Şimdi Ara

Quantum Break'in Xbox One'daki Gerçek Çözünürlüğü 720p (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
107
Cevap
0
Favori
1.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: aytugsasal

<blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: hasretbitmez

Microsoft hiç konsol işine girmemeliydi, ağzına yüzüne bulaştırdı, yol yakınken bıraksınlar, daha fazla rezil olmak istemiyorlarsa, gerçi bunlara yüzüne tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal ne farkeder ki .</blockquote>

Eğer Microsoft'un konsol işini sadece xbox one ile değerlendiriyorsan senin konsol geçmişinden haberin yok derim. Xbox ve xbox 360 dönemi microsoft çok başarılıydı özellikle xbox 360 dönemi. Ki acımasızca gömdüğünüz,kin beslediğiniz xbox one bile 20 milyonu geçti ki bu da kendi içinde değerlendirildiğinde önemli bir rakam. Eleştireceğin bir olay varsa komple bu nesili eleştirmeni öneririm çünkü berbat bir nesil. Ne oyun sayısı ne donanım anlamında ne de hizmet anlamında tam bir nesil yaşıyoruz. Xbox hizmet anlamında çok iyiyken(aylık verilen oyunlar,önemli güncellemeler,geriye uyumluluk), ps4 ise donanım ve özel oyun anlamında daha üstün konumda ki donanım derken 1080p tırtıklı 30 fps yi zor oynatan makinalarsa evet donanımı xbox one'a nazaran daha iyi. Ama her şeyden önemlisi ben grafik takıntısı olan biri değilim. Konsolları rahatça OYUN oynamak için alıyoruz ama oyun sayısı o kadar yetersiz ki... Bu nesili resmen multiplatform oyunlar kurtarıyor.Ben sega zamanlarımı saymazsam ps1,xbox zamanından beri konsol piyasasının sıkı takipçisiyim açık ara en berbat nesili yaşıyoruz bence. Ps4'e çıkan remastered oyunların sayısı yeni çıkan özel oyunlardan fazla...Bu bile oyun anlamında ne kadar yetersiz ve niteliksiz bir nesil yaşadığımızın göstergesi bence.Bu nesil 3. parti oyunların kurtardığı bir nesildir.

Xbox360 altın dönemiydi ki, kendimde kullanıyorum yalnız, xbox one bronze bile değil, bir esram tutturmuşlar, hiç bir artısını göremedik daha. 720 p oyun oynatacak makine yapacaksan hiç, yeni nesil diye kandırmayacaksın, ps4 exclusive olsun olmasın çoğu oyunu 1080p , iş yapımcı da bitiyor diyeceksin, ama çoğunluk donanımsal yetersizlikte bitiyor.

< Bu ileti BölümSonuCanavarı sitesinden atıldı >

• PS4 Uncharted 4, infamous SS, Batman Arkham Knight, Division gibi daha iyi efektli dev gibi oyunları 1080p olarak oynatıyor. Xbox Exc denilen sığ bir oyunda 720p'de sürünüyor

Microsoft'un kendi kullanıcılarına üvey evlat gibi davranması daha da vahim.

Phil Spencer "Amacımız PC sahiplerine xbox satmak değii" derken şaka yapmıyormuş demek ki. Nerden tutsak kopuyor maalesef...
  • Neden 4k değil.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasretbitmez

<blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: aytugsasal

<blockquote class="quote"><i>quote:</i><br><br>Orjinalden alıntı: hasretbitmez

Microsoft hiç konsol işine girmemeliydi, ağzına yüzüne bulaştırdı, yol yakınken bıraksınlar, daha fazla rezil olmak istemiyorlarsa, gerçi bunlara yüzüne tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal ne farkeder ki .</blockquote>

