Şimdi Ara

R5 5500+Asus 6600 Ekran Kartı 11.247 TL (Asus kasa+Asus Anakart+Asus PSU) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
3.934
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Asus Rog Psu'lar için bile takibe almıştım zaten. Bakalım kampanyaları göreceğiz neler çıkacak

• KiLLeR© kullanıcısına yanıt

sizin adınıza sevindik hocam. gaming gen tr ye tşkler sıkıntı çıkarmadığı için.

keşke aynı ürünü tekrar toplasalardı sorunsuz sız mı ıstedınız ıade

• evet ben iade istedim. başında sorunlu olan sanki hep sorunlu olacak gibi geliyor bana. bu konuda gaming.gen.tr'ye teşekkür ediyorum beni uğraştırmadıkları için. ayrıca bu tür sitelerde böyle sistemlerde ufak bir kaç test yapsalar onlar içinde daha olumlu ticaret gerçekleşir. Mağazalar "test ve montaj" diye belirtiyor ama tamamen montaj ve windows + bir iki driver kurmaktan öteye geçmiyor. hatta sitelerinde şöyle bir yazı var hazır sistemlerinin altında;

2. Hazır sistemler size gönderilmeden önce uzman ekibimiz tarafından toplanır, gerekli BIOS ve sürücü güncellemeleri yapılır, test edilir ve ondan sonra size gönderilir. Size sadece güvenlik sebebiyle ayrıca gönderilen ekran kartını yerine takıp hemen oyuna başlıyorsunuz.

Bios güncellemesini ben yaptım ve testleri ben yaptım maalesef sistem çuvalladı.

Hayırlı günler..

bu sıstemde sorun olmustur yenıde olmaz sımdı fıyatlar cok arttı zarar etmıssınız bu dusunce ıle hıc bı sey almamanız gerekır

Hocam merhaba. Bilmediğim için sormak istedim. Gaming.gen.tr sistemleri kargolamadan önce stres (stabilite) testi yapmayı taahhüt ediyor mu müşteriye? (Edit: Gaming.gen.tr firması test yaptıklarını vaad ediyor sayfalarında). Mesela en son Inventus firması bunu 12 saat süreyle yaptıklarını taahhüt ediyordu. Ha, eğer Gaming.gen.tr böyle bir hizmet vermiyorsa amenna. Lakin bunu yaptıklarını ve sistemleri kargolamadan evvel stres testine tabi tuttuklarını taahhüt ediyorlarsa alenen sizin sistemde bunun yapılmadığı ortada ve bu durumda bu firmaya ben olumlu gözle bakamazdım şahsen. Dürüstlük en önemli şey çünkü.

Bir de anladığım kadarıyla sistemi açar açmaz sorunla karşılaşmışsınız. Sistemi toplayan personel 1 defa olsun sistemi açmamış mı? (sistem Windows kurulumlu geldiyse size)

Windows kurulumlu hazır şekilde size geliyorsa zaten o sistemi size kargolamamaları gerekirdi sorun ilk boot up sonrası farkedilecek cinsten olduğu için.

Sizin iade işleminin sorunsuz tamamlandığına sevindim. Umarım dolar fazla artmadan muadil sistem alırsınız sorunsuz.

Edit: Üstteki mesajınızdan gördüğüm kadarıyla Gaming.gen.tr bunu taahhüt ediyor:
    2. Hazır sistemler size gönderilmeden önce uzman ekibimiz tarafından toplanır, gerekli BIOS ve sürücü güncellemeleri yapılır, test edilir ve ondan sonra size gönderilir. Size sadece güvenlik sebebiyle ayrıca gönderilen ekran kartını yerine takıp hemen oyuna başlıyorsunuz

R5 5500+Asus 6600 Ekran Kartı 11.247 TL (Asus kasa+Asus Anakart+Asus PSU)

Sonuç: Gaming.gen.tr stres testi yapmadan sistemi size göndermiş ve ihmalkâr davranmış. Net derecede mide bulandırıcı bir durum. Güvenilmez olduklarını hissettirdi. Tespitimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 8 Nisan 2023; 20:55:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• programmer_onur kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Bu tür mağazalar hazır sistem satışlarında "Montaj ve Test" yaptıklarını ve bunu ücretsiz veya ücretli olarak sunduklarını söylüyorlar. Burada montaj kısmı standart zaten o kısmı geçip test kısmına geçersek daha öncede yazdığım gibi bence test dedikleri olay Windows kurulumu ve eksik bir kaç driver yüklemeden ibaret. Tabi ben bunu şahsi fikir olarak söylüyorum belki daha detaylı yapan olabilir ama bence bu şekilde oluyor. O yüzden sistem alırken güncel bios beklemeyin, güncel driver kontrol edin ve testleri yapın.

Benim sistemim de şöyle enteresan bir olay vardı. Windows yüklü gelmişti ve driverlar yüklenmişti. Ben test yapıp mavi ekran hatası alınca sorun windows kaynaklı olabilir diye format atıp temiz win 11 kurulumu yaptım. Win10 gelmişti win11 e çevirdim. Kurulum aşamasında hiç bir sıkıntı yoktu hiç hata vermedi ve gayette hızlıydı bilgisayar. Yani mağaza montajı yapmış, windows kurmuş, eksik driverler kurulmuş ve paketlenip kargo yapılmış. Test yapılmamış. Sizinde dediğiniz gibi burada ihmalkâr davranmış. Burada şöyle bir durum var; örneğin Hp,Asus veya Lenovo gibi büyük üreticilerinde dizüstü veya masaüstü sistemlerini aldığınız zaman aynı sorunla karşılaşabiliyorsunuz. Onlarda da bu tür sorunları yaşayan bir sürü insan var. Demek ki bunlarında montaj ve test mantığıda aynı işliyor.

En azından beni uğraştırmadılar. Gerçi benden kaynaklanan bir sorun değildi ve iade en doğal hakkımdı ama yinede Türkiye'de yaşıyoruz, her an bir sürpriz olabiliyor :)

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.