Şimdi Ara

R7 1700 Testleri, 3200Mhz bellek çalıştırma, Asus Crosshair VI, TridentZ RGB çözümleri (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
118
Cevap
12
Favori
8.318
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: HANR

Hocam sorununuzu çözebildiniz mi acaba? Aynı sorunu bende yaşamaktayım şuanda 1 tane ramin ledleri yanmıyor.
    Arkadaşlar, bu belleklerin RGB ışıklarını Asus Aura harici başka programlarla hatta GSkill'in kendi programıyla kontrol etmeye kalktığınızda bu tip sorunlar oluşabiliyor.
    Genel olarak benim gördüğüm, RGB uyumu konusunda bu belleklere en uygun kontrol programı Asus Aura. Diğerleriyle kontrol etmeye kalktığınızda sistemdeki RGB ışıkları senkronize edeyim derken bellek kitlerinin ışıklarını bozabiliyorlar. Hatta bellekleri kullanılamaz hale de getirebiliyorlar.

Donanımsal bir sorun olmadığı müddetçe SPD datasının tekrar yüklenmesi gerekir.
  • BalistikBomba B kullanıcısına yanıt
    Programdan test ettiğimde crc:ok spd:ok gösteriyor fakat anlamadım. Yazılımsal olarak her şeyi denememe rağmen diğer rami ne g.skill ne asus aura ne de mystic light uygulaması görmüyor ilginç bir biçimde ama ram sorunsuz çalışıyor sadece led yanmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HANR -- 18 Haziran 2018; 5:8:46 >
  • Arkadaslar UserBenchmark programinda pc yi test ettigimde bu sonuclari aldim. Ram durumunda CL durumu cok dusuk gosteriyo performans olarak iyi ama diger benchmark programlarinda da mesela PassMark programinda da degerler iyi ama cl degerini cok dusuk puan aliyor. Ramlerim 3200mhz da cl14 te calisiyor.
    UserBenchmarks: Game 130%, Desk 126%, Work 130%
    CPU: AMD Ryzen 7 1700X - 100.4%
    GPU: Nvidia GTX 1080-Ti - 156.9%
    SSD: Corsair Force GT 240GB - 76.8%
    SSD: Samsung 960 Evo NVMe PCIe M.2 250GB - 208.4%
    HDD: Seagate Barracuda 2TB (2016) - 94.8%
    HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB - 60.2%
    USB: Seagate Desktop 1TB - 18.2%
    RAM: G.SKILL Flare X DDR4 3200 C14 2x8GB - 108.8%
    MBD: Asus CROSSHAIR VI HERO

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: serhan83fb

Arkadaslar UserBenchmark programinda pc yi test ettigimde bu sonuclari aldim. Ram durumunda CL durumu cok dusuk gosteriyo performans olarak iyi ama diger benchmark programlarinda da mesela PassMark programinda da degerler iyi ama cl degerini cok dusuk puan aliyor. Ramlerim 3200mhz da cl14 te calisiyor.
    UserBenchmarks: Game 130%, Desk 126%, Work 130%
    CPU: AMD Ryzen 7 1700X - 100.4%
    GPU: Nvidia GTX 1080-Ti - 156.9%
    SSD: Corsair Force GT 240GB - 76.8%
    SSD: Samsung 960 Evo NVMe PCIe M.2 250GB - 208.4%
    HDD: Seagate Barracuda 2TB (2016) - 94.8%
    HDD: Samsung Spinpoint F3 1TB - 60.2%
    USB: Seagate Desktop 1TB - 18.2%
    RAM: G.SKILL Flare X DDR4 3200 C14 2x8GB - 108.8%
    MBD: Asus CROSSHAIR VI HERO
    Gayet samimi konuşacağım. Çok güzel bir sistemin var. Bence tadını çıkar. 3-5 puan için stabiliteyi bozmaya o parçaları riske atmaya bence gerek yok. Malum, donanım işi artık çok pahalı bir iş.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bu konu'da voltajları elle girdiğimiz yerin görüntüleri vardı o resim silinmiş sanırım elinde olan varsa atabilir mi ?
  • Gskill Trident Z neo 3600 ram kullanıyorum 2-3 gün boyunca rgb kontrolünde sıkıntı yaşamadım fakat şimdi hangi programla olursa olsun RGB lerin efektlerini değiştirince 2 saniye sonra tekrar default moda geçiyor.
    Söylediğniz programla tarattırdım hepsinde OK diyor sıkıntı yok diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rucukutu