Eğer Microsoft'un konsol işini sadece xbox one ile değerlendiriyorsan senin konsol geçmişinden haberin yok derim. Xbox ve xbox 360 dönemi microsoft çok başarılıydı özellikle xbox 360 dönemi. Ki acımasızca gömdüğünüz,kin beslediğiniz xbox one bile 20 milyonu geçti ki bu da kendi içinde değerlendirildiğinde önemli bir rakam. Eleştireceğin bir olay varsa komple bu nesili eleştirmeni öneririm çünkü berbat bir nesil. Ne oyun sayısı ne donanım anlamında ne de hizmet anlamında tam bir nesil yaşıyoruz. Xbox hizmet anlamında çok iyiyken(aylık verilen oyunlar,önemli güncellemeler,geriye uyumluluk), ps4 ise donanım ve özel oyun anlamında daha üstün konumda ki donanım derken 1080p tırtıklı 30 fps yi zor oynatan makinalarsa evet donanımı xbox one'a nazaran daha iyi. Ama her şeyden önemlisi ben grafik takıntısı olan biri değilim. Konsolları rahatça OYUN oynamak için alıyoruz ama oyun sayısı o kadar yetersiz ki... Bu nesili resmen multiplatform oyunlar kurtarıyor.Ben sega zamanlarımı saymazsam ps1,xbox zamanından beri konsol piyasasının sıkı takipçisiyim açık ara en berbat nesili yaşıyoruz bence. Ps4'e çıkan remastered oyunların sayısı yeni çıkan özel oyunlardan fazla...Bu bile oyun anlamında ne kadar yetersiz ve niteliksiz bir nesil yaşadığımızın göstergesi bence.Bu nesil 3. parti oyunların kurtardığı bir nesildir.</blockquote>

Xbox360 altın dönemiydi ki, kendimde kullanıyorum yalnız, xbox one bronze bile değil, bir esram tutturmuşlar, hiç bir artısını göremedik daha. 720 p oyun oynatacak makine yapacaksan hiç, yeni nesil diye kandırmayacaksın, ps4 exclusive olsun olmasın çoğu oyunu 1080p , iş yapımcı da bitiyor diyeceksin, ama çoğunluk donanımsal yetersizlikte bitiyor.

Kesinlikle iş yapımcı da bitiyor demicem hocam o konuda haklısın zaten yorumumda ps4'ün bile yetersiz olduğunu belirttim ki xbox one nasıl yeterli olsun. Mesele zaten hem donanım açısından hemde oyun sayısı ve çeşitliliği açısından yetersiz bir nesil yaşıyor olmamız...

• Yine başlığı görür görmez haberi okumaksızın hemen fan-troll yorumlarını okumaya başladım. İyi ki varsınız lan, Pazar günü saat akşam 20:00'e kadar çalışmak zorunda kalan beni bile kahkahalarla güldürdünüz, keyfim yerine geldi.

< Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • kimse pdf i açıp ne olduğuna bakmamış heralde. light map, reflection map vs 720 p ile hesaplanmış diyor. yani texture vs ile alakalı bir nokta değil. texture'lar 1080p ise yansıma hesaplarının 720p ile yapılması sıkıntı bir durum değil.

örneğin gta5 grafik ayarlarındaki klasik bildiğimiz çözünürlük, aa ayarlarının yanında bir de bu yansıma çözünürlüğü ile aa'sı vardı. gta 5 bize seçenek sunmuştu onu ama oyunların %99 u onu seçenek olarak bile görmüyor. belki 720p kadar bile değil çoğunda. kim camdan yansıyan ışığın çözünürlüğünü umursadı ki gta5 te bile. detayın detayı noktalar onlar. 2'li 3'lü sli yapanların işi.

bu ara xbox a sövmek moda diye ottan b*ktan nem kapmayın gençler. altı üstü %10 civar fark var konsolların arasında. birisi eşek birisi at değil ki =)

editor arkadaşlar da haberleri daha detaylı verse güzel olacak. belki de amaç zaten konsolcuları birbirine düşürmek =)

• canpii C kullanıcısına yanıt
    Bence yanlış düşünüyorsun hocam. PDF'e bende göz attım da haberin orijinalinde de yer aldığı üzere: GI, SS-Lighting ve SSAO çözünürlüğü x720 imiş. CG bir sahneyi görülebilir hale getiren ana element ışıklandırma değil mi? Oyundaki ışıklandırma tekniği ise harika görünüyor aslında. Bütün sahne çoğu yerde tek bir gün ışığı elementi üzerinden indirekt ışık sekmesi ile aydınlatılmış. Bu yöntemide Irradience GI ile beslemişler ki volume light'tan objelere ve parçacık efektlerine kadar her şey GI'dan etkilenecek diyor. Yani oyundaki sahnelerin tümünü bu şekilde aydınlatıyorsun ve aydınlatmada kullanılan Render çözünürlüğü, panel çözünürlüğüne göre düşük. Kaplama çözünürlüğünün yüksek olması (ki hakkında bir bilgi verilmemiş) render kalitesini artırmayacak yani. GI ile aydınlatılan bir sahnede, GI kalitesinin yüksek olmasını tercih ederim. Yani GI ile render ettiğin sahnede GI kalitesinden ödün vermek sıkıntılı sayılabilecek bir durum.

