Şimdi Ara

R9 290X VAPOR-X 8 GB vs GTX 980 4 Gb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
516
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar yeni kasa topluyorum.Ekran kartlarına geldiğimde araştırmalarım sonucu R9 290x 8gb a yönelmeyi planlıyorum.fiyatı 1500 lira.Rakamsal olarak çekirdek hızı ve ram bellek hızı olarak biraz arkada kalıyor ancak o rakamlarında o kadar önemli olduğunu veya fark yaratacak kadar üstün olduğunu sanmıyorum.ortada büyük fiyat farkı var.Bu kartların 2 sini birlikte kullanan varmı?
    Yoksa ortada sadece diğer birçok konuda olduğu gibi marka fanatikliğimi dönüyor? seçmeme yardımcı olursanız sevinirim...

• quote:

Bu kartların 2 sini birlikte kullanan varmı?

evet bende ikisi de var.zevk olsun diye bir gün birini ertesi gün ötekini takıp kullanıyorum.yapacaksan böyle yap fakirliğin lüzumu yok.
  • Gambit_remy G kullanıcısına yanıt
    O kapasitedeki GPU'lar ve tek monitör kullanımı için 4 GB bellek yeterli. 980 fazla pahalı. 970 ise bellek sorunlu ve CW sorunu çıkma ihtimali yüksek bir kart olduğu için F/P oranı yüksek 290 alabilirsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 290x 8GB, tek değil, çoklu gpu kullanım amaçlı uygun olur diye düşünüyorum. Tek kart 290x'in üst seçeneği olarak değil de çift 290x'in bellek veri alanına takıldığı yerde tercih edilmesinin faydası olur görüşündeyim. Aksi takdirde paranızı 380x'e saklayın. 320 gbps değil, 640 gbps aktarım hızıyla 290x'in 8GB verialanında yapabildiğini 4GB toplam belleğiyle başarabiliyor olması gerekli, yani bellek miktarı daha düşük de gelse performansta bayağı hızlı olacak. 290iks'in bellek veri alanı sınırı 2GB olan oyunlarda gösterdiği performansı, yeni seri 4GB'lık oyunlarda sergileyebiliyor olacak.
    Yeni serinin HBM denilen teknolojisi çok enteresan: güç tüketimini 3 kat, zâr alanına sığdırılabilecek bellek kontrolcü boyutunu 9 kat küçültüyor.

• çift monitör kullanma ihtimalim var.+++ titanla 980 i kıyasladığımda ortada bit farkını ve ram bellek kapasitesi farkını görüyorum.saat hızından fedakarlık yaparak...yani buradan çıkarak ram kapasitesinin en önemli özellik olduğunu varsayıyorum ekran kartlarında...amd kartlarının bit sayısı zaten üstün nvidalara nazaran...
    bu 8 gb olan 290x 4 gb a oranla yaklaşık 500 tl fark var....
    öğrenmek istediğim asıl konu üstün bilgisayar toplarken illa 980 civarı bir kartmı almam gerekiyor?arada isim dışında bütün rakamlarda fiyatda dahil geride kalıyor 980 bu karta nazaran....
  • 300x ler bu senenin ikinci yarısında çıkacak deniyor.birde yeni piyasaya çıkmış kart almayı çok iyi bulmuyorum.versiyon hatası şu bu millet bir yığın sorundan bahsediyorki ki yeni malın fiyatