Bildirim
QuadCore vs Core2Duo
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
Giriş
-
yine aynı soru... neyse core 2 duo alacaksan E8500 AL yada Q6600 şuan için E8500 SENİN İÇİN DAHA FAYDALI FAKAT İLERİSİ İÇİN Q6600 AMA TEKNOLOJİDE HİÇ BİR ZAMAN İLERİKİ ZAMANA YATIRIM YAPIP ÇOK PARA HARCAMA BENCE E8500 AL -
arada 22 dolar fark var fazladan 2 çekirdeğin olcak ama e8400 alırsan 4ghz e hız aşırtıp elinde hiçbirşeyin olmıyacak(saldırıcaksınız bana büyük ihtimal) Q6600 al 4 çekirdekli uygulamaz gelince rahat edersin nehalem öncesi hazırlık olur şimdi diceksinizki bana 4 çekirdeğin kullanıldıgı alanlar yok almak boşuna çift çekirdekli işlemciler yeni çıktıgında ne olmuştu hatırlayın herkes diyordu tek çekirdek işinizi görür çift çekirdek almayın yazılım yok bla bla sölediniz ne oldu artık çift çekirdekten başka önermiyorsunuz kardeşim q6600 al 3ghz e çıkart kullan gerisi yalan -
1)Eğer oyun ağırlıkta olmayacaksa, ve video edit, 3d çizim, programlama gibi işlerle daha ağırlıklı olarak uğraşacaksan, yada windowsta 50 tane iş yaparım aynı anda diyosan Q6600.
İnceleme:
http://forum.donanimhaber.com/m_26559370/mpage_1/key_//tm.htm#26581721
2)Oyun oynarım gerisine karışmam, hele bide işlemciye OC yaparım sonuna kadar oyunumu oynarım diyosan E8400-E8500.
-
bilader millet cevaplamaktan tiksinme ötesi oldu :D kan gövdeyi götürdü , sinirler gerildi , insanlar manyak oldu bu konu yüzünden... kısaca sana özetleyeyim
eğer geleceğine de yatırım yapıp (!) ayrıyeten üst düzey programlar kullanırım ben 4 çekirdeeeen cılkını cıkartırım ulen diyosan... Q6600
yok baba ben sadece oyun oynar film izlerim disc yazarım ne biliim işte ev kullanıcısıyom dersen de E 8 serisinden kesene uygun olanı ki en revaştası E8500 dür...
daha ötesi de yok...ha ben cok para vericem kararlıyım dersen ooo cok war onnardan... :D
-
Q6600 almak bu iki işlemci arasından daha mantıklı tabiki.Şimdi desteği yok tam olarak 4 çekirdeğin ama mutlaka olacak ve çok uzun bir süre avantajlı konuma geçecek -
quote:
Orjinalden alıntı: canerpense
1)Eğer oyun ağırlıkta olmayacaksa, ve video edit, 3d çizim, programlama gibi işlerle daha ağırlıklı olarak uğraşacaksan, yada windowsta 50 tane iş yaparım aynı anda diyosan Q6600.
İnceleme:
2)Oyun oynarım gerisine karışmam, hele bide işlemciye OC yaparım sonuna kadar oyunumu oynarım diyosan E8400-E8500.
e8400 ile q6600 arasında kalanlar için yapılmış en mantıklı açıklama bu olmuş
-
Bunca zaman ben de arada kaldım. Ama şimdi net biçimde Q6600 diyebilirim. Geleceğe yatırım yapma diyenlerin yanlışı şu, şuan Q6600 kullanan hiç bir kişi oyunlarda performans tıkanması yaşamamaktadır. Ayrıca quadcore destekli yazılımlar arttıkça, eski yazılımlara bu güncellemeler geldikçe Q6600 öne çıkmaktadır. Şu linkle bu mesajı noktalıyorum.
