Şimdi Ara

QS Dünya Üniversite Sıralamaları 2020 (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
3.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Yorumlarımı birdaha okuyun. Ve ahahahahahhahahahahahah. Gerçekten Çin'in çalıntı teknolojiyle nereye kadar gideceğini düşünüyorsunuz? Adamların tek olayı insanlarını köpek gibi ucuza çalıştırıp ucuz malzemeden ucuz aletler üretmesi. Kendi teknolojilerini üretmiyorlar ve doğrusu kültürleri de ne olursa olsun ben 1. olacağım olduktan sonra da yatacağım anlayışına dayandığı için üretecekleri de yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dayyumson D kullanıcısına yanıt
    huawei ali baba ilk aklıma gelenler. huawei yüzünden apple batmasın diye amerika binbir takla atıyor siz kendinizi avutun. çin süper güç olacak yakında türkiyeyle birlikte
  • 4yilmezun 4 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle akpli değilim, akp'yi savunmadım, her şeyi körü körüne eleştirmeyince hemen iktidar yancısı sanıyorsunuz herhalde insanları.

Dediklerinize gelirsek Amerika yapıyor diye bizde de kesinlikle yapılması gerekli bir şey olmuyor bu konu. Amerika zaten her türlü konuda dünyanın b*k çukuru, hiçbir yetkinliği olmayan eski bir barmeni senatör yapmaya çalışan bir ülke, siz de kendiniz demişsiniz ki "zamanında akademisyen olanlar" başkan adayıymış. Ben de onu diyorum, akademide görev yaparken çalışan insanın işi değil siyasete o kadar derinden karışmak. Ben demiyorum ki zaten akademisyenin hiçbir düşüncesi olmasın robot gibi yaşasın, her akademisyenin kendi siyasi görüşü var zaten, iktidara karşı dik durup fikirlerini açık açık belirten de var, sırf ben muhalefettenim dedi diye tutuklanan bir akademisyen duymadım daha, veya araştırmasını sürdürürken açık fikirli davrandı diye tutuklanan birini duymadım, tekrar soruyorum varsa öyle birisi öğreneyim ben de bu haksızlığa karşı çıkayım.

Bu adamlar marsa gidiyor ajitasyonları da kusura bakma kardeşim de gayet bayatladı artık, ülkemizin durumu iyi demiyorum ben, tamam geride olabiliriz pek çok konuda ama sen işlerin yalnızca kötüsünü seçip bunlar hakkında ağlamaktan başka bir şey yapmıyorsun. Bu akp iktidarı 80 sene durmayacak ülkenin başında tabii ki, 2. Dünya savaşından çıkmış almanya günümüzdei haline geldiyse bizde de hiçbir şey için geç değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: StrangerLovely

Sakin ol şampiyon bu kadar dramatik bir çıkış yapmana gerek yok. Israf, yolsuzluk vesaireyle üniversite başarı sıralamasını nerden bağdaştırdın pes yahu, yolsuzluk dediğin olay dünyanın neresine gitsen devlet kademelerinden bulabileceğin bir olay, çok övdüğün alamanya'da da bulunabilir o listeye pek çok üniversite sokmuş amariga'da da. Dediğin gibi olur olmaz her şeye dolmuşsun, ebesinin hörekesinde açılan bilmemne üniversitesinin ODTÜ'nün başarısına ne engeli var yahu? Tek haklı olduğun şu var evet başarılı üniversitelerimize daha çok ödenek ayrılsa, araştırma yapmaları teşvik edilse daha güzel olur ancak onu da ilerde yaparlar belki bu kadar kötümser olmaya ne gerek var.

Akademisyenler de neden dolayı gözaltına alınmaktan korksun anlayamıyorum, siyasete bulaşmadan sırf araştırmasını yürütüyor diye gözaltına alınan bir akademisyen mi var, varsa paylaşır mısınız ben de öğreneyim. Ha gözaltına alınan akademisyenlerden kastınız, işi olmadığı halde siyasetçi gibi PKK'yı destekleyen manifestolar altına imza atan, işi olmadığı konularda devlet aleyhine örgütlerle iş birliğine kalkıp gözaltına alınan akademisyenlerse rica ediyorum onları gelip burada savunmayın kimseye karşı.
    Moruk ekonomi de mi bilmiyorsun sen :d

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uchihagaeshi -- 6 Temmuz 2019; 19:40:16 >

• TAmamını nereden bulabiliriz ?

• Arkadaşlar bazı şeyleri açık açık söylemek gerek. Bir ülkede çocukların hayali "almanya vatandaşı" olmak iken eğitim konusunda gerilememiz hiç de şaşırtıcı değil. Ülkedeki tüm genç beyinler yurtdışına göç ediyorlar. Haksızlar mı? Kesinlikle hayır. Türlü yolsuzlugun,mobbingin,torpilin konuştuğu bu ülkede hangi başarılı öğrenci durmak ister ki?

