Şimdi Ara

R9-270x vs550watt (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.323
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Reset attıktan sonra ne oluyor fanlar hızla dönüp ekran kararıyormu yoksa oto reset atıp windows yeniden açıliyormu ona göre ram yada ekran kartı esnon lsu olabilit.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TeknolojiveBililisim

Reset attıktan sonra ne oluyor fanlar hızla dönüp ekran kararıyormu yoksa oto reset atıp windows yeniden açıliyormu ona göre ram yada ekran kartı esnon lsu olabilit.

reset atıp windows başlıyor herhangi bir kararma veya fanların çalışmaması durumu yok

• Ben r7 265 ekran kartını 450watt psu ile kullandım.Kart 150watt tdpye sahip.450watt psu öneriliyor.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r7-265.c2558

R9 270x de 180watt tdpye sahip.450watt psu öneriliyor fakat r7 265 tek 6pinle çalışırken 270x 2x6pinle çalışıyor.Önerilen 450watt olsa da 500wattın genel kullanımda sorunsuz çalıştırması lazım.

https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-r9-270x.c2466

Kaldı ki sizin psu 500 de değil 550watt.Ramleri falan denemişsiniz , cpu sıcaklığı da normal diyorsuuz.Arkadaşların söylediği gibi kartı başka bir pcde denemek gerek.Kart sağlamsa psu sorun yaratıyor olabilir bi ihtimal.

• Sorun ekran kartının vddlerinde veya ısınmasında gözüküyor ama yinede
    ramleri nasıl denedin ayrıca işlemci, anakart ısınması, psu sorunu yine aynı parçalarda vdd yani yükte veya voltaj değisimlerinde güç sorunu olabilir. Hatta işletim sisteminden bile kaynaklanabilir hatta ve hatta windows keyden bile kaynaklanabilir.Fakat 1numara %90 Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TeknolojiveBililisim -- 14 Aralık 2020; 13:31:50 >
  • quote:

Sorun ekran kartının vddlerinde veya ısınmasında gözüküyor ama yinede
    ramleri nasıl denedin ayrıca işlemci, anakart ısınması, psu sorunu yine aynı parçalarda vdd yani yükte veya voltaj değisimlerinde güç sorunu olabilir. Hatta işletim sisteminden bile kaynaklanabilir hatta ve hatta windows keyden bile kaynaklanabilir.Fakat 1numara %90 Ekran Kartı

ramleri memtest86dan 4gb 4gb ayrı ve 8gb beraber test ettim sorun çıkmadı,ekran kartı sıcaklık boşta 38-42 yükte 75derece

• Godsu kullanıcısına yanıt
    Sorun ekran kartı değilmi
  • quote:

Sorun ekran kartı değilmi

bilmiyorum ekran kartı mı occtden power testi yaptığımda crash veriyor 3d testine basar basmaz reset atıyor

• Güc kaynagi kac yillik ve günde ortalama kac saat acik kaldi ve bunun kacta kaci oyun ile gecti? VS serisinin böyle halleri olabilir fakat test etmeden birsey söyleyesi gelmiyor insanin... cünkü ekrankartinda eski bir model, occt testindeki crash sanki daha cok güc kaynagi sorunluymus gibi bir izlenim veriyor. Prime95 stabilite testinde hata veriyor mu? mavi ekran hata kodlarina falan baktiniz mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kunGFu

Güc kaynagi kac yillik ve günde ortalama kac saat acik kaldi ve bunun kacta kaci oyun ile gecti? VS serisinin böyle halleri olabilir fakat test etmeden birsey söyleyesi gelmiyor insanin... cünkü ekrankartinda eski bir model, occt testindeki crash sanki daha cok güc kaynagi sorunluymus gibi bir izlenim veriyor. Prime95 stabilite testinde hata veriyor mu? mavi ekran hata kodlarina falan baktiniz mi?

Yani cok fazla kullanmadim bilgisayarı sadece yazın yogun kullaniyorum hatt yaza kadar 9 ay boyunca hic kullanmadim,mavi ekran hic almadim

• UP

• VS serisi turuncu mu? Groupreg psularda böyle sorunlar olabiliyor işte bu yüzden kasaya dahil psu'lar önermiyoruz corsair bi de içlerinde en güvenilir duranı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Affection and Hatred

VS serisi turuncu mu? Groupreg psularda böyle sorunlar olabiliyor işte bu yüzden kasaya dahil psu'lar önermiyoruz corsair bi de içlerinde en güvenilir duranı.

geçen sene böyle bir sorun yoktu 2015ten beri kullanıyorum ama psu mu değiştireyim sizce?

• MSI Afterburnerden power limit ayarını 75 e çekin bakalım kart nasıl davranacak. Değişik rakamları denersiniz problemi çözer se. Aynı anda GPU hızını da düşürmeniz gerekebilir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ynahit

MSI Afterburnerden power limit ayarını 75 e çekin bakalım kart nasıl davranacak. Değişik rakamları denersiniz problemi çözer se. Aynı anda GPU hızını da düşürmeniz gerekebilir.

75 ayarı yok, -20 ve +20 arasında değiştirebiliyorum

• Eksi rakamları deneyebilirsiniz.

• Yüksek ihtimalle PSU kökenli bir problem, yukarıda bir arkadaşın bahsettiği gibi PSU eski gücüyle çalışmıyor olabilir. Bir benzeriyle ben de 600w hadron (çöp) PSU ile 550w evga 80+ gold bir psu arasında karşılaştım. Hadron psu ile r3 1200af işlemciyi overclock edebilmem için 1.4 vermem gerekirken bu değer Evga 550w ile 1.2ye düşmüştü (Hadron psuda bu değerle denediğimde ya hiç POST vermiyor ya da en ufak yükte crash verip loopa giriyordu). En azından bir bilgisayarcıya gidip rica edersen başka bir psu ile denemene izin verebileceğini düşünüyorum, sorunu da ona göre saptamış olursun hem.

• ynahit kullanıcısına yanıt

csde -20 yaptığım zaman işe yarıyor ama disco elysium veya dark souls3te işe yaramıyor reset atıyor

• Eskiyen kartlarda maalesef problemler başgöstermeye başlıyor. Bir yazıda mosfetlerin zamanla iç dirençlerinin düştüğünü ve bu tür problemlere neden olduğunu okumuştum. Herşeyin bir ömrü var ne yazık ki.

• quote:

Orijinalden alıntı: ynahit

Eskiyen kartlarda maalesef problemler başgöstermeye başlıyor. Bir yazıda mosfetlerin zamanla iç dirençlerinin düştüğünü ve bu tür problemlere neden olduğunu okumuştum. Herşeyin bir ömrü var ne yazık ki.

O zaman kartı mi drgidtireyim fx6300e uyumlu neyi onerirsiniz

• Fx6300 için 1050ti dan fazlasını düşünmezdim. Ama mümkünse ekran kartını deneyerek alın derim.

Çünkü kendi ekran kartınızı başka PC de, başka güç kaynağını kendi PC nizde deneme şansınız olmadığını anlıyorum.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.