http://www.codinghorror.com/blog/archives/000942.html -
quote:
İnceleme:
1. seçenek bana uyuyor fakat ben notebook alcam ne tercih etmeliyim
-
E8400
Bu iki işlemci için üst konu bir topic lazım -
şunu söylemeden geçemeyeceğim bilgisayar dünyasında geleceğe yatırım deiye bişi yok bunu da yine büyüklerimizden öğrendik fakat Q6600 için hala geleceğe yatırım diyenler war ... 4 çekirdek destekli program oyun vs tam anlamıyla çıktığında Q6600 işlevsiz kalacak kalmayacaksa da çok gerilerde olacak yani o zaman da yine tam anlamıyla kullanılamayacak... ben diyorum ki bugün ve yarın tam olarak kullanılamayacak bi işlemciye neden para verilir?
daha iyi bir 4 çekirdeğe karşı değilim...fakat bugün için testler E8500 der... -
quote:
Orjinalden alıntı: BaronMorte
şunu söylemeden geçemeyeceğim bilgisayar dünyasında geleceğe yatırım deiye bişi yok bunu da yine büyüklerimizden öğrendik fakat Q6600 için hala geleceğe yatırım diyenler war ... 4 çekirdek destekli program oyun vs tam anlamıyla çıktığında Q6600 işlevsiz kalacak kalmayacaksa da çok gerilerde olacak yani o zaman da yine tam anlamıyla kullanılamayacak... ben diyorum ki bugün ve yarın tam olarak kullanılamayacak bi işlemciye neden para verilir?
daha iyi bir 4 çekirdeğe karşı değilim...fakat bugün için testler E8500 der...
papağan gibi bunu tekrar edenler var. ama tam olarak yorumlamadan. aynı anda 2 den fazla kullanıyor musun?evetse q6600. çok değil 1 sene sonra işlemci değiştircek misin?hayırsa q6600. geleceğe yatırım derken bina yap 10 sene otur demiyoruz.amd intel 6-8 çekirdekli işlemci çıkarırıken seneye elinde 2 çekirdekliyle kalakalma diyoruz.
-
quote:
Orjinalden alıntı: LuKewarm
quote:
İnceleme:
1. seçenek bana uyuyor fakat ben notebook alcam ne tercih etmeliyim
Bildiğim kadarıyla "mantıklı" fiyatlara sahip dizüstü pclerde dört çekirdekli işlemci kullanılmıyor, T7250 gibi değişik isimli işlemcileri olması lazım; masaüstü işlemcilerindeki mantık oradada geçerli ilk harften sonra gelen rakam ne kadar büyükse o kadar güçlü ve yeni teknoloji demektir.
-
Q6600 -
güç istiyorsan q6600 performans (oc) istiyorsan e8500 -
PIII 500
Forumda biraz araştırma ile onlarca aynı konu açıldığını görebilirsiniz -
quote:
Orjinalden alıntı: valenciaendoor
quote:
papağan gibi bunu tekrar edenler var. ama tam olarak yorumlamadan. aynı anda 2 den fazla kullanıyor musun?evetse q6600. çok değil 1 sene sonra işlemci değiştircek misin?hayırsa q6600. geleceğe yatırım derken bina yap 10 sene otur demiyoruz.amd intel 6-8 çekirdekli işlemci çıkarırıken seneye elinde 2 çekirdekliyle kalakalma diyoruz.
bravo bravo bravo...ben de onu söyledim işte amd intel 6-8 çekirdek çıkarınca senn Q6600'ün gelecekle ilgili projelerin suya düşecek diyoruz bina değil bu işlemci...tekrarlıyorum BUGÜN E8+ SERİSİ PERFORMANSLIYSA YARINDA 6-8 ÇEKİRDEK HALTI ÇIKACAKSA BUGÜN VE YARIN TAM PERFORMANS KULLANAMAYCAĞIN İŞLEMCİYE NEDEN PARA VERECEKSİN DİYORUZ...alacaksan 4 çekrdek yüksek seri bi işlemci ok ben de Q6600 araştırdım tabiki kötü değil alakası bile yok...ancak Q6600 diyenler de papağan(!) gibi gelecek gelecek diyo sonra da 6-8 çekirdek çıkacak diyo , e arkadas ne zaman kullanacam ben bu Q6600 'ü tam performans...E8500 2 çekirdek 45nm 3.16GhZ ile bugün kullanılıyo yarın da yine kullanılacak belki Q6600 kadar program için olmasa da yine bizi taşıyacak sen günebakan hesabı yapıyosan 12-14-16 çekirdek beklicen o zaman arkadasım... açıklayan açıklıyo ŞU AN DİYO program kullancam oyun oynucam sistemi de aşırı zorlucam diyosan al diyo 4 çekirdek ... ey yurdum ew kullanıcıları kaç tane program kullanıyosunuz???
