Şimdi Ara

Quadcopter malzeme Hk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
499
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar quadcopter toplamayi dusunuyorum bazı sorularım var yardımcı olursanız sevinirim..

Öncelikle malzeme listem su:

F450 frame
    Sunnysky x2212 980 kv
    30 a esc(afro simonk- emax- plush)
    10x45 pervane
    5000 mah 30c 3s lipo
    KK 2.1.5
    Turnigy accucel 6
    Turnigy 9x mode 2

Gelelim sorulara;

1)KK kontrol kartı hakkında bilgisi olan beni aydinlatirsa sevinirim(maddi durumdan dolayı toplamama ihtimalim var ama bu kart 20$ ilerisi için almak istiyorum)

2)300$ civarı maliyet çıkıyor sizce değermi

3) su an Amerikada bulunuyorum kararsizim ama dönerken malzemeleri toplamayi dusunuyorum uçaklara lipo batarya sokmuyorlarmis diye bir yazı okudum aslı varmıdır

4)turnigy 9x kumandayida quadcopteri yapmasam bile almayı dusunuyorum(80$) kullanan veya bilgisi olan menzili kullanımı hakkında beni bilgilendirirse sevinirim

5)ayrıca ekstra öneriniz varmidir surdan al veya su parcalari al ucuz olur gibi :)

6)son olarak internetteki tum turkce kaynaklari arastirdim kaynak eksikliği olduğunu düşünüyorum genel hatlarıyla bilgilendirme yaparsanız sevinirim

Uzun oldu farkındayım ama 5. Soru elektronik komponent ler içinde geçerli az çok elektronik ile içli disliyim eem okuyorum burdan almami onerdiginiz sensor,multimetre vb. (Diyod,kondansatör,direnc kafasında olmasın lütfen) parçalar varmıdır..

Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba
    Radyo Kontrollü araclar bölümünde ilgilenenler cikar sanirim.Kolay gelsin

• Konuyu yanlış yere acmisim galiba kusura bakmayin
  • Maliyeti 300 doların üzerine çıkıyor.başlıca sorunlar esc ve motorlar çabuk bozuluyor, pervaneler sürekli kırılıyor, bir lipo kesmemeye başlıyor en az iki tane alınmalı hatta üç tane. Bunu toplamak yerine syma cx5 tarzı hazır quadlardan alırsan hevsini alırsın hack, mod falan da yaparsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emre0111 -- 12 Temmuz 2015; 10:05:41 >
  • Maliyet 300 doların biraz üstünde oluyor evet.
    Esc ve motorlar sürekli bozuluyor demişsiniz acaba bu sisteme sahip misiniz veya başka quadlardan yola cikarakmi bunu soyluyorsunuz?tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim
    Pervaneler kırılıyor demişsiniz bunada açıklık getirebilir misiniz durup dururken mi kırılıyor yoksa hasar sonucumu?
    Lipo konusuna katılıyorum 2 lipo olmalı bencede
    Son olarak hazır bir sistem almak istemiyorum önemli olan kendi yaptığım bir mekanizmayı ucurabilmek degilmi zaten ve de bunun verdiği hazzı tatmak :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Prefringer

Maliyet 300 doların biraz üstünde oluyor evet.
    Esc ve motorlar sürekli bozuluyor demişsiniz acaba bu sisteme sahip misiniz veya başka quadlardan yola cikarakmi bunu soyluyorsunuz?tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim
    Pervaneler kırılıyor demişsiniz bunada açıklık getirebilir misiniz durup dururken mi kırılıyor yoksa hasar sonucumu?
    Lipo konusuna katılıyorum 2 lipo olmalı bencede
    Son olarak hazır bir sistem almak istemiyorum önemli olan kendi yaptığım bir mekanizmayı ucurabilmek degilmi zaten ve de bunun verdiği hazzı tatmak :)

Quad topladığım için biliyorum, motorlarçok yüksek hızda çalıştıkları için ömürleri çok uzun olmuyor, pervaneler çok hızlı döndükleri için en küçük temasta dağılıyorlar, lipolar çok hassas ama iyi yalıtınca sorun olmuyor. Daha bir sürü ince ayarı var mesala geçen gps kablosu çıkmış quad fırlayıp bulutların üzerinde kayboldu allahtan yakına inmiş mahalledeki çocuklar bulup getirdi

• Sunnysky motorlar kalitesini kanıtlamış motorlardır. Öyle hemen bozulmazlar. 2216 800kv olanları denize düşürdüm. 3 saat enerji ile denizin dibinde kaldılar. Hala çalışırlar. Sadece 2 tanesinde rulman sesi oluştu.

ESC ler de öyle sarf malzemesi gibi bozulan parçalar değil. Uygun amperde alınca sorun yaşamazsınız.

Pervane konusunda çarpmadığınız sürece sorun olmaz. Havada patlama huyları yoktur.

KK2.0 kullanmıştım. Memnundum ancak ayarını tam tutturamamıştım. idareten uçuyordum. KK2.1.5 aldım ancak uçurmaya fırsatım olmadı. Ekipmanı sattım. bi frame bir de kk2.1.5 duruyor

accucell6 yeterlidir. Yeni modelleri pilin iç direncini vs. de gösteriyor. Bende de mevcut.

Bende turngy 9x ile aynı olan flysky th-9x var. ER-9x yazılım attım içine. Bir de lipo bağladım pil olarak. Sinyal kalitesi ve menzil açısından frsky modül ile kullanmak tavsiye ediliyor. Ben de frsky modül ile kullanıyorum. çünkü quadı bırakıp uçağa geçtim ve menzil daha önemli oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakaniko -- 20 Temmuz 2015; 12:05:05 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.