Bildirim
R7 1700 Testleri, 3200Mhz bellek çalıştırma, Asus Crosshair VI, TridentZ RGB çözümleri
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
hızlı cevap için teşekkürler -
TÜRKÇESİ.
Değerli müşterimiz,
F4-3200C14D-16GTZR'yi 2133MHz'de çalıştırabiliyorsanız, bu bellek kitinin çalışma durumunda olduğunu gösterir. Modüllerin 2933MHz, 2666MHz veya 2400MHz'de önyükleme yapıp yapamayacağını görmek için elle denemeniz gereken şey:
1. Önyüklemeden önce CMOS'u silin
2. "D.O.C.P.'yi etkinleştirin. Ai Overclock Tuner'de 1 "
3. BLCK Frekansında "100" girişi
4. "Bellek Frekansı" nı 2933MHz olarak değiştirin (2933MHz çalışmıyorsa lütfen 2666MHz veya 2400MHz deneyin)
5. Kaydet ve Çıkış
Lütfen CMOS'un önyüklemeden önce temizlenmesini sağlayın ve sonuçları bize bildirin.
Teşekkür ederim. -
Bu ramler samsung chipli değil mi? Taiphoon burner programı ile kontrol eder misiniz? Samsung ise 3200mhz rahat çalışması lazım, bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım. -
Samsung B-Die, yani bizim ramlerle birebir aynı. Arkadaş yukarıda belirttiği ayarların yanında hızı 3.200MHZ'e çekse sorunsuz çalışacak zaten -
-
Dostum konu başlığı için çok teşekkürler. Benim Trident Z RGB 3000 mhz CL15 için bu ayarlar işe yaramadı. 2400 mhz CL14 olarak stabil çalılıyor. Bir üst kademede sistem açılmıyor. -
Benim ramler Samsung çipsetli. Asıl sorun ram hızını 3200 Mhz seçip, 1.35V yaptığımda sistemin stabil çalışmaması... Yabancı forumlardan okuduğum kadarıyla overclock ile bazıları bu hıza ulaşıyor bazıları da ramlerini yaktığını söylüyor. Şu anda ben G Skill'in bana yoladığı bu ayarda 2933 Mhz stabil çalıştırabiliyorum. Ama 3200 Mhz hıza 1.35V değerinde ulaşmam lazımken sistem stabil olmuyor ve açılışta boot sorunlarıyla karşılaşıyorum.
Agesa güncellemesi gelene dek sanırım bu hızda kullanmaya devam edeceğim. -
Ramlere boot sırasında anakart 1.2v verir default değerde. Bu ramler ise 3200Mhz için 1.35v istiyor.
Boot sırasında anakartın rame vereceği voltaj ayarını auto değil de 1.35v çekerseniz belki işe yarayabilir. -
Bu arada benim ram boot voltaj autoda yeni akartta ve sorunsuz şekilde çalışıyor, hiç boot fail olmadı daha 3200MHZ 14-14-14-34 1T -
Ben 3600 Mhz için kullanıyorum şu anda bu ayarı . Ama farklı işlemci / ram kombinasyolarında 3200Mhz de gerekebilir gene de.
Bu arada en sorulması gereken soruyu sormamışız, Balistikbomba bios hangi versiyon kullanıyorsun?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batuhano -- 3 Mayıs 2017; 0:48:5 > -
Benim ram ker hynix çıktı. Şansıma tüküreyim -
Yeni aldıysanız, aldığınız yer ile konuşup değiştirmeyi deneyin. Bir üst model rame geçmek istediğinizi söylerseniz belki yardımcı olurlar. -
quote:
Orijinalden alıntı: batuhano
Ben 3600 Mhz için kullanıyorum şu anda bu ayarı . Ama farklı işlemci / ram kombinasyolarında 3200Mhz de gerekebilir gene de.
Bu arada en sorulması gereken soruyu sormamışız, Balistikbomba bios hangi versiyon kullanıyorsun?
1002 Bios kullanıyorum. -
Önceden de dediğim gibi, boot ram voltajını 1.35 ya da 1.4 olarak yazıp deneyebilirsini,. 1002 bios 3200mhz hiç sorun çıkartmaması lazım samsung b-die chipli ram ile.
Zor gelmezse bios ayarlarınızın resimlerini paylaşırsanız ve aldığınız qcode hatasını söylerseniz belki daha çok yardımcı olabiliriz. -
Bu ram olayını anakart üreticileri düzelticekmi beyler -
Benim gördüğüm özellikle Agesa bioslarda uyumlu ram kullandıktan sonra sorun olan bir durum bulunmuyor ram ile ilgili. -
Bunca hız aşırtma getirisinin yüzdesi nedir, bir Allah'ın kulu da açıklar diye sessiz bir tahayyüzle bekliyoruz. Ben an itibârı ile sessizliği bozuyorum... evet? -
İşlemci her iki testte de 4100Mhz olmak üzere, Ramler 3200 Mhzde ve 3500 Mhzde olarak benim yaptığım benchmark sonucu aşağıdaki gibi.
Özellikle ramler 3500 Mhz'e çıktığında 3dmark CPU testinde performansda %12,8 artış gözüküyor.
Grafik kartları zaten iki testte de sürekli %100 çalıştı, dolayısı ile iki test arasında Grafik benchmarklarında ciddi bir artış olmaması lazım ki sonuç da bunu gösteriyor.
-
Benim ramlerin bir tanesinin xmp profili silindiği için 3200 mhz hıza çıkardım ama sonra reset çekti sistem ve daha açılmadı. Bios sıfırlayınca açıldı. Bu da aslında en başta verdiğim ayarlarla sisteme riskli overclock yapmadan 3200 mhzye aslında rahat risksiz çıkılabileceğini gösteriyor. Eve gidince ramlerin bozuk olanının datasını kurtarmaya çalışacağım.
Benzer içerikler
- smt mode nedir
- matlab sistem gereksinimleri
- 4060 ti için işlemci
- işlemci ghz arttırma
- pbo enhancement nedir
- amd 9950x3d
- tpm 2.0
- intel core ultra 9 285k
- arrow lake
- snapdragon 8 gen 4 telefonlar
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X