Şimdi Ara

R3 1200 3.8 GHZ OC (YARDIM)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Birkaç sorum olacak. Bilgi sahibi olan arkadaşlar cevaplarsa çok memnun olurum.

Ryzen 3 1200 üzerine kurulu bir sistemim var. Geçen günlerde overclock işine giriştim. Anakarttan otomatik olarak 38.00 değerini girip 3.8 ghz hızına overclock yaptım. Voltaj değeri ise otomatik 1.37v olarak ayarlandı. Prime 95 ile 20 dakika test ettiğimde işlemci stok fan ile 88 dereceyi gördü. Anlamadığım olay şu: Birçok yerde okudum -yabancı forumlar da dahil- adamlar stok soğutucu ile 75 dereceyi geçmiyor diyorlar. Her yerde Ryzen stok fanlarını öve öve bitiremiyorlar. Bende neden böyle oldu acaba? Benim sistemde mi problem var? Kasa soğutması da iyi derecede.

Sıcaklık problemi ile ilgili daha sonra voltaj değeri yüzünden olabileceğini düşündüm ve öncelikle 3.8 ghz hızında 1.2875v ile denedim. Prime 95 testinde 20 dakika sağ kalmayı başarabildi. Herhangi bir reset vb şey olmadı. Sistem sıcaklığı en fazla 70 dereceyi gördü. Ancak prime 95 testinde WORKER 3 ve WORKER 4 STOPPED hatası aldım. Bunlar nedir tam olarak bilmiyorum. Daha sonra oyuna girdim (Gta 5 Online) ve bilgisayar reset attı. Ben de voltajı 1.30'a çektim yine aynı durum oldu ve 1.32'de stabiliteyi yakaladım. Yaklaşık 2 saat gta 5 online sonucunda herhangi bir problem olmadı ve sıcaklık maksimum 81 dereceyi gördü. Ancak, 3.8 ghz 1.32v ile prime 95 testine soktuğumda yine WORKER 3 ve WORKER 4 STOPPED hatası aldım. Bu hata tam olarak nedir acaba bilgisi olan var mı? Sistemin stabil olmadığını mı gösteriyor?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

• Merhabalar hocam öve öve bitirilemiyen fan ryzen 16000x yanında verilen model sanırım farkında isen ryzen 1200 yanında verilen fanda bakır levha bile bulunmamakta

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de bugün kurdum. Uzun süreli test yapmadım ama 1.28v 3.8ghz de stabil görünüyor şu an.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam siz ayrıdan bir soğutucu alın unutmayın ryzen reklamlar sayesinde popüler oldu bu yüzden kendisi hakkında söylenen çoğu şey doğru değil
  • Cevaplar için sağ olun arkadaşlar. İlk olarak evet. Maalesef bakır blok bile yok soğutucuda. Yabancı kaynaklara baktım, birçok video izledim adam 1.35v ile 4.0 GHz yapıyor işlemciyi. Ama neredeyse hiçbiri primrie95 ile saatlerce test etmiyor. Ya 10 dakika test ediyorlar ya da diğer programlar ile stres testi yapıyorlar. Haliyle de işlemci hiç ısınmıyor stabil gibi görünüyor. Bu arada dün gece 3.7 GHz 1.275v ile denedim gayet stabil. 8 saat prime95 testinden sağ salim çıktı. Worker stopped hatası da almadım ancak sıcaklığa baktığımda max 96 dereceyi görmüştü. Aynı şekilde 3.7 GHz 1.275v ile 2 saat GTA 5 online oynadım max 64 dereceyi gördüm. Bu prime95 bildiğiniz tecavüz ediyor işlemciye . Bu arada Hobar hocam, sen de bir prime95 testi yapıp dener misin? Büyük ihtimalle ilk dakikalarda çekirdeklerin biri hata verecektir. Benim her denememde öyle oldu. Bir de sıcaklık ne olacak merak ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Köl Tigin -- 23 Ağustos 2017; 9:37:10 >

• Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Şimdiye kadar OCCT ile test ediyordum Prime95 ilk defa kullandım. Heralde doğru yapmışımdır. 1.26V 3.8Ghz yarım saat test ettim. Sıcaklık 59 da sabitlendi. Soğutucu olarak 10 yıllık zerotherm nirvana var. Üstelik macunu da eski kurumuş macundu Tavsiyem bir tane soğutucu alın. Stok soğutucunun performansı yetse bile gürültüsü çekilmez. Bir kere alır en az 5 sene kullanırsınız.

http://www.nanokatalog.com/Arctic-Sogutucu-Freezer-33-2011-31156115511501151AMD-Islemci-Sogutucu-AMD-Socket-AM4-Ryzen,PR-496387.html

R3 1200 3.8 GHZ OC (YARDIM)

• Hobar kullanıcısına yanıt
    Haklısınız hocam, soğutucu şart. Dün gece tekrar test ettim ben de 3.7 GHz 1.275v ile, maksimum 84 derece gördüm prime95'te. Sanırım CoreTemp programı sorunlu. 96 derece olacak iş değildi çünkü. Az önce de 3.75 GHz deneyeyim dedim 1.275v ile ama yok, 2 dakika sonra worker stopped hatası aldım. Sizde nasıl 1.26v ile 3.8 GHz çalışıyor hocam ya helal olsun vallahi. Bu overclock işi biraz da şans işi işte.

• Köl Tigin K kullanıcısına yanıt
    Aida64 veya Ryzen Master ile takip edin sıcaklığı.
  • Hobar kullanıcısına yanıt
    Zaten hepsi açık oluyor hocam, aida64, ryzen master, hwmonitor ve ccoretemp kullanıyorum.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.