http://www.analog.com/en/products/audio-video/audio-da-converters/ad1955.html

• quote:

quote:

quote:

Ekteki album
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

• ....
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ekteki album
     QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

Format cd ise zaten 16 bit 44.1 khz den yüksek olamaz. Burada farklı bir durum var bence. Belirttiğiniz test disc vardı bende bildiğimiz cd kalitesiydi 32 bit olması zaten teknik olarak mümkün değil zira cd çalardan dinlenmek için yapılmıştı.

• Peki bildiğimiz 700-800 mb kapasiteli bir cd nasil oluyorda 1600 mb veriyi depolayabiliyor? Sizce bu mümkün mü?

• quote:

Peki bildiğimiz 700-800 mb kapasiteli bir cd nasil oluyorda 1600 mb veriyi depolayabiliyor? Sizce bu mümkün mü?

Böyle birşey mümkün değil tabi ki, kapasitesinden fazla veri yüklemek söz konusu olamaz.
    Şöyle anlatayım, bu ilettiğiniz albümün orjinali bir cd yani olabilecek maksimum çözünürlüğü 16 bit 44.1 khz. Bundan daha yüksek bir çözünürlük teknik olarak mümkün değil. Aklımda yanlış kalmadıysa tek cd ve 70 dakika civarı olmalı içeriği.
    Tahminimce olan şu, biri bu cdyi ripleyip sonradan 32 bite padding yaparak çevirmiş. Yani 16 bitin arkasına "0" lar ekleyerek sanal olarak orada veri varmış gibi çoğaltmış ancak gerçekte orada veri yok, hatta bildiğim kadarıyla yazmıştım qat nin donanımsal olarak 32 bit desteği de yok.

• ben de şöyle bir CD albüm var. Parçalar harika, sanatçı muhteşem
    ve kayıtta onca sene sonra elden geçirilmiş hali ile benim için gayet başarılı.
    burdaki 32 bit neyin ifadesi?

QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aticus3 -- 28 Nisan 2015; 17:47:07 >
  • aticus3 kullanıcısına yanıt
    Doğan görünümlü Şahin
  • quote:

Orijinalden alıntı: aticus3

ben de şöyle bir CD albüm var. Parçalar harika, sanatçı muhteşem
    ve kayıtta onca sene sonra elden geçirilmiş hali ile benim için gayet başarılı.
    burdaki 32 bit neyin ifadesi?

QAT KULLANICILARI KULÜBÜ

Sol altta yazıyorya :) orjinali 32 bit olarak remaster edip (yani mastering sırasında 32 bit derinliği kullanılmış, bu filtrelerde ve algolritmalarda esneklik ve verimlilik sağlar, post prodüksiyon için 64 hatta 80 bit ile işlem bile yapılabilir )sonra redbook (cd) çözünürlüğüne çevirmişler. Kayıt 32 bit değil yani.
    Önceki mesajlarda bahsettiğim konu 32 bit ile kayıt yapılıp bu hali ile ticari olarak satışı...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 28 Nisan 2015; 20:11:48 >

• Anladım
    Kayıt cok basarili ama ya da remastered demek lazım belki.
    Ben de bazı sacd lar var remastered o kadar ıyı degıl mesela

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Anladım
    Kayıt cok basarili ama ya da remastered demek lazım belki.
    Ben de bazı sacd lar var remastered o kadar ıyı degıl mesela

Genelde hep şöyle deniliyor siz kayıt esnasında ortaya çıkacak son ürünün %90-95 oranında tavanını belirlemiş oluyorsunuz. Kayıt birinci derece önemli burası kesin.
    Mastering konusu tabi ki yapanın yeteneğine ve ses imzasının sizin beklentinize uyması ile ilgili. Tüm remasterların sizin zevkinize uyması zaten mümkün değil :)

• Aslında kişiye göre değişebilen tercihler degildi kastım.
    Mesela bu sacd kaydı ADD ama ciddi dip ses var. Gönül rahatlığıyla dinleyemiyorum.

