aahahahahaha Sen şimdi bundan da bir anlam çıkarıp evet anlaşılan sinirlerini bozuyorum dersin. Ya da beni tilt etmeye çalışıyorsun bilmiyorum ama bana sökmez.
![]() Ahmet Kural Ay Götüm https://www.youtube.com/watch?v=PkBrZ1cx0Qc&ab_channel=%C3%B6mernalbant |
R harfini nasıl söylüyorsunuz? (2. sayfa)

-
-
her yorumunda kendi kendine triplere girip izlediği dizilerin fan videolarını atan kişi ile muhatap oluyorum
-
Ahmet kuralı vs hiç izlemedim.
Triplere mi giriyorum?
Öyleyse farkında değildim.
NorfairPrinceyoutube
How many times Mikami Teru used the word «sakujo»? VIEWS ARE OVER NINE THOUSAAAND!!https://www.google.com/sorry/index?continue=https://www.youtube.com/watch%3Fv%3DaPoQmytWvIQ&q=EgQuLZpEGOOsoIwGIhA9GsI35w1N6U5Hn7tgXPSIMgFy
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 7 Kasım 2021; 21:10:5 > -
Bugune kadar hic dikkat etmemistim nasil soyledigime, soylerken dilimin ucu damagima cok yakin gidiyor geri kalani kipirdamiyor ve dilimin ucu damagima cok yakin gitmesine ragmen damaga degmiyor.
-
Dilimi damağa değdirmeden söylemek biraz zor geliyor ama halledebilirim umarım. R yi söyleyebildim mi acaba? Olmuştu heralde. Bir de cümle içinde söyleyebilsem.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 7 Kasım 2021; 21:24:32 > -
Mesela reçete bi türlü söyleyemiyorum o zaman anladım R ile sıkıntım olduğunu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bahsettiğin şeyleri yapmak zor ama deneyeceğim sağol hocam
Bu kadar şeyi yaparken nasıl cümle içinde r yi söyleyebiliyorsunuz?
Evet alışıyorsunuz ama yazdıklarınıza bakınca pek kolay çıkarılan bir harf gibi görünmüyor.
-
Bunlar sadece dilinizi titretebilmeniz için, onu halledince r sesini çıkarması çok kolay zaten, normal sesleri nasıl çıkarıyorsanız r de o hale gelecek bı süre sonra.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
küçükken arı ya devamlı ayı derdim yani r lere y derdim hep en sonunda nasıl oldu zorladım bi anda r çıktı ağzımdan ayı ayı ayı derken arı çıkıverdi ama çok zor gelmişti gerçekten
-
Anımı devreye soktun. Annem sürekli r leri söyleyemediğimi elaleme göstermek için bisikletçi, arı de bakim gibi şeyler söylerdi.
Beni küçük düşürürdü. Gudubet karı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 7 Kasım 2021; 22:51:54 > -
Kalemi öylemesine değil, yanlamasına tutacaksın küçüğüm, "ay ne güldüm" :}
-
Duymak lazım 🙄 L çıkarırken dil çok katlanmaz, dil hafif bir rampa şekline dönüşür fakat R de, tabiri caizse dili, tam kalkmış rampa (L şeklinde) gibi kaldırmak lazım, ve dili damağımızdaki o çentiklerin üzerine dokundurup "Reyhan" "Rize" vs gibi sesleri çıkarmak lazım. En basit ve özet şekliyle ancak bu kadar anlatabildim. 😁 Başarılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam size randevu alıyorum o zaman yarın saat 10:30 da hastanenizdeyim.
Teşekkürler eline sağlık hocam
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X