|
Qualcomm aptX Lossless, Bluetooth üzerinden CD kalitesinde ses sunacak
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
cd kalitesi losless değildir ki? cd de sıkıştırılmış bir formattır dolayısı ile kayıpları vardır.
-
FLAC ....
-
ANALOG ses ve analog duzenek en ideali...
-
Evet cd kalitesine lossless diyemeyiz ama cd döneminde çıkan müziklerin masterı hep cd ler düşünülerek yapıldı. Şu an ki 1k ve fazlası bitrateler yok cd'lerde fakat o dönemin şarkıları yeniden master alınmadıkça daha iyi bir kalite ulaşamayacağız yani. Bu sebeple cd'lere lossless dediklerini tahmin ediyorum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Her ne kadar tam olarak kayıpsız diyemesek de kayıpsıza oldukça yakın bir performans veriyor. Hatta yıllar önce Techno-Fi'da tartışması bile yapılmıştı. Bir göz atın derim.
http://www.techno-fi.net/threads/analog-plaktan-96-mhz-24-bit-kay%C4%B1t-yap%C4%B1lm%C4%B1%C5%9F-enfes-iki-par%C3%A7a.10243/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr. Jingles -- 2 Eylül 2021; 17:55:13 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
LDAC Bunu Havada Yer Yer..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 2 Eylül 2021; 18:56:1 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
cd kalitesi wav dosyasidir..wav dosyası da kayıpsız bir formattir. nerden çıktı cd nin kayıplı bir format olduğu ? 96khz e göre mi kayıplı ? o zaman o da 96khz ,192 khz göre kayıplıdır.
ios kullanıcılarının gözü yaşlı..
-
Plak ile kasetin kalitesi CD de yok. Sony Lbt- D709 set ile CD ye yazdırdığım şarkıları kasete kopyalıyorum CD den daha iyi ses kalitesi veriyor kaset.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Djital sesin ilk türü ya da atası diyebileceğimiz CDDA(Compact Disc Digital Audio) 1979'da Sony ve Philips'in Compact Disc'i icadıyla ortaya çıkan bir format aslında müzik CDsindeki bir parçanın kısayoldur; açıldığında CD'de referans gösterilen parçayı çalmaya başlar; bu yüzden kısayolun düzgün çalışması için, CD'nin CD-ROM sürücüsüne yerleştirilmiş olması gerekmektedir. CDA dosyaları asıl ses verilerini içermez. Bir müzik CDsinden aktarılan şarkılar genellikle sıkıştırılmamış .AIF veya .WAV dosyası olarak kaydedilir.Bu noktada genel kanıya bağlı olası bir yanlış bilgiyide düzeltmeye çalışalım; CD'deki cda uzantılı dosya ile aynı dosyanın bilgisayarınızdaki wav uzantılı biçimi dijital ses kriterleri açısından yakın olsada teknik olarak farklılıklar içerir.
-
düzgün çalışması için, CD'nin CD-ROM sürücüsüne yerleştirilmiş olması gerekmektedir. bu çok önemli bir bilgi. elektrikli aletler de fişe takmazsan çalışmıyor. bu da önemli bir bilgi. cda (compact disc audio) asıl ses verilerini içermiyorsa müziği gaipten mi çalıyor ? teknik farklılık ise dosyanın sonunda .wav extesionunun yazmaması gibi bir kaç byte lık minik önemsiz şeyler fark değildir. Burda önemli olan cd deki trackler wav formatındadır ve bu format kayıpsız bir formattır. teknik olarak ta wav dır. istediğiniz gibi analiz edin. internetten copy/paste ile de durum değişmez.
ya kaliteli kayıt içeren bir cd yi elinize geçmemiş yada kaliteli veya sorunsuz bir sistemde oynatarak dinlememissiniz. cd den kasete kopyalama yapınca sese detay ve kalite sonradan gelmez. aksine kayıp olur. sizin ya cd çaların bir yerlerinde sorun var yada kaset çaların ses işlemesi ve tonlamasi anfiyle daha uyumlu. ondan bu kanaate vardığınızı düşünüyorum.
Müzik dosyalarında kalite artışı olamaz. Çünkü içerdiği veri neyse ancak onu alırsınız. Kalite artıyor demek psikolojik bir yanılgıdır. Çünkü kalite artışı demek mevcut ses verilerinin artması demektir. Kasete yazınca veri artışı olmaz. Bu 128 kbps dosyayı 320 kbps yapmakla aynı şeydir. 320 kbps yapmakla dosyanın sadece boyutu artar kalitesi değil. Orijinal bir CD alıp bilgisayardan WAV olarak çıkarırsanız kalitesini anlarsınız.
Katılıyorum. CD günümüz Hi-Fi standartları için fazlasıyla yeterlidir. Bende binlerce 16-bit ve 24-bit dosyalar var. Ama aralarında fark neredeyse yok gibi. Belki biraz sahne geniş oluyor. Hepsi bu.
anfinin ve özellikle hoparlörlerin teknik verilerine bakılırsa zaten 48khz üstü sesleri vermedikleri açıkça yazar. kulak testi de yapılsa 13khz civarindann sonra duyum olmuyor. yüksek frekanslı kayıtlar tamamen pazarlama taktiği.
O konuda haklısınız. Bunlar insan kulağının duyma sınırlarının kat be kat ötesinde şeyler. Hatta bu sebeple yerden tasarruf etme amacıyla birçok 96 KHz dosyamı 48 KHz'e düşürdüm. Boyutta ise yaklaşık %40 civarında bir düşüş oldu. Tabi bunu yaparken tam yarısına gelecek şekilde düşürüyorum. 88.2 veya 176.4 KHz ise 44.1'e düşürüyorum. 96 yada 192 ise 48'e düşürüyorum. Dinlediğimde ise hiçbir kayıp yahut bozulma duymadım.
WAV files were developed by Microsoft and IBM. Apple also developed their own version, AIFF files, using the same technology. Both file formats offer uncompressed high-quality audio files. High-quality WAV files have an audio bitrate exactly the same as CDs at 1,411 kbps at 16 bit.
En Beğenilen Yanıtlar
![](/static/forum/img/enbegenilen_icons/tumyanitlarigenislet.png)
Evet cd kalitesine lossless diyemeyiz ama cd döneminde çıkan müziklerin masterı hep cd ler düşünülerek yapıldı. Şu an ki 1k ve fazlası bitrateler yok cd'lerde fakat o dönemin şarkıları yeniden master alınmadıkça daha iyi bir kalite ulaşamayacağız yani. Bu sebeple cd'lere lossless dediklerini tahmin ediyorum. |
cd kalitesi wav dosyasidir..wav dosyası da kayıpsız bir formattir. nerden çıktı cd nin kayıplı bir format olduğu ? 96khz e göre mi kayıplı ? o zaman o da 96khz ,192 khz göre kayıplıdır.
|
ios kullanıcılarının gözü yaşlı..
|
Benzer içerikler
- whatsapp şifreleme
- iphone zil sesi yapma
- yapay zeka uygulamaları
- hepsiburada premium ne kadar
- whatsapp aramaları sessize alma
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X