Hadi AO çözünürlüğü neyse onu arka plana atsan da olur. GTA 5'te bahsetmiş olduğun seçenekler her oyunda var aslında, bütün oyunlarda Reflection quality seçeneği oluyor. Objelerdeki RF Probe'a müdahale ediyoruz, çözünürlük değişiyor o imkan bize ait PC oyunlarında zaten. Sadece her oyunda bahsetmiş olduğun Reflection AA seçimi yok, o da çözünürlükle alakalı değil yansıma işlendikten sonra render sonrası işlem olarak anti aliasing kalitesini artırma seçeneğini bize sunmuşlar sadece. Bunu direk reflection quality'e bağlı da tutabilirlerdi, ayırmışlar ama. Post process'e giriyor o biraz. Quantum Break'deki aydınlatma yöntemi GTA ile aynı değil arada çok fark var.

Yani özetle GI'ın, Işığın, AO'nun vesaire çözünürlüğünün düşük olması demek, render çözünürlüğünün düşmesi demektir burada. Sahneyi bize kaplamalardan önce direkt ve indirekt aydınlatmalar sunacak, bunun kalitesi önemli takılmayacak bir şey değil. Kaplama çözünürlüğü, sahnenin render edilmesinden bağımsız çalışır. 4k texture koyup geniş ölçek bir aydınlatmada x640'a tekabul bir render'da alabilirsin. Sonuç bok gibi olur ama. Direkt olarak kaliteye etki yani bu. Aydınlatma render metodu diğer oyunlardaki ile aynı değil çünkü. Bunların render çözünürlüğünü yüksek tutup gerçek dünyaya yakın bir ışıklandırma için GTX 980ti istiyor işte oyun PC'lerde. Aslında sahneyi aydınlatmak için kullanılan metod niye bu kadar yüksek sistem istediğini açıklıyor. XO'da render kalitesinin nispeten düşük olması normal, konsola bok atamam yani. Konsolların gücü ortada. PS4'e de çıksaydı en fazla x900 olurdu heralde render çözünürlüğü. Belki de olmazdı bile.

Şunu söyleyebilirim, oyunu görsel açıdan hakkıyla oynamak için önerilen sistemli PC lazım. Bu aydınlatmaları PC'de görmek ister insan. :)

• Ortaligi yine mühendisler basmis.QB de kullanilan AO,SSR,GI gibi varliklarin üzerinde kullanildigi cözünürlük,bugüne kadar görülmüs en yüksek cözünürlük ve bunlarin genel panel cözünürlügü ile uzakdan yakindan alakasi yokACU sadece 540p.Hatta DF dmesine göre konsollarda kullanilan en iyi AA cözümü.Piksel sayimi 720p cikmasina karsin,kullanilan cok yüksek kalite köse yumusatma tekniginden dolayi 1080p bir imajin keskinliginden hic bir farkinin olmamasi
  • Bir oyunun kalitesi sadece çözünürlüğüne bakılarak verilmez.

QUANTUM BREAK EPISODE 1: MONARCH SOLUTIONS

https://www.youtube.com/watch?v=wHeKQGUzZgc&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi refuse2k3 -- 21 Mart 2016; 9:52:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

Oyun iyi olsun,adam gibi bi deneyim yasayalim eyvallah da 720p 2016 yilinda nedir arkadas

Remedy heralde saka falan yapiyor.Belki bi ilk gün yamasi falan gelir ama gelmezse:

Yamayla çözünürlüğün değişebileceğini sanan masum köylü. Buda iyiymis.

Keşke ben TV ye de bi güncelleme gelse de 1080p den 4k ya ciksa. Bende bekliyorum ama bi turlu gelmiyor nedense.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: aytugsasal

quote:

Orjinalden alıntı: hasretbitmez

Microsoft hiç konsol işine girmemeliydi, ağzına yüzüne bulaştırdı, yol yakınken bıraksınlar, daha fazla rezil olmak istemiyorlarsa, gerçi bunlara yüzüne tükürsen bıyık, aşağı tükürsen sakal ne farkeder ki .

