Şimdi Ara

R5 5500+Asus 6600 Ekran Kartı 11.247 TL (Asus kasa+Asus Anakart+Asus PSU) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.934
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Hocam ASUS kaliteli bir firma değil. MSI, gigabyte gibi firmalar bunlardan kat kat iyidir. ASUS'un bir tane düzgün ürünü yok. Ne malına sahip çıkar ne de müşterisine. ASUS ancak şekil şukul tasarımlarda ve rgb ile milletin gözü boyuyor. Valla adamlar nasıl bir algı yaptılarsa kaliteli markayız kendilerini yıllarca kendilerini pazarlıyorlar.

Monitör alırsın ölü piksel çıkar.

Anakart alırsın HDMI ı çalışmaz. Göndersen CPU soketini yamultup soket değişimi için para isterler.

Laptop alırsın menteşeleri kırılır. Bendekinin bide ses kartıda yanmıştı :D

• origin90 kullanıcısına yanıt

Asus ne kadar kaliteli bir marka tabi ki işin ehli insanlar daha iyi bilir ama kötü bir markada değil. Ben şahsen Rampage v.s kasaları gördükçe sistem alasım gelmiyordu. Önceki mesajımda yazdığım gibi 14 yıl önce topladığım sistemde anakart Gigabyte markaydı ve hala taş gibi bütün parçalar (Thermaltake PSU, Thermaltake ARMOR+ Kasa, Leadtek GPU, OCZ Ram, i7 CPU v.s). O dönem en kral sistemlerden biriydi. Yine aynı dönemde BİM'den Asus laptop almıştım o da hala canavar gibi ve hala kullanıyorum. Sadece SSD güncellemesi yapmıştım.

Teknolojik aletler şans işi. Kimine sorunsuz yıllarca kullanılacak cihaz denk geliyor kimisine sorunlu. Burada asıl önemli olan bilinçli tüketici olmak. Aldığımız ürünün sorunsuz olduğunu anlayabilmek önemli. Parasını verdiğiniz ürünün sorunsuz olması en doğal hakkınız. Zengin bir millet değiliz her yıl upgrade yapma şansımız yok. Benim gibi 15 yıl bir bilgisayarı kullanan nice insan var ve bu sürelere kaliteli, sorunsuz cihazlarla ulaşabiliriz.

• KiLLeR© kullanıcısına yanıt

firma gönder komple değiştireğiz mi dedi güven verdiler mi

• gs190505 G kullanıcısına yanıt

Game.gen.tr attığı maili aynen aktarıyorum;

"Herhangi bir yurtiçi kargo şubesine gidip BETA OYUN TEKNOLOJİLERİNE göndermek istediğinizi belirtiniz, sitemizde bulunan iletişim bilgilerinden adresimizi bulabilirsiniz, ürünü gönderim sağlarken küçük bir not kağıdına probleminizi ve sipariş numarınızı yazabilrseniz her iki tarafta içinde daha kolay ve hızlı işleyecektir süreç."

Bir problem yaşamayacağız gibi. Daha öncede dediğim gibi gerçekten müşteri memnuniyeti ön planda olursa bundan sonra kendime ve çevreme sistem, bileşen alacağım bir mağaza olacak. Mağazaların ürünlerinin arkasında durmaları ve insanları mağdur etmemeleri mağazanın artı hanesine yazılan davranışlar. Çoğu kişi fazla para vermeyi bile göze alarak amazon.com'dan sipariş veriyorlar. Tek sebebi var güven.

telefonlara cevap vermıyorlarmıs maılle ıyı ıletısım kurabılmıssınız

Bende ilk gün aradığımda 38 dk bekledim ve hala önümde 11 kişi vardı sonunda dayanamadım kapattım. Sonraki aramda 2.sıradaydım ve piyango vurmuş gibi oldum  

Yıllardır asus marka ekran kartı anakart ve monitör kullandım.1-2 tane sorunlu çıktı.6 senedir çalışan 10 tane asus anakart ve ekran kartım var.Yine 2 sene önce aldığım 4 adet anakart ve ekran kartı var hiç sorun çıkmadı. Şuanda 7 tane 165 hz 27 inç monitörüm var. Bir tane ölü piksel çıkmadı. Ben kalitesiz olduguna inanmıyorum.

