1) Ekran karti bostayken 40 yuk altinda yani bf4 oynarken 60lari goruyor.
trixx yazilimi kullaniyorum fan ayarini arttirip dusuruyorum.
Yuk altinda ideal sicakligi nedir ekran kartinin_ asiri gurultulu olmasini da istemiyorum. sorun olmayacak miktarda ne kadar isinabilir
trixx yaziliminda gpu clock 1060 (normal deger 1000) memory clock 5500 (normal 5200) yaptim. Sikinti olur mu_ bu sekilde hic oyuna girmedim daha. power limit de 50 ye getirdim.
vddc ofset nedir_ bf4 de ne olmalidir_
aslinda hic oc yapmadan da BF4 de hic bir performans sikintisi yok, yapsam ekstra ne degisecek gormek istiyorum, eski haline getirecegim sonra.
ayrica ekran karti fani %40-50 arasindayken galiba vidalari tam sikilmadigi icin lanet bi vizirti sesi yapiyor. garantiyi bozmadan nasil vidalara mudahale edebilirim. online aldigim icin magazaya gidip yaptiramiyorum da.
1800 devire kadar cikiyor ama 1200 den sonrasi duyulabilir oldugu icin 1200 de kullaniyorum.
bosta iken 25 derecede yukte 40i gecmedi daha.
islemci icin ideal sicaklik nedir_
anakart yazilimdan ve biostan islemciyi 4.0 ghz yaptim. (daha oyuna falan girmedim) sikinti olur mu_
bir de ekran kartina test yapiyorlar, benchmark testi, link verir misiniz bu karta uygun dogru degerleri veren ve test sonuclarini yorumlamama yardimci olur musunuz_
Cok uzun oldu sorular, gene de yardimci olmak isteyenlere simdiden tesekkur ederim, iyi gunler..
Aynı ekran kartından ben de kullanıyorum ve tam merak ettiğim soruları sormuşsun. Merakla bekliyorum ben de.
cevap veren yok galiba :)
önceki kartım da sapphire hf4850 idi, 110 dereceyi görüyordu, normal çalışma ısısı 80-90 civarı imiş :|
bu da öyle gibi. otomatik fan hızı 60 derecede bile 30 civarı
xola
kullanıcısına yanıt
290 tri-x 1250 çekirdek 1500-1550 bellek görebilir ama zaten küçükten başlamak lazım.
1100 çekirdek 1400 bellek VDC offset olarak da 50 deneyip fanı da 50%'de sabitlemenizi tavsiye ederim.
vdc offset voltaj sınırını ayarlamak için.
beyazgomlekB
kullanıcısına yanıt
VDDC offset default ayarda 0 gösteriyordu. Bunu 50 yapmak neyi değiştirir hocam?
Ekran kartının ayarları ile oynama hatta fan bile otomatik olsun. Oyunda 80 dereceye kadar çıkabilir.90 dereceden öncesi anormal değildir. Zaten yanmaz ekran kartı kendini kapatır. Boşta 40 derece gayet normal.