Şimdi Ara

QuadCopter ( 4 Pervaneli ) - Piyasanin en iyi modeli hangisi ? Sektor Arastirmasi Sonucu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba Arkadaslar biraz uzun bir yazi olacak. Simdiden hakkinizi helal edin :)
    Yorum yazmak tan cekinmeyin. Konuyu bilen bilmeyen herkes ile enine boyuna tartisalim.

Ben yaklasik 5 yildir Drone piyasasini takip ediyor ve modelleri arastiriyor ve test lerine goz atiyorum.
    Bazi modelleri de birebir test ediyorum. Specde yazanlara degil gercekte olanlara bakiyorum.

Drone piyasasinda rekabet oldukca fazla ve bu surec o kadar hizli gelisiyor ki inanin hangi urun ile yoluma devam edecegime bazen bende karar veremiyorum.
    Yaklasik 1 yildir Umman dayim. Arap ulkelerinde elektronik urunlerin ne denli ucuza satildigini bilenleriniz muhakkak vardir.
    Burada Turkiyeye gore biraz daha ozgur alisveris yapabiliyorsunuz. Turkiyede satis yapan arkadaslar kizmasinlar ama b...nu cikariyorsunuz.

Kendi adima konusayim. Asagida modelleri tanittigim yaziyi ozetle;

Eger Quadcopter ( 4 pervaneli ) bir Drone alacaksam Ispire 1 ya da Phantom 3 olur.
    4K cekim ihtiyaci ve ileride cikacak yeni teknolojilere adapte olabilme isteginiz var ise Inspire 1 en ideal cozum.

Yok arkadas 4k video bana yeter. Ben yeni gelisen bir sey hedeflemiyorum derseniz Phantom 3 pro ideal bir cozum olacaktir.

4k ile cok isim yok 1080 P neyime yetmiyor derseniz Phantom 3 Advance.. Piyasa da urun satin alan son kullanicilarin % 60 i Advance tercih ediyor.

Ben kafamda alacagim Drone ile Para kazanmayi hedefledigim bazi modelleri siraladim.
    Sevdiklerim ve sevmediklerimi karisik olarak yazacagim. Bu yazimdan yararlanacak bir cok kisi olacagina eminim.
    Bu konuda benim gibi arastirma yapan arkadaslarin da yapici yorumlar yazacagina eminim.

1) DJI Inspire 1

Dubaiden tek kumanda kontrollu yaklasik 8200 TL gibi bir rakama alabiliyorum.
    ( Turkiyede 11000 TL civarlarinda seyrediyor )

Ortalama 17 dakika havada kaliyor. TB48 Batarya ile +2 dakika daha uzatabiliyoruz.
    Video aktarimi acik alanda 7 km ye kadar gerceklesiyor. 9 Km ye kadar da cihaz kontrol edilebiliyor.
    DJI 2 km olarak belirtiyor fakat Light Bridge hic de o sekilde calismiyor. Gayet uzak alanlarda kontrol sikintisiz.
    4K Cekim yapiyor. Ama inanin zaten 4K goruntuyu destekleyen monitorler bile piyasaya henuz girmis degil.
    4K ile 1080 HD cekim yapan bir kameranin etkisi CINEMA filmi cekmiyor iseniz gereksiz olacaktir.
    Film studyolarina ya da ajanslara calisiyor iseniz 4k video sunmaniz tabiki sizi daha ileriye tasiyacaktir.

Not : Walkera Voyager 3 ( DJI Inpire in cakmasi ) icin de bir ara dusunmedim degil. Ama beni Inspire kadar cezbetmedi.
    Ispire ileriki model , ekipman ve yazilimlara acik olmasi beni mutlu ediyor. Tak cikar ozellikli yeni cihazlara uyumlu olacagi sirket tarafindan belirtiliyor.
    Cekim kalitesi de Inspire kadar iyi degil. Fiyat tabiki daha uygun.