• Hocam ben bu konuda acemiyim bahsettiğiniz test tam olarak nedir? Bir de pc açıldı kullanabiliyor muydunuz tam olarak anlamadım.

Örneğin benim ram 8.ayda bozuldui en başından beri bu problemle gelmiş olabilir miydi? Tam anlatırsanız hatta malum kişiye anlatır gibi anlatırsanız sevinirim bundan sonrası için yapılması gerekenler listeme eklemiş olurum   Dolar sağolsun, ne kadar yükselirse o kadar fiyatlar yükselmeden bir şey almalıyım tribine giriyorum, sistem alacağım tekrar  

• _JohnnyBravo_ kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Sistemi ilk kutusundan çıkarıp ekran kartını taktığım zaman gayet şık ve hızlı bir şekilde açıldı. Windows kurulmuştu zaten. İlk "Windows bellek tanılama yaptım" donanım hatası var dedi. Bende işkillendim windowstan kaynaklı olabilir diye sıfırdan win 11 pro kurdum elimde hazırdı zaten. Windows sorunsuz bir şekilde ve yine hızlı bir şekilde kuruldu. Hızı gayet tatmin ediciydi en azından benim için. Yeni windows kurdum ve yine aynı testi yaptım yine donanım hatası verdi. Bu test bellek yani RAM ağırlıklı bir test ve sorunun daha detayına inmek için memtest86 indirdim flash diske yazdım. Sistemi flashdiskten başlattım ve hiç bir tuşa v.s basmasanız memtest86 hemen sistemi test etmeye başlıyor zaten. Burada da hatalar görünce RAM sorunlu olduğuna emin oldum. Bu iki testi XMP açık yapmıştım bu sefer bios ayarlarını default yapıp herşeyi standart ayarlarında testleri tekrarladım ve sonuç yine aynıydı. Geri kalan hikayeyi biliyorsunuz zaten. Belki de bu testleri yapmamış olsam veya bunları bilmeyen biri olsa sistemi kullanmaya devam edecekti. Dönem dönem mavi ekran hatası alacaktı tabiki çünkü bellekteki hatalı sektörlere denk gelen bir işlem olunca direk mavi ekran çıkacaktı. Bu ne sıklıkta olurdu bilinmez tabi. Benim şahsi düşüncem böyle bir sistem kullanmak istemem. Ram değişse sorun ortadan kalksa bile hep sanki sorun verecekmiş gibi kullanırdım bilgisayarımı. Bunu belki çoğu kişi saçma bulabilir ama benimde böyle bir yapım var, sorunla başlayan sorunla devam edecekmiş gibi hissediyorum.

Sana yapman gerekenleri söyleyeyim.

1-memtest86 kullan. Çok basit çok pratik ama çok önemli bir test.

2-CPU ve GPU stres testi yap. AIDA64 programında bu iki test yapılıyor ama genelde CPU için kullanılır. Burada CPU kullanım değerini anlık sıcaklığını ve CPU sıcaklıkta pik noktasını görebiliyorsunuz. CPU aşırı ısınma sorunu varsa kendini frenleyip frekans düşürüyor yani performans düşüyor bu da bizim işlemcinin ne kadar sağlıklı olduğunu bilgisini veriyor ve kullandığımız soğutmanın ne denli yettiğini veya yetmediğini gösteriyor. Eğer CPU sorunlu değilse fakat soğutmanız yetersizse ne kadar performans düşüşü yaşadığınızı görebiliyorsunuz.

3-GPU yani ekran kartı stres testi için FurMark programını tavsiye ederim. Bu da ekran kartınızın kullanım oranını ve sıcaklıklarını gözlemleyebiliyorsunuz.

