Şimdi Ara

R5 2600 Overclock yardım lütfen.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
204
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba, Ryzen Master üzerinden voltajı sabit 1.25v olarak ayarlayıp tüm çekirdekleri 3.9 a çektiğim zaman 1 çekirdek 3.1 de kalıyor yükselmiyor bunun sebebi nedir ? voltajı 1.3 yapıp denedim aynı şekilde kalıyor yükselmiyor.

Anakart: Msi B450 Gaming Plus

• hocam ryzen master ile oc yapmak sağlıklı değil, bios a girin oc ayarlarınızı varsa expert mode veya oc yazan level modlarından birine getirin. Manuel olarka voltajı 1.25 e ayarların. Soc voltajını da 0,9875v yapabilirsiniz o frekansa.
    Çarpanı 39 a getirin ve kaydedip çıkın.
  • Haklısınız hocam, biostan voltajı 1.25 yapıp çarpanı da 39 yaptım ama cinebenchte donuyor soc voltajını ayarlamadığım için mi acaba ? Şu an voltaj otomatikte, 1.3 ve biraz üstüne çıkıyor oyunda hocam maksimum değer.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    voltajı biraz daha yükseltebilirsin 1.31v deneyin. soc da 1.05v verip deneyin bi hocam
  • Hocam oc işinden vazgeçtim, 1.25 sabit voltaj da bile sıcaklık artıyor çünkü maksimum 1.3-1.4 görsem de onlar peak değerler sadece, ortalama 1.2 nin altında oluyor. 1.25 de stabil 3.8ghz çalışıyor voltajı düşürmeyi denemedim. Çok teşekkür ederim yardımınız için. Sormak istediğim bir şey daha var. Normalde oyunlarda 3625ghz de çalışıyor fakat -0.1000 offset ile undervolt yapınca 3600-3575ghz e düşüyor oyunlarda. Bunun sebebi ne olabilir?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • IVBACK kullanıcısına yanıt
    Otomatik yaptığı için voltaj yetmediğinden frekans düşürüyo olabilir hocam. Ben de emin değilim büyük ihtimal voltaj yetmiyor.
    eğer stok kullanacaksanız 1.0875v ile 3.4 kullanın mis gibi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ryzen 5 5600X overclock yardım.
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.