Eğer Microsoft'un konsol işini sadece xbox one ile değerlendiriyorsan senin konsol geçmişinden haberin yok derim. Xbox ve xbox 360 dönemi microsoft çok başarılıydı özellikle xbox 360 dönemi. Ki acımasızca gömdüğünüz,kin beslediğiniz xbox one bile 20 milyonu geçti ki bu da kendi içinde değerlendirildiğinde önemli bir rakam. Eleştireceğin bir olay varsa komple bu nesili eleştirmeni öneririm çünkü berbat bir nesil. Ne oyun sayısı ne donanım anlamında ne de hizmet anlamında tam bir nesil yaşıyoruz. Xbox hizmet anlamında çok iyiyken(aylık verilen oyunlar,önemli güncellemeler,geriye uyumluluk), ps4 ise donanım ve özel oyun anlamında daha üstün konumda ki donanım derken 1080p tırtıklı 30 fps yi zor oynatan makinalarsa evet donanımı xbox one'a nazaran daha iyi. Ama her şeyden önemlisi ben grafik takıntısı olan biri değilim. Konsolları rahatça OYUN oynamak için alıyoruz ama oyun sayısı o kadar yetersiz ki... Bu nesili resmen multiplatform oyunlar kurtarıyor.Ben sega zamanlarımı saymazsam ps1,xbox zamanından beri konsol piyasasının sıkı takipçisiyim açık ara en berbat nesili yaşıyoruz bence. Ps4'e çıkan remastered oyunların sayısı yeni çıkan özel oyunlardan fazla...Bu bile oyun anlamında ne kadar yetersiz ve niteliksiz bir nesil yaşadığımızın göstergesi bence.Bu nesil 3. parti oyunların kurtardığı bir nesildir.

Bir Konsolunun Günlüğü ; Kendimi Avutuyorum Vers.2016

• Kasatka kullanıcısına yanıt
    Biri bu cocugu durdursun. Daha önce 50 tane oyuna,yama ile cözünürlük ve performans artisima gidildi. AC4,COD,UFC vb... Bide o cahilligi ile bana mahsum köylü diyor

• Oyunun grafikleri dehset ötesi

Oha be kardesim

• quote:

Orijinalden alıntı: eskhioyuncu

Oyunun grafikleri dehset ötesi

/>

Oha be kardesim

Remedy'nin bu işte üstüne yok. Max Payne den beri gelen bir zaman ile oynama yetenekleri var adamların, bullet time vs. dağılan ketçap hardal vs aynen zamanda geri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 21 Mart 2016; 13:32:29 >
  • Quantum Break To Receive Massive Patch Improving Graphics This Week

http://wccftech.com/quantum-break-receive-massive-patch-improving-graphics-week/
  • 1) Uncharted'i oynamak istedigimi de nerden cikartmis bu arkadas acaba biri bi sorsun.
    2) QB ile U4'ü kiyaslamk gibi bi gaflet de asla bulunmam merak etme cünkü QB kiyaslanamayacak derecede daha iyi duruyor
    3) PS4K ciktiginda alip,resimlerini koyup,sanada burda " ah ah keske bende de olsaydi" diye bi ic gecirttiricem merak etme sen
  • Daha dün sen değilmiydin. Uncharted 4'ü döver Quantum break diye :D Ne döneksiniz be dansöz oldunuz iyice dansöz

Uncharted i oyanyamazsın zaten fakir git LOL fln oynamaya devam et sen

PS4.5 fln bi sevindin duyunca tabi senin pc in 1080p bile açamadığı için ucuza 4k oynayacan dimi çakal fakirus seni

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SOLID SNAKE -- 21 Mart 2016; 13:08:27 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Nathan.Drake

Daha dün sen değilmiydin. Uncharted 4'ü döver Quantum break diye :D Ne döneksiniz be dansöz oldunuz iyice dansöz

Uncharted i oyanyamazsın zaten fakir git LOL fln oynamaya devam et sen

PS4.5 fln bi sevindin duyunca tabi senin pc in 1080p bile açamadığı için ucuza 4k oynayacan dimi çakal fakirus seni

Türkce dersi veririm hayrina bi daha oku."QB kiyaslanamayacak kadar daha iyi duruyor" demisim.Bide su fakir makir ne ayak bu yahu? Sizin yaraticiliginiz bu kadar mi? Daha önce senin gibiler vardi PM den soktum konsollari gözlerinin icine kestiler sesini.Sana da aynisini yapiyim istiyorsan.Cocugun seviye ayaklar altinda dolasiyor.EEE nediyim artik,Bi davetiye yolluyim,vize alabilirsen gel gör su fakir halimi

• PC'de 4k oynanıyor 1080p nedir ki zaten ha 720 ha 1080p kolpa sıkar oldu firmalar. Son zamanlarda oyun yok adam akıllı o yüzden grafiklere takmamak lazım

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.