-
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: valenciaendoor
quote:
bravo bravo bravo...ben de onu söyledim işte amd intel 6-8 çekirdek çıkarınca senn Q6600'ün gelecekle ilgili projelerin suya düşecek diyoruz bina değil bu işlemci...tekrarlıyorum BUGÜN E8+ SERİSİ PERFORMANSLIYSA YARINDA 6-8 ÇEKİRDEK HALTI ÇIKACAKSA BUGÜN VE YARIN TAM PERFORMANS KULLANAMAYCAĞIN İŞLEMCİYE NEDEN PARA VERECEKSİN DİYORUZ...alacaksan 4 çekrdek yüksek seri bi işlemci ok ben de Q6600 araştırdım tabiki kötü değil alakası bile yok...ancak Q6600 diyenler de papağan(!) gibi gelecek gelecek diyo sonra da 6-8 çekirdek çıkacak diyo , e arkadas ne zaman kullanacam ben bu Q6600 'ü tam performans...E8500 2 çekirdek 45nm 3.16GhZ ile bugün kullanılıyo yarın da yine kullanılacak belki Q6600 kadar program için olmasa da yine bizi taşıyacak sen günebakan hesabı yapıyosan 12-14-16 çekirdek beklicen o zaman arkadasım... açıklayan açıklıyo ŞU AN DİYO program kullancam oyun oynucam sistemi de aşırı zorlucam diyosan al diyo 4 çekirdek ... ey yurdum ew kullanıcıları kaç tane program kullanıyosunuz???
daha fazla uzatmayalım konuyu değiştiriyorsun. soru basit.
seneye işlemcisini değiştirmeyecek adam bu sene 4 çekirdekli mi alırsa yoksa iki çekirdekli mi alırsa seneye 6-8 çekirdekli işlemcilerin olduğu bir dönemde daha rahat eder?
-
aslında ben de basit bir cevap verdim...amaç oyun ve hız ise 2 ya da amaç daha ağır işler daha çok program ve yine oyun ise Q6600 :D ben çekirdek sayısı 2 ya da 4 diye işlemci alınmasın amacıyla konuya katıldım amaç olmasın işlemci araç olsun işe yarar yerde doğru olan kullanılsın...SAYGILAR
Q6600'e savaş açmışlıımız yok kardeş...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BaronMorte -- 28 Eylül 2008; 17:18:30 > -
quote:
aslında ben de basit bir cevap verdim...amaç oyun ve hız ise 2 ya da amaç daha ağır işler daha çok program ve yine oyun ise Q6600 :D
Q6600'e savaş açmışlıımız yok kardeş...
konuyu yine değiştirip üste çıkmaya çalışmayalım. soruya cevap verelim.
seneye işlemcisini değiştirmeyecek adam bu sene 4 çekirdekli mi alırsa yoksa iki çekirdekli mi alırsa seneye 6-8 çekirdekli işlemcilerin olduğu bir dönemde daha rahat eder?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoktakenokta -- 28 Eylül 2008; 17:19:41 >
Benzer içerikler
- pbo enhancement nedir
- 8700f vs 7500f
- ryzen 5 5500 vs 5600
- işlemci cache nedir
- ryzen işlemci nasıl
- snapdragon 8 gen 4 telefonlar
- donanım sanallaştırma nasıl açılır
- i7 860 kaçıncı nesil
- m2 vs m3
- intel 15. nesil ne zaman çıkacak
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X