Şimdi Ara

R22 GAZLI MAKINE R410 ILE CALISIR MI??

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
2.947
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, bende klima almak uzereyim ve malesef bu konuda hicbirsey anlamiyorum. Ama dis hava sicakligi - 65 derece iken ic hava isisini +18 ile +28 derecede tutabilen bir makine kullaniyorum :))

Oncelikle sunu ogrenmek istiyorum. R22 gazli toshiba 24 non inverter (inverter olmayan) daiseikai almayi planliyorum. Ama asagidaki adresi incelerseniz bu gazlarin ithalatinin kademeli olarak once azaltilmasi, daha sonra da komple yasaklanmasi planlaniyor. Daha sonra R22 ile calisan bu makinaya R410 gazi ilave etmek veya tamamen bu gaz ile degistirmek mumkun mu??

Ayrica forumdan bilgisne ve ozellikle tarafsizligina guvendigim bir arkadastan aldigim tavsiye ile toshibaya karar verdim. Ev tipi 190 m2 dubleks villa. Klimayi simdilik sadece 45 m2 lik guney cepheli, bol gunes alan ve 7 m lik dev bir cami (1 duvari tamamen cam) olan alt kattaki salonda kullanmayi planliyorum. ayrica salonda ekstra isi yayan tüm elektronik cihazlar mevcut (ve cogu 6-8 saat calisiyor. (5 parca). Ayrica mekan istanbulda ve deniz kenarinda oldugu icin oldukca nemli bir yer. Klimayi isitma amacli asla kullanmayacagim. Sadece haziran ve eylül aylari arasinda gunde 4-5 saat kullanacagim. Baska onerileriniz varsa dinlerim.

Toshiba dan secmek isteyipte kararsiz kaldigim modeller ve fiyatlari hakkinda link. Bu modelleri 1. 2. 3. oncelikli olarak belirtirseniz cok sevinirim. (para limiti yok ama gereksiz yere savurganlik yapmak istemiyorum).
    http://www.alarko-carrier.com.tr/Klima_DuvarTipi_K1.asp?ID=4_9_14_18_&Sayi=4

gazlarin yasaklanmasi hakkinda link
    http://www.tobb.org.tr/organizasyon/sanayi/kalitecevre/mevzuat/ozon.doc

ilgilenen herkese tesekkurler...

TEK RAKIBINIZ...!!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plt737 -- 22 Temmuz 2008; 22:51:08 >

• Öncelikle R 22 gaz ile çalışan bir sisteme R 410 gaz veremezsiniz.Nedenine gelince gazların kaynama sıcaklıkları farklılık gösterir.Dolayısı ile basınç farkları vardır R 410 gazla çalışan soğutma sistemlerinde basınç R 22 gazlı soğutma sistemlerine nazaran oldukça fazladır ve yapılan borulama tesisatı bu basıncı karşılayacak dirençte olmalıdır.Diğer sorunuza gelince hesaplarıma göre size en uygun kapasiteli klima salon için 24000 btu/h kapasiteli klima olur.
  • bence sen bunu servise sor daha ii bilgilendirirler seni bence olur çünkü aralarındaki fark r22 gazlı havayı içerden aldığı için 1-2 saatte bir 5-10 dk havalandırmak gerekir ama r410 gazlılarda havayı tamamen dışardan aldığı için havalandırma derdi olmaz yani daha sağlıklı ben ce almışken r410 gazlı alki sonradan uğraşma bunlarla ama r410 gazlıların tek sorunu gaz arttığı için sıcaklarda kompresör sıkışmaları olur bunun için patlamaya yol açar yani haberin olsun seni bu şekilde bayi bilgilendirmez oke by
  • arkadaşım belliki klimadan anlamıyorsun anlamadığın bir konuda saçma sapan yorum yapıp sorduğu soruya cevap arayan arkadaşlara yanlış cevaplar verme bu forumda klimadan anlayan bi dünya insan varken bence şimdilik yazılanları oku
  • espiri yapmış arkadaş senbi servisi ara sor
  • servise sormustum, kesinlikle calismaz... bir suru parcayi degistirmen gerekir. yenisini almalisin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.