Bildirim
R5 2600 Overclock yardım lütfen.
Daha Fazla ![](/static/forum/img/downicon.png)
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az ![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
2 Misafir - 2 Masaüstü
![](/static/forum/img/close.png)
Giriş
-
hocam ryzen master ile oc yapmak sağlıklı değil, bios a girin oc ayarlarınızı varsa expert mode veya oc yazan level modlarından birine getirin. Manuel olarka voltajı 1.25 e ayarların. Soc voltajını da 0,9875v yapabilirsiniz o frekansa.
Çarpanı 39 a getirin ve kaydedip çıkın. -
Haklısınız hocam, biostan voltajı 1.25 yapıp çarpanı da 39 yaptım ama cinebenchte donuyor soc voltajını ayarlamadığım için mi acaba ? Şu an voltaj otomatikte, 1.3 ve biraz üstüne çıkıyor oyunda hocam maksimum değer.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
voltajı biraz daha yükseltebilirsin 1.31v deneyin. soc da 1.05v verip deneyin bi hocam -
Hocam oc işinden vazgeçtim, 1.25 sabit voltaj da bile sıcaklık artıyor çünkü maksimum 1.3-1.4 görsem de onlar peak değerler sadece, ortalama 1.2 nin altında oluyor. 1.25 de stabil 3.8ghz çalışıyor voltajı düşürmeyi denemedim. Çok teşekkür ederim yardımınız için. Sormak istediğim bir şey daha var. Normalde oyunlarda 3625ghz de çalışıyor fakat -0.1000 offset ile undervolt yapınca 3600-3575ghz e düşüyor oyunlarda. Bunun sebebi ne olabilir?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Otomatik yaptığı için voltaj yetmediğinden frekans düşürüyo olabilir hocam. Ben de emin değilim büyük ihtimal voltaj yetmiyor.
eğer stok kullanacaksanız 1.0875v ile 3.4 kullanın mis gibi.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X