Şimdi Ara

Qualcomm aptX Lossless, Bluetooth üzerinden CD kalitesinde ses sunacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Qualcomm aptX Lossless, Bluetooth üzerinden CD kalitesinde ses sunacak

Elimde çok kaliteli bir CD yok hocam Emrah ın Ya Hey CD si var orijinal. Ben aradaki ekolayzır dan kaynaklı olabileceği düşünüyorum çünkü kayıt esnasında sesi ekolayzırdan alıyor. Kasetten çalınca aynı sesi filtre edilmiş halde tekrar Ekolayzır a gönderiyoruz ,böyle yapınca parazit gürültü giderilmiş, oluyor cihaz tizleri basları midleri daha iyi ayırabiliyor. Kaset çalar diyip geçmeyin en kaliteli CD lerle yarışır .

Qualcomm aptX Lossless, Bluetooth üzerinden CD kalitesinde ses sunacakyoutube
    My two Nakamichi cassette decks recently serviced by Bowers & Wilkins service labs in UK .Restored to their original specifications they sound great !!
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=Rd1_NCDA9BI

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• SeniorGrandMaster kullanıcısına yanıt
    Kayıpsız derken sıkıştırılmaya tabi tutulup veri kaybı yaşanmadığı kastediliyorsa tamam. Ancak yüksek çözünürlüklü müzik için kullandığımız 16-24-32bit/44.1-48-96-192khz, birim andaki örnekleme sayısını ve örneklenen verinin boyutunu belirtir. Yani net kadar yüksek sayıda ve yüksek boyutta örneklenirse ses, o kadar analog kaliteye yaklaşacaktır.

CD'ler ise genellikle 16bit/44.1Khz örneklemeye sahip oldukları için bugün Tidal, Apple Music, Qobuz gibi servislerden edinebileceğimiz 24bit/96Khz, 24bit/192Khz gibi daha yüksek örneklemeye sahip müzikler, CD'den çok daha kaliteli, analoga daha yakın ses kalitesi sunarlar.

Waw, master kaydın yapılabileceği dijital formatlardan birisidir, sıkıştırılmamıştır. Bunu flac, alac, lossless wma gibi kayıpsız veya mp3, wma gibi kayıplı, sıkıştırılmış formatlara dönüştürebilirsiniz, kalite ile doğrudan bir bağlantısı olduğunu söylemek yersiz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• ssbrutality S kullanıcısına yanıt
    LDAC şuan BT kodekler arasında en ilerisi. 32bit/96Khz,990Kbps'e kadar çıkabiliyor. LDHC de var o da LDAC'e yakın 900Kbps 24bit.AptX Lossless ise üçüncü olacak.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sunsa da benim için pek bir şey ifade etmiyor kablosuz kulaklığımı daha yeni aldım aptx lossless diye de yükseltirlerse fiyatı her türlü alınmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • andires42 A kullanıcısına yanıt
    Bu konuda çok malumatım yok. Fakat orijinal CD stüdyodan çıkan üründür. Profesyonel müzik stüdyolarında mix mastering işlerimde bunlara dikkat edilir zaten. CD dediğimiz şey bildiğimiz kayıpsız WAV formatıdır. Ha belki ekolayzır girince farklı olabilir. Ekolayzır tonaliteye doğrudan etki eden bir şeydir. Yani hangi tonların önde hangi tonların arkada olması gerektiğine siz karar veriyorsunuz. Bu yüzden duyduğunuz ses karakteri sizin beğeninizi daha çok etkileyebilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.