selam arkadaşlar, qtek 9100 almak istiyorum . benq p50 mi qtek 9100 mü ?
bende aynı ürünü düşünüyorum ama aklımı kuracalayan en başından beri i mate k-jam di sonra bu firmanı üretici olduğunu ve qtek in daha ucuz olması beni qtek 9100 e yöneltti ama peki neden daha ucuz acaba ürünler arasında bir farklılıkmı var?
ama hangisi dersen hala qtek 9100
qtek 9100 rom update için i-mate ftp sitesinden indirdiğim K-JAM_WWE_216901_2169101_020710_ship isimli ingilizce programı yükleyemiyorum.. fransızca olan qtek 9100 ü ingilizceye yada türkçeye çevirmeye yardım edecek arkadaşlara teşekkür ediyorum peşinen..
bu arada microsoft activesync 4.1 i kullanıyorum ve rom update başladığım anda aktivesync hata verip kapatıyor..
ayni sikintiyi yasiyorum. bundan 4 ay once qtek orjinal lisanli (rusca dili) qtek 9100 aldim. degistiririsin dediler. moskova da gezmedigim yer kalmadi. sayet sorununu cozduysen (ki ingilizcesine bile raziyim) yardimci olursan sevinirim.
bir rus sitesinde okudugum kadariyle soyluyorum, rom'u komple silip orjinal dil yuklemen gerekiyor. telefon kacak ise sansin yuksek. lisanli telefon ise malesef zor. imate, tmobile degil de illaki q-tek sitesinden indirmen gerekir. adres:
sayet sirf acilabilen klavyesine hasta olduysaniz ve cok sik yazmiyorsaniz klavyesiz (9100 olmayan) almanizi tavsiye ederim. kullanali daha 4-5 ay oluyor bezen cebe koyup cikartirken dahi klavye surgusunden aciliyor. dedigim gibi cok sik yazi yazmiyorsaniz QTEK s200(i-mate Jamin), QTEK s100, s110 gibi sadece dokunmatik ekrandan yazilarak kullanilan cihazlari tavsiye ederim. elimden cikarttigim anda Qtek s200 alacagim :)
yine bunun disinda malesef pda-ppc konusunda turk siteleri cok yetersiz ve parali. bazi siteler tavsiye ederim. ucretsiz ve muthis derecede kullanisli.
Belki biliyorsunuzdur ama ben genede yazayım .www.xda-developers.com . Burada HTC firmasının ürettiği şuan I-mate'İn O2 nun T-mobile sattığı bütün PDA 'lerin Romları mevcuttur . Ftp sitesinden indirebilirsiniz .