Çocuk oyuncağı gibi eğitim sistemini degistirerek nereye varılabilir ki? Yahu bu ülkede eksi fizik netiyle fizik bolumune yerlesenler var neyin niteliginden bahsediyoruz ki biz?
    Bu ülkede bir şeyler değişmedikçe (sirf egitimi kastetmiyorum) bizden bir b.k olmayacak. Koc bile ilk 500e giremeyecek demisti derdiniz. Bir şeylerin değişmesi gerek güzel günler gorebilmemiz icin.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Tüm dünyayı yönlendiren bir aptalın 2 tvitine bakan bir ülkenin mevzusunu yaptığınızın farkındasınız değil mi?

• Türkiye'de okumanın bir anlamı yok dünya statüsünde kurumları bir hiç.
  • quote:

Orijinalden alıntı: StrangerLovely

Olum sen gidip matematikte 30 net için temel yapmaya kassana yav buralarda ne zaman harcıyorsun ahaha zamanını düzgün kullanırsan seneye ulaşırsın hayalindeki 30 nete, had bakiyim no pain no gain

Alıntıları Göster
    hedefime 30 net ile ulaşabiliyorum da ondan konu açtım. insanları tercihlerine göre yargılayacak kadar aşağılık bir herifsin. türkiye birincisi olmama gerek yok, hedefim belli, hedefime de 30 net yetiyor. forumda da deneyimli insanlar olduğu için fikir alışverişi yapmak istedim.

koyu bir sağcı olduğun çok belli oluyor. bu bakış açısını solcularda bulamazsın. allah'a şükür ki senin gibi birisi olarak yaratılmamışım.

türkiye'deki okulun türkiye'nin sorunları dahilinde etkilenmediğini savunuyorsun. sana ne anlatsam boş. boşsun, boş öleceksin.

• Sağcı olma ihtimalim senin kendini sağcı diye niteleme ihtimalinden daha düşük sen o konuda meraklanma. Hedeflerini yargılamıyorum, forumdan biraz zaman artır da hedefin için çalış diyorum, sen bir dersine çalış da ondan sonra forumlarda ülke kurtarırsın yahu. Ülkede sorunların olduğunu biz de biliyoruz, pembe bir tablo çizip sorunların üzerini örtmek gibi bir niyetim yok, dünyada insan barındıran her zerre toprak parçası gibi Türkiye'nin de iyi ve kötü yanları olduğunu biliyorum ancak gemiler yakıp her şeye sizin gibi ağlamakta da bir lüzum görmüyorum, objektifliği tartışılır bir kuruluş üniversitelerimizi kötü değerlendirmiş diye etekleri tutuşturup aman biz bittik, aman türkiye çok kötü çok bitap diye kafamı kuma gömmüyorum.

Türkiye üniversitelerinde bazı sorunlar var mı; var bir sürü var, tonlarca var. Türkiye üniversitelerinde iyi şeyler var mı; ondan da tonlarca var. Kimseye napacağını söyleyemem ancak düşündüğümü söylüyorum, akademisyenlerin pkk bildirilerine imza atamaması onların bilim yapma yeteneklerini sekteye uğratmıyor. Beyin göçü diye bir olgu var diye ülke yaşanılmaz bir yer olmuyor, 140journos veya türevlerinden gayet yüzeysel "ağbi türkiyede yaşanmıyordu biz de göç ettik ehehe" sığlığında göç etmiş adamların yorumlarını görüp burada türkiye b*klamanıza hiç mi hiç gerek yok. Istiyorsanız alamanya'nın, amariga'nım veya istediğiniz yerin kollarına atın kendinizi hiç burada gelip aman ülke bitti gitti diye ağlamana kimsenin ihtiyacı yok, inan yok.

Çok da klişe olacak ama Atatürk zamanında boğazdaki gemilere karşı "aman yarabbi napacağız ülkemizde 1 tame düzgün üniversite yok, ordumuz yok vah vah bittik biz" deyip yalnızca hayıflansaydı sizin daha çok hoşunuza giderdi galiba.

• Up

• Evet harika ükenin güzel beyinlerine bak böyle şeylerle ,geçim sıkıntısı derdiyle başbaşa bıraktıkları için zaten gelişemiyoruz geriliyoruz bir kaç imamhatipte derece çıktı haberlerde nasıl basbas bağırıyorlar evet imamhatipte derece çıktı hhfhahah 88485&728 tane imamhatipli öğrencilerden biri başarabilmiş helal olsun ne diyim bu işin gelişmenin üretebilmenin üreten beyinlerin olabilmesi için en başta küçük çocuklara kaliteli eğitim verilmesi gerekiyor özgür ortam gerekiyor eminim aramızda bir sürü parlak zeki genç var ama öyle saçma bir eğitim sistemimiz varki köreldik köreltildik adamı salsan uzayda koloni kurucak gelmiş burda ya tıp mı mühendislikmi ya şimdi ben 7 k yaptım müh. yazarsam aç kalırım diye konuşuyor neyse akşama kadar konuşsak boş ben gidiyom:)
    "Büyük" insanlara iki çift lafım vardı tabii ama 2.banımın süresi daha yeni doldu .

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.