• Resim ekleyemedim mobil sürümde

• quote:

Aslında kişiye göre değişebilen tercihler degildi kastım.
    Mesela bu sacd kaydı ADD ama ciddi dip ses var. Gönül rahatlığıyla dinleyemiyorum.

Analog kayıt sonrası mastering de hiss, humm, ilave gürültüler temizlenmedi ise olabilir. Bende de analog kayıtların bazılarında bu durum var... Bazıları bilinçli bazıları bilinçsiz diyebilirim. En son Jazz at the pawnshop 2xhd diye bir teknikle analog master banttan naxos tarafından yeniden sürüldü, post prodüksiyon çok az bu sebeple dip gürültüyü geçin banttaki eskimeden dolayı meydana gelen çıt pıtlar bile temizlenmemiş.
    Mastering normalde bu tip tüm gürültülerin temizlenmesini içerir ancak belirttiğim gibi bu bir tercih meselesi çünkü temizlerken sadece gürültü gitmeyebilir...

• siz bahsedince uzuuun süredir dinlemediğim Jazz at the Pawnshop Vol:1 Sacd dinleme isteği geldi ve dün akşam FB/Bursa maçı sonrası sacdı dinledim. Bu sacd da ilginç surround 4.0 şeklinde kaydedilmiş. Tabii ben SACD/CD oynatıcımda 2.0 olarak dinliyorum.
    kayıt bu sacd da çok başarılı. gerçek anlamda sahneyi hissettiren bir yapısı var. hafiften parçaların başında ortamdaki müşterilerin konuşmaları,bardak çanak sesleri felan da verilmiş. Arkasından çok temiz bir kayıt ve tam bir bar/kulüp sahnesi ortamını alıyorsunuz efektlerin ve enstrümanların ayrışımını da duydukça.
    Böyle kayıtlara bayılıyorum.
  • quote:

siz bahsedince uzuuun süredir dinlemediğim Jazz at the Pawnshop Vol:1 Sacd dinleme isteği geldi ve dün akşam FB/Bursa maçı sonrası sacdı dinledim. Bu sacd da ilginç surround 4.0 şeklinde kaydedilmiş. Tabii ben SACD/CD oynatıcımda 2.0 olarak dinliyorum.
    kayıt bu sacd da çok başarılı. gerçek anlamda sahneyi hissettiren bir yapısı var. hafiften parçaların başında ortamdaki müşterilerin konuşmaları,bardak çanak sesleri felan da verilmiş. Arkasından çok temiz bir kayıt ve tam bir bar/kulüp sahnesi ortamını alıyorsunuz efektlerin ve enstrümanların ayrışımını da duydukça.
    Böyle kayıtlara bayılıyorum.

:) kayıt efsane ama masteringler ve versiyonları arasında çok ciddi farklar var. ben de 25. yıl versiyonu 24/88.2, master banttan 24/192 ve dsd versiyonu var. 25. yıl versiyonu çok geride performans olarak.
    bu arada ben de canlı kayıt çok seviyorum, bana hep daha yakın gelmiştir böyle albümler çoğunlukla daha fazla keyif almışımdır.
    bulabilir ve sever misiniz bilmiyorum ama aşağıdaki 4 albümü öneririm. kaydedilen anın ve mekanın o kadar fazla detayını barındırıyor ki...

http://www.soundliaison.com/studio-showcase-series/38-thousand-shades-of-blue
    http://www.soundliaison.com/studio-showcase-series/5-batik-wav
    http://www.soundliaison.com/studio-showcase-series/9-road-to-memphis-wav
    http://www.fone.it/shop/shop.php?action=mostraScheda&cID=2&pID=167&language=it

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kdundar -- 29 Nisan 2015; 17:55:25 >

• tavsiyeler için teşekkürler
    CD yada SACD olarak bulmak zor sanırım bunları.
  • quote:

tavsiyeler için teşekkürler
    CD yada SACD olarak bulmak zor sanırım bunları.

Fone olanda basılı materyal var ama diğer label da olmayabilir :(
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.