Gskill Trident Z neo 3600 ram kullanıyorum 2-3 gün boyunca rgb kontrolünde sıkıntı yaşamadım fakat şimdi hangi programla olursa olsun RGB lerin efektlerini değiştirince 2 saniye sonra tekrar default moda geçiyor.
    Söylediğniz programla tarattırdım hepsinde OK diyor sıkıntı yok diyor.
    Şimdide asus aura sync ram leri görmüyor :D
  • Ryzen 3800x işlemci ve Asus B450-E Gaming ile İki Adet GSKILL TridentZ F4-3200C14D-32 GTZR 4X16 GB yani toplam 64GB Ram'i sorunsuz olarak DOCP Profili açık 3200MHZDE Çalıştırıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orodruin -- 26 Mayıs 2020; 18:7:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Orodruin

Ryzen 3800x işlemci ve Asus B450-E Gaming ile İki Adet GSKILL TridentZ F4-3200C14D-32 GTZR 4X16 GB yani toplam 64GB Ram'i sorunsuz olarak DOCP Profili açık 3200MHZDE Çalıştırıyorum.
    pc yi kapatıp ramları cıkartıp tekrar taktım düzeldi ama gskilin programını kurunca tekrar saçmalamaya başladı
  • quote:

pc yi kapatıp ramları cıkartıp tekrar taktım düzeldi ama gskilin programını kurunca tekrar saçmalamaya başladı

Alıntıları Göster
    İlk nesil Ryzenlar RAM konusunda sıkıntı çıkarabiliyor diye duymuştum. Üçüncü nesilin ram desteği çok iyi. Dediğiniz programı hiç kurmadım.
  • Orodruin kullanıcısına yanıt
    Bu gskilin ram lerin rgb hafızaları mı artık nasıl söyleniyor bilmiyorum sıkıntılı kafasına göre takılıyor
    Ramlerin çalışmasında veya hızında problem yok sadece görsel anlamda ışıklandırma sıkıntı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Bu gskilin ram lerin rgb hafızaları mı artık nasıl söyleniyor bilmiyorum sıkıntılı kafasına göre takılıyor
    Ramlerin çalışmasında veya hızında problem yok sadece görsel anlamda ışıklandırma sıkıntı
    Ben bir sorunla karşılaşmadım. Asus Aura Sync ile sorunsuz çalışıyor.
  • rucukutu kullanıcısına yanıt
    Aynı sorun bende de mevcut ilk aurora sync de ramların rgb ışıkları sapıtmaya başladı,daha sonra g-skill in programını yükleyince bu sefer ram i hiç görmemeye başladı.Bende rami çıkarıp taktım şimdilik düzeldi gibi.Bu rgb olan her ürün yazılımsal olarak çok sıkıntılı. Nzxt cam ayrı bir dert, aurora sync ayrı dert, ram ayrı dert.Bir tek ekran kartının rgb düzgün çalışıyor.

Edit: Sabah pc yi açınca yine sapıtmaya başladı.Nasıl çözecem bilmiyorum

tekrar edit: Sorun çözüldü.Msi dragon center ile çakışıyormuş ordan ayarlayınca çözüldü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackF!Re -- 2 Haziran 2020; 23:14:59 >
  • Merhaba arkadaşlar bende xmp açınca oyunlarda sapıtıyordu bende voltajı manuel ayarlıyorum 1.330 verdıgımde %70 azalıyor ama nadirde olsa oyundan atma ve pc donması yaşıyorum bu program dışında alternatif bir program var mı çünkü ücret olarak cok yüksek

R7 1700 Testleri, 3200Mhz bellek çalıştırma, Asus Crosshair VI, TridentZ RGB çözümleri

R7 1700 Testleri, 3200Mhz bellek çalıştırma, Asus Crosshair VI, TridentZ RGB çözümleri

• gktg06 kullanıcısına yanıt

Anakartın x370 ise xmp sorunu kalmadı ilginçR7 1700 Testleri, 3200Mhz bellek çalıştırma, Asus Crosshair VI, TridentZ RGB çözümleri  biosun güncel mi?

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    X570 aoris ultra guncel hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • gktg06 kullanıcısına yanıt

İlginç o zaman çünkü bende bile yok o sorun kart konudaki anakart R7 1700 Testleri, 3200Mhz bellek çalıştırma, Asus Crosshair VI, TridentZ RGB çözümleri senin ram uyumsuzluğu olmasın?

• mito1172 kullanıcısına yanıt
    En son o kaldı maalesef :(

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.