2) DJI Phantom 3 Pro

Dubaiden Hard Case dahil 4000 TL gibi bir rakama alabiliyorum.
    ( Turkiyede Hard Case Dahil 5400 TL leri bulabiliyor )

Ortalama 18 Dakika havada kaliyor. Video aktarimi 6 km net bir sekilde sagliyor. Light Bridge bu model de Inspie daki gibi kaliteli degil.
    Fakat Light Bridge iceriyor. Bu arada bir cok alaninda uzman kisi ile gorustum. Bu teknolojinin tam olarak Light Bridge olmadigi kanisindalar.
    4k Cekim yapabildigimiz ender drone lardan.

Onemli Ara Not :

Piyasada is yapan bir iseniz bu cihaz ile is yapmayin. Musteriler tarafindan oyuncak gibi algilanabiliyor.
    Musteriler daha cok kendilerini etkileyecek cihazlari seviyorlar.
    Amaciniz bu yonde ise INSPIRE tercih edin. Inspire tercih etmiyor iseniz; Hexacopter ( 6 Pervaneli ) ya da OctoCopter ( 8 pervaneli ) cihazlara yonelin.

DJIS900 YA DA DJI S1000 tercih edilebilir. Turkiyede ucusa hazir sistemi 25 bin ile 45 bin arasi toparlarsiniz.
    Ama yurtsidinda 10 bin ile 20 bin arasi toparlayabilirsiniz. Turkiye ne yazik ki boyle...

3) Yuneec Q500

4900 tl gibi rakamlara Turkiyede satiliyor. Pazarlikla 4500 lere inebilir.

Yine FPV sistemi ( Anlik Goruntuleme ) uzerinde olan modellerden biri. Full HD kamera oldugu soyleniyor :)
    Bu cihazi da test ettim. Daha onceden Blade QX350 kullandigim zamanlarda Blade den nefret eden ben;
    Bu cihazdada ayni sistemin kullanildigi gordum. Sadece gelistirmisler. Afedersiniz ama bence bir halta da yaramaz..
    Bu nedenle Yurtdisi fiyatina da hic bakmadim. Bu cihazi da hic tavsiye etmiyorum. 2000 TL civarinda satilsa isi kucuk capli isler icin kullanabilirdim.
    Bu cihazi kullanan arkadaslar varsa alinmasinlar. Ben bu is uzerinden para kazanmaya yonelik bir cihaz olmadigini belirtmeye calisiyorum.

Not : Yaninda Hard Case ve El gimbali gibi esantiyon bir takim seyler de vermisler. Kendileri de satamayacaklarini biliyorlar.
    Bu nedenle ek ekipmanlar ile piyasaya giriyorlar.

Turkiyede cogu kisi bilmez ama hava da 1 saat kalabilen QuadCopter ler mevcut. Bunlar satisa sunulmus modeller degiller.
    Daha cok askeri amac icin kullaniliyor. Ben surekli piyasanin icinde oldugum ve bu modelleri de test ettigim icin DJI modelleri de dahil bana yine profesyonelmis gibi gelmiyor.

Sayet kanunlar maksimum 30 dakika sinirini asabilecegimiz yonden degisir ise bu piller ile daha uzun ucus surelerine ulasmak guzel olacaktir.

Simdilik DJI INSPIRE 1 ile yoluma devam ediyorum.
    Soylentileri devam eden DJI INSPIRE GRAPHENE modeli sayet gercek ise son noktayi piyasaya DJI in koyacagi kesinlesiyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aytac.engin -- 19 Temmuz 2015; 9:56:53 >

• Peki cihaz getirme imkânınız var mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: flasource

Peki cihaz getirme imkânınız var mı ?

Tabiki var. Ama bu ise girmeyi hic istemem. Kimseye guvenipte 7 - 8 bin liralik cihazi alip Turkiyeye gelmem.
    Orneklerini yasayan cok kisi oldu cevremde...
  • Dji Matrice 100
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.