İnternette araştırıyorum abartmam gerekirse maşallah dil hareketi dışında her haltı anlatmışlar. Dilinizi nasıl kullanıyorsunuz ne yapıyorsunuz? Şu soktuğumun hareketini öğrenebilsem işin yarısı bitecek. Mertcan Baharyoutube Evet arkadaşlar bugünde sizlere böyle bir video hazırladım umarım beğenmişsinizdir.Videoyu beğenirseniz like atıp kanala abone olmayı unutmayın iyi seyirler :)
İnstagram: mertcanbaharr https://www.youtube.com/watch?v=7oGFfkWwMFM&ab_channel=MertcanBahar< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 7 Kasım 2021; 15:23:32 > |
R harfini nasıl söylüyorsunuz?
-
-
R diye hocam
-
Hocam keşke nasıl dediğini de anlatsaydın.
-
Bende hiç söyleyemiyordum geçen sene öğrendim kitap almıştım bununla ilgili şuanda sorunsuz şekilde söylüyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi patatessiz patso -- 7 Kasım 2021; 16:23:24 > -
Cümle içinde de söyleyebiliyor musun hocam?
Kitabın adı nedir?
-
Evet hala üzerinde çalışıyorum çünkü stresli ortamlarda hala dilim dönmüyor bazen kitap bu:
-
Sağol hocam belki bakarım.
R harfini nasıl söylüyorsun dilini ne yapıyorsun hocam anlatabilir misin zahmet olmazsa?
-
Türkçe, İngilizce, Rusça hangi R'yi istersin?
-
Bizim günlük konuşmada kullandığımız r.
-
Y harfini söyler gibi yapıyorsun sonra dilini üst damağana gittikçe yaklaştır bir noktadan sonra titreşim başlar o zaman R harfi çıkıyo
-
Dilin ucunun 2 ya da 3cmlik kısmı, dişlerden yine 2, 3cm geriye doğru çekilip damağa kaldırılıp, dokundurulacak şekilde R denilmesiyle R harfi düzgün çıkar.
Yapıp deneyince "oha, hakikaten oldu, çok teşekkür ederim" diyeceksin muhtemelen, şimdiden rica ederim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
once ingilizce konusanlar gibi yumusak r'yi ogrenmen lazim
sonra yumusak r le d harfi arasinda bir ses cikarmaya calisarak normal r'yi soyleyebilirsin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltalimanı seks ofisi -- 7 Kasım 2021; 19:14:13 > -
Hocam bir ses çıkarıyorum ama r mi emin değilim. L ye de benziyor ama r de olabilir.
R yi söyleyemediğim için çıkardığım sesin r olduğundan da tam emin olamıyorum
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 7 Kasım 2021; 19:27:52 > -
Dil üst dişlerin 2-3 cm gerisinde mi olacak hocam? Öyle ses çıkardığımda r oluyor gibi ama emin değilim. L ye de benziyor.
Bu tekniği önceden de yapıyordum ama gene de sağol hocam
-
:D:D sjdsajdskjdsa
-
Neye gülüyorsun?
-
Ufak bir sırıtır gibi pozisyona getir ağzını, dişlerinin arasına serçe parmağın girecek şekilde boşluk bırak. Dilin uç kısmını üst damağına yapıştırıp sürterek dişlerinin arasından çıkart, yavaş ama baskılı şekilde. Bunu yaparken kuvvetli şekilde hııır der şekilde nefes ver. Bu nefes verişinde baskılı olacak, dilin damağa sürtmesi de baskılı olacak, sonrasında dilin bu hareketi yaparken titremeye başlayacak ve r sesi yavaştan çıkmaya başlayacak. Bu egzersizi her gün yapmaya çalış. Ayrıca bunu yaparken çene kaslarını kuvvetlendiren a u x hareketlerini yapmalısın.
Uzunca yazdım çünkü kardeşim r'leri söyleyemiyordu, egzersizlerden sonra söyler oldu ve sonradan unutuldu gitti düzgünce söylüyor şuan. Bazı insanlarda dili alt damağa bağlayan bölge yapışık oluyor ve fiziksel olarak söyleyemiyor. Bazıları ise gerçekten nasıl çıkaracağını bilmediği için söyleyemiyor. İkinci grubun düzelmesi çok kolay. Sadece dilinizi titretmeyi öğrenmeniz gerekiyor.
Dediğim hareketi yapıp kurbağa sesini ( vırak değil kırıkırı gibi ) çıkarmaya çalışın fiziksel bir sıkıntı yoksa r sesini çıkarırsınız. Ayrıca çıkarıyor muyum acaba oldu mu diye anlamanın en iyi yolu sesi çıkarırken boyunda adem elması kısmının titreyip titrememesi, doğru r sesinde adem elması titrer.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LaciRomantik -- 7 Kasım 2021; 20:25:55 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
hem soru soruyor hem de bloklu :D
bir şey soruyorsan bloğu kaldır cevabını vereyim
-
Evet çünkü sıkıcısın. Konuma yazdığın için cevaplarına bakıyorum. Gülüşünü görünce de sebebini merak ettim.
Bana böyle teklif yapacaksan cevabın sende kalsın, istemez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bisikletçi76 -- 7 Kasım 2021; 20:51:41 > -
sıkıcı mıyım yoksa sinirlerine mi dokunuyorum? komik konuların olduğu için seni daha bloklamadım
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
R diye hocam |
Benzer içerikler
- taksicilik yapılır mı
- selectra yan etkileri ne zaman geçer
- gizli müşteri şikayet
- akşam lisesi parayla diploma
- hacettepe nasıl okunur
- prompt mühendisliği nedir
- penis nakli
- suudi arabistan
- sodyum iyon batarya
- telegram indirim kanalları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X