4-Kullandığınız SSD ile ilgili okuma - yazma ve IOPS testleri yapın. Üreticinin vaat ettiği değerleri kendi gözünüzle sisteminizde görün. Kullandığınız markanın kendi programı varsa indirip sağlık durumlarına bakın %100 olmasına dikkat edin. Varsa firmware güncellemesi yapın. Firmware güncellemesi performans artışı, düşük sıcaklıklarda çalışma veya stabil çalışması için v.s çıkmıştır. Eğer ssd değilde hdd kullanıyorsanız en azından "Harddisk sentinel" ve "HD tune pro" gibi yazılımlarla diskin sağlık durumunu, varsa bad sector gibi hataları görebilirsiniz.

5-Buraya kadar yaptığınız bir sorunla karşılaşmadıysanız anakart portlarını test edin. USB, ses kartı, ethernet v.s. Tabi bütün çıkışları kontrol edemeyebilirsiniz ama imkanınız dahilindeki bütün portları kontrol edin.

6-Geriye kaldı tek PSU testi. PSU test edebilmek için ben şöyle yapıyorum; CPU ve GPU testini aynı anda yapın. Bunun sebebi bilgisayarınızın bütün performansını ölçmüş olacaksınız. Özellikle bilgisayarda en çok elektrik çeken bileşenler ekran kartı ve işlemcidir. SSD ve ram o kadar önemli değildir. CPU ayrı test edip bir sorun yaşamazsanız, GPU ayrı test edip sorun yaşamazsanız bu sefer ikisini aynı anda test edin. Bu sistemin çekebileceği en yüksek elektrik akımı demektir. Burada da sorun yaşamazsanız PSU da sorun yoktur ve sisteme yetiyor demektir.

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama ben yıllardır bu yöntemi uygularım. Yukarıda yazdığım programlar nette çok basit bulabileceğiniz ve takıldığınız yerde youtube üzerinde bile sürüyle kullanımı videoyla anlatılan rehberler mevcut. Takıldığınız yer olursa seve seve yardımcı olurum.

İyi geceler.

• Güzel özetlemişsiniz teşekkür ederim. Bunları uygulayacağım. Yalnız bu mavi ekran olayı düşününce ben de aynı sorunu yaşamışım demek ki itopyadan aldığım sistemde. Önce mavi ekran vermişti ilk ay. Ram'i sök tak temizle vs dedik, 7 ay sonra ram komple gitti. Belki de anakartta var sorun ne bileyim ama benim için çok geç  

psu yu test ederken gpu ve cpu testını ne kadar süre yamalıyız aynı anda ve sorun oldugunu nasıl anlayabılırız psu da

Bu testi 15 dakika yapanda var 1 gün yapmalıyız diyende var. Bir defa yapacağımız için biraz uzun yapmakta fayda var. En azından akşam testi başlatıp sabaha kadar devam etmesi yeterli diye düşünüyorum.

Yalnız bu testi soğutma sisteminizin yettiğini düşünerek söylüyorum. İşlemci ve ekran kartı soğutması iyi değilse ve çok aşırı sıcaklıklarda geziyorsa çok fazla süre bu testi yapmayı önermiyorum.

• Creative52 C kullanıcısına yanıt

Ne diyim allah yolunu SMS Infocomm'a düşürmesin o zaman.

Amin, cümlemizi inşallah.  

• süreç ne durumda

Hala beklemedeyim. Pazartesi kargoyu aldılar fakat bir geri dönüş olmadı. Dün aradım (tam 30 dakikadan fazla bekleyerek tabi ki) bana teknik servislerinin kayıt açtıklarını söylediler. 2 gün içinde dönüş yapacaklarmış. Dönüşlerini bekliyorum bakalım.

• Tekrar merhaba arkadaşlar,

Bugün sistemin ücret iadesi gerçekleşti. Gaming.gen.tr sitesinden güvenle alışveriş yapabilirsiniz.

Fiyatları takip ediyorum ve yükselişteler yine maalesef. Dolara bağlı sanırım.. 

Dolar 25 krs artınca 2 bin tl zam gelmiş ürünlere. Bulursanız güzel bir kasa paylaşımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • duyal D kullanıcısına yanıt

Takipteyim, bana da bir tane lazım.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.