Şimdi Ara

R7 3700X yükseltme sonrası M.2 SSD BIOS'ta görünmüyor (b450 Tomahawk)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
1
Favori
2.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    MSI B450 TOMAHAWK model anakartım var sistemimde. 2600x işlemciden ryzen 3700x işlemciye geçiş yaptım. Ancak "Samsung 970 EVO 250 GB SSD, NVMe M.2" ssd biosda hiç bir şekilde görünmüyor.
    Enson sistemden diğer işlemciyi çıkartmadan önce ssde herhangi bir sorun yoktu. Üzerinde windows 10 kurulu idi. Ancak sorun işlemciden mi anakarttan mı yoksa SSD den mi kaynaklanıyor bir türlü çözemedim. Diğer işlemciyi sattıgım için eski işlemciyi takma ihtimalimde yok. Windows ortamında da hiç bir şekilde M2 portuna takılı 970 evo ssd görünmüyor. Elimde bulunan sata sandisk sata ssdye yeni kurulum yapıp sistemi kurdum.

Bios ayarlarım aşagıdaki gibi inceleyebilirsiniz. Buarada bios en son sürüme güncel. Bios son sürümünde hata oldugunu düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 8506furkan -- 2 Mayıs 2020; 23:10:44 >

• Şunu dener misin. Ayrıca AMD nin sitesinden güncel sürücüleri kur.
    forum-en.msi.com
    M.2 SSD not recognized
    https://forum-en.msi.com/index.php?topic=326929.0
  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    Bu linkteki Tomahawk Max olan model için verilmiş.
  • O sorun değil. Deneyin.
  • Hawk-Claw kullanıcısına yanıt
    Anlatılan 1. adımı denedim ancak sonuç değişmedi. Bios sürümüde B450 tomahawk modelinin web adresinde yayınlanan son sürümü yüklü.
  • Dünden beri uğraşıyorum sorunu hala halledebilmiş değilim. Anakartı servisemi göndersem?
  • 8506furkan kullanıcısına yanıt
    Hocam bios pilini çıkarmayı denediniz mi ?
  • exzeriyet kullanıcısına yanıt
    Denedim hocam. Clear cmos denedim. 970 evoyu anakarttan çıkardım sistemi bir süre m2 yuvası boş şekilde çalıştırdım sonra tekrar taktım yine sonuç değişmedi. Bios ayarlarıda olması gerektiğigibi. Bios son sürüme güncel aynı bios sürümünde 2600x takılı iken m2 portundan boot ediliyordu sorunsuz. 3700x takınca m2 portu boş görünüyor. Pazartesi emin olmak için m2 ssdyi başkabir pc de deneyeceğim.
    İşlemciyi sıfır mı aldınız ? Bacaklarında bi hasar varmıydı ?
  • exzeriyet kullanıcısına yanıt
    İşlemci sıfır alındı hocam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8506furkan

İşlemci sıfır alındı hocam.
    ryzen 3000 serisinde galiba biosla ilgili sıkıntı var. benim anakartın sitesinde son biosda yapılan düzeltmeler arasında
    m2 ssd lerle ilgili sıkıntılar düzeltilmiş diyor. bence sizdeki de aynı sıkıntı.

• scerit S kullanıcısına yanıt

Yabancı forumlarda da ayni kartla sorun yasayanlar var. Anakarti servise göndersem sorunu düzeltebilirlermi acaba.
    bence acele etme. MSI ın sayfanıdan şöyle baktım son bir hafta içinde hemen hemen bütün am4 anakartlara yeni bios gelmiş
    birtek senin anakarta gelmemiş. bugün yarın senin anakartaa da gelir onu dene çözemessen yolla.
    mesala orada yeni biosla birçok anakartta rx570 anakartla hdmi den ses alamama problemi giderilmiş. bence birkaç gün daha bekle
    anakart servise gitti geldi uzun sürebilir.
    hangi sürüm bios var sizde.
    7C02v18 versiyon biosdan sonraki yeni biosların hepsi ryzen 3600 destekliyor. bunları tek tek yükleyerek deneyebilirsin.
    belki biriyle çalışır geçici olarak kullanırsın en azından bilgisayarsız kalmazsın. son yeni bios çıkınca onu denersin
    Enson çıkan bios kurulu.
    7C02v18 den sonraki biosları tek tek dene bence
    Daha önce denemedim ama. Biosta bir onceki sürüme dönülemiyor diye biliyorum. Mecbur yeni bios beklememiz gerekiyor galiba
    eski bioslara dönülebiliniyor. flash disk oluşturman gerekiyor sanırım. ben asus kullanıyorum msı dan çok bilgim yok.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.