Şimdi Ara

R9 290 Tri-x

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar kartla ilgili bir sorum olucak sizlere. Gpu-z de gördüğüm kadarıyla kart çoğu zaman tam performansında çalışmıyor. Demek istediğim GPU Core Clock olarak görünen kısım hep 300 ile 800 arasında oynuyor tam olarak 1000 de sabit kalmıyor, tam performans olarak çalışmasını nasıl sağlayabilirim acaba ?

• CaptainFrankCastLe kullanıcısına yanıt
    hangi oyunlarda bunu yapıyor ve gpu load ne durumda?
  • pcrex kullanıcısına yanıt
    Assassins Creed 2 oynuyordum az önce fps bi ara 40 lara inince bakayım dedim o zaman gördüm. Gpu load max %47 olmuş oyun boyunca.
  • işlemciden kaynaklanma ihtimaline karşı sıcaklık değerlerini ve yük durumunu kontrol et derim. onun dışında oyun sırasında gpu loadın %47 lerde gezinmesi hayra alamet değildir. diğer oyunlarda durum ne alemde.
  • İşlemci sıcaklığı oyun sırasında 52 53 derecede geziniyor. Ekran kartının sıcaklığıda en fazla 63 derece olmuş ac oynarken bf4 oynarken max 77 i görmüştüm.
  • AC serisi konsol portu olduğu için normal. Oyunla alakalı yani. BF4'te her şey düzgünse sorun yok.
  • Tormintor kullanıcısına yanıt
    Şimdi bf3 vardı elimin altında onu denedim. Gpu load direk %100 olmuş core clock speed de 1000 e sabitlenmiş. Sorun yok sanırım fakat ben bu işlemci saat hızını 1000 e sabitleyemez miyim bi program ya da bi ayarı falan varmıdır acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Msi Gaming X Rx 570 4GB - 850 tl
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: CaptainFrankCastLe

Şimdi bf3 vardı elimin altında onu denedim. Gpu load direk %100 olmuş core clock speed de 1000 e sabitlenmiş. Sorun yok sanırım fakat ben bu işlemci saat hızını 1000 e sabitleyemez miyim bi program ya da bi ayarı falan varmıdır acaba ?

Öyle bir şey yapmanıza gerek yok. Daha çok ısınır daha çok güç hacar.
  • işlemcinin darboğaz yapmadığı ve optimizasyonu iyi olan oyunlarda zaten direk 100 oluyor gpu kullanımı. bunu sorun etme
  • Anladım teşekkürler cevaplarınız için.
  • CaptainFrankCastLe kullanıcısına yanıt
    Pc kapalıyken ekran kartının üstündeki 2.bios tuşuna bas sonra pcyi aç birde öyle test et bakalım ne olucak? Birde msi afterburner'dan power limiti arttır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sonicman -- 21 Mart 2014; 12:52:15 >
  • benimde dükkanda hd6850 var shift oynuyorum arada sırada oyunda fps 40 larda geziniyor fazla yükselmiyor, sebebi oyundan kaynaklı optimizasyon sorunları var bazı oyunlarda. başka oyunlarda sorun yok mesela, bir de vsync kapatınca düzelebiliyor bu durumlar. kart yapabildiği en yüksek fpsyi yapmaya çalışıyor vs vs. zaten elindeki kartın gölgesi yeter o oyunu full ayarda oynatmaya :D
  • ac serisi pc ye göre apar topar hazırlandı uyarlanmadı konsoldan alındı direk ondan dolayı böyle şeyler olur 770 zamanımdada oldu bu oyunu bitirmiştim. ac3 de cözüldü ama hepsi.
  • Powercolor r9 290 Pcs+ kullanıyorum aynı olay bendede var
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.