Şimdi Ara

QuadCore vs Core2Duo (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.938
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ya ben sana vermişim cevabı 2 üstte hala anlatıyosun...seneye senn dediğin işlemci bi halta yaramaz arkadasım...Q6600 alacaksan 2çekirdek daha iyi...Q6600 bugün de 1nci sırada gelmez yarın hiç gelmez en azından E8+ bugün yükseklerde...konuyu değiştirmeye gerek yok...Q6600 kullanıyosun diye Q6600 süper anlamına gelmez biraz objektif bak konuya hala söylüyorum oyun oynucaksan msn takılcaksan mewzu ewde kullanmak işle alakalı olmamaksa E8+ yok arkadas ben program da takılırım diyosan yine bile almam Q6600 giderim daha yüksek bi serisini alırım Quadların bugün war yarın yok Q6600
  • Ya komiksiniz. Q6600 alıp da şikayetçi olan var mı? e8500 ve q6600 alan ve işlemci yenileyemeyecek olan iki insanın ksaı bi süre sonra 4 çekirçekli uygulamaların yaygınlaşması ile karşılaştırılması sonucu kim üzülecek? Tabiki e8500 üzülecek. Çünkü 4 çekirdekli uygulamalarda e8500 q6600ün yanına bile yaklaşamayacak.

Sonuç: Ben paso işlemci değiştiririm diyorsan e8500
    Verdiğim para ile 2-3 sene en çok performansı nasıl alırım diyorsan q6600

Bence de Q6600
  • Oyun mu oynıcaksın al bir E serisi. Fark şuan için çok fazla...Amaaa...
    Yok kardeş ben oyun açsam bile rahat durmam. En az 3 tane açar, film izler, DVD yazar, sıkılır msne girer, Arada online oyunlarda 2-3 karakter birden açarım diyorsan Q6600 alman gerekir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi adilazimdegilx -- 28 Eylül 2008; 19:11:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: adilazimdegilx

Oyun mu oynıcaksın al bir E serisi. Fark şuan için çok fazla...Amaaa...
    Yok kardeş ben oyun açsam bile rahat durmam. En az 3 tane açar, film izler, DVD yazar, sıkılır msne girer, Arada online oyunlarda 2-3 karakter birden açarım diyorsan Q6600 alman gerekir...

işte olay bu...ben de diyorum ki Q6600 yerine bi kaç ay daha sabredip yine Q serisinden fiyatı uygunlaşacak bir Quad almak daha mantıklı...fazla değil bir kaç ay...ilk çıkan core 2'lerin durumuna düşecek Q6600 bi kaç ay sonra...tercih tabiki sizin...komiklik yok ortada gerçekler var,testler var.Quad tabiki Duo serisini bi süre sonra tartışılmaya bile gerek bırakmadan geçecek iyice programlar oyunlar vs artınca ancak onlar da artınca az biraz eski kalmıcak mı Q6600...

bakın tekrar söylemek istiyorum , tek sorun şu: Q6600 seçenler Q serisini E8500 serisini seçenler E serisini kör bi şekilde tartışıyolar diğerleriyle ve yeni alacaklar da çok fazla arada kalıyolar ...sadece objektif olmak amaç yoksa E8500 şu anda mükemmel ötesi demek bana düşmez tabiki ben de yeni aldım memnunum Q6600dende memnun olanlar war...tartışmalarda birazıcık objektif olmak lazım...çünkü bende bu forumda çok kafam ağrıyarak izledim tartışmaları oyun seçimimden dolayı da E seçtim umarım herkez faydalanır ve kendisine uygun olan işlemciyi alır...iyi forumlar

• quote:

Orjinalden alıntı: BaronMorte

ya ben sana vermişim cevabı 2 üstte hala anlatıyosun...seneye senn dediğin işlemci bi halta yaramaz arkadasım...Q6600 alacaksan 2çekirdek daha iyi...Q6600 bugün de 1nci sırada gelmez yarın hiç gelmez en azından E8+ bugün yükseklerde...konuyu değiştirmeye gerek yok...Q6600 kullanıyosun diye Q6600 süper anlamına gelmez biraz objektif bak konuya hala söylüyorum oyun oynucaksan msn takılcaksan mewzu ewde kullanmak işle alakalı olmamaksa E8+ yok arkadas ben program da takılırım diyosan yine bile almam Q6600 giderim daha yüksek bi serisini alırım Quadların bugün war yarın yok Q6600

3 sene önce çift çekirdekli x2 3800+ alanlar şu an işlemcilerini kullanabiliyorlar mı?evet.peki 3 sene önce tek çekirdekli 3800+ alanlar şimdi sistemlerini rahat kullanabiliyorlar mı?tabi ki hayır. sen farazi konuşuyorsun. tahminde bulunuyorsun ama bu tahminleri destekleyecek kanıtın yok. bak ben sana söylüyorum 3 sene önce nasıl çift çekirdekli alan şu an rahatsa(tek çekirdekliye göre) şu an 4 çekirdekli alan 2 sene sonra çift çekirdekliye oranla daha rahat olacak.bak ben bunu salt senin gibi dayanaksız iddia etmiyorum. tarihten kanıt ortaya koyuyorum. yoksa herkes bir fikir belirtir ama önemli olan dayanak sunmak.

• bravo gerçekten bak bu dayanaklarla bi kaç yıl erken doğsan büyük ihtimalle ''izafiyet teoremini'' bile çürütebilirdin...haklısın kardeş 1 numarasın bişi demiyorum...sen Q6600'ün ile mutlu mutlu yaşa kıyasladıın şeylere bakınca gülüyorum başka bişi diyemiyorum...E8500'ün Q6600'den sonra çıkışı n45 olayı ocsiz 3.16sı vs vs nerelere gitti bak...tarihten dersler bölüm 2 de buluşuruz...isteyen istedğini alsın sen Q6600 fanatiği olmuşsun ... git fight club felan izle zihnin açılır biraz , bu kadar bağlanma bişilere ya OBJEKTİF dedim bu bağlamda bana ne söyledin otur bi düşün bakalım...
  • ben olsam q6600 alırdım
  • Topic kirliliği yaratmıyım. P5B anakartıma Q6600 işlemci nasıl olur? Herhangi bir sorun ile karşılaşırmıyım?
  • 4çekirdeği destekleyen program yok demeyin arkadaşlar, bırakın xp yi windows vista q6600 ün 4 çekirdeğini de paşa paşa kullanıyor, q6600 ün bir eksiği enerji tüketimidir diğer 4 çekirdekler gibi, 95watt. overclock ettinmi bu değer 110-120 wattlara kadar çıkar, ama işletim sisteminde geri kalan 2 çekirdek yatmaz,kullanılır, işlemci ağırlıklı uygulamalarda tüm 2 çekirdekli işlemcilere nal toplatır.....saygılar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaronMorte

bravo gerçekten bak bu dayanaklarla bi kaç yıl erken doğsan büyük ihtimalle ''izafiyet teoremini'' bile çürütebilirdin...haklısın kardeş 1 numarasın bişi demiyorum...sen Q6600'ün ile mutlu mutlu yaşa kıyasladıın şeylere bakınca gülüyorum başka bişi diyemiyorum...E8500'ün Q6600'den sonra çıkışı n45 olayı ocsiz 3.16sı vs vs nerelere gitti bak...tarihten dersler bölüm 2 de buluşuruz...isteyen istedğini alsın sen Q6600 fanatiği olmuşsun ... git fight club felan izle zihnin açılır biraz , bu kadar bağlanma bişilere ya OBJEKTİF dedim bu bağlamda bana ne söyledin otur bi düşün bakalım...

dalga geçerek cevap verilmez. ancak verecek cevabı olmayanlar çocuklaşır.
  • verdiijn örneğe ancak o şekilde cevap verilir de ondan...neyse ben son sölicemi bi önceki mesajda anlattım fanatikliğin gereği yok Q6600 alana da almayana da iyi forumlar
  • Birbirinizi yemeyin silikon için. Cevap net açık. Kısa süre sonra yeni işlemci alacak durumum var diyosanız E8x00. Şu an verdiğim parayla uzun süre en fazla performansı hangi işlemciyle yaşarım diyorsanız Q6600. Şu an Q6600 kullananlar oyunlarda hiç bir sıkıntı yaşamamaktadır.
  • gene mi aynı soru
    dh nin favori konusu e8x00 mü q6600 mü?
    ben standart kullanıcıyım. q6600ü tercih ettim.
    2side kaymak gibi
  • Bu denli ikilemde kalınmamalı. 1333fsb de çalışan 45nm bir işlemciyi anakartınıza takabilme imkanınız varken takın bir de yanına 512mb/512bit dx10 hd ekran kartı çakın sizden iyisi yok

Asıl ben ne yapayım?? gigabyte 965g chipsetli bir anakartım var.Soruyorum size arkadaşlar, piyasada E6bin serisi 2.4 yada 2.6cpu yok anakarta uygun. Çalıştırsa E7300 alacağım 45nm desteklemiyor anakart beyefendi.Geriye piyasada satışta olan tek seçenek Q6600 kalıyor. Şimdi ben E6300 işlemcimi değiştirip Q6600 alıcam ve nihayet şu Crysis Warhead oyununu iyice bir ayarları açıp takılmadan oynayacağım
  • Q6600 ve E8x00 arasında seçim yaparken şu anda performans olarak aralarında inanın çok fazla fark yok. Yazılımsal olarak veya 2 çekirdek 4 çekirdek deyip bariz olarak bazı yazılımlarda çok fark elde edilmeyecektir.

Olaya biraz ilerisi biraz da elektriksel olarak bakılırsa daha net karar verilebileceğine eminim.
  • İşlemci almadan once bende cok araştırdım forumu alt üst ettim su anda fiyat olarak ve performans olarak bana en uygunu oyun ağırlıklı oldugundan cift cekirdek E serisini tercih ettim.çizim vs program ağiılıklı olsaydı dört cekirdek tercih ederdim.İyi bir oyuncu için performans önemli teknolojik bir olayı yani gelecege yatırım yapmayı halk arasındaki tabiriyle büyüyüncede giyerim mantıgıyla düsünmek bana gore degil bu gün için cift cekirdek tercihim,dört çekirdek veya daha fazlası gerektiğinde ve su anki dört cekirdekliler daha iyileştirildiğinde veya yeni revizyonları cıktıgında gelecegi o zaman düsünür paramı o zaman yatırırım eğer teknolojiyi takip ederek max faydalanmak istiyorsam benim tercihim bu yönde olurdu.
  • Ben olsam c2d E serisini tercih ederdim .
  • arkadaslar cok komık bı soru olucak ama sormalıyım 2 ve 4 cekırdeklı cpu'Lar aynı anakartta kullanılabılıryor mu
  • e 8500 serisi iyi bir işlemcidir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: machiavelli

arkadaslar cok komık bı soru olucak ama sormalıyım 2 ve 4 cekırdeklı cpu'Lar aynı anakartta kullanılabılıryor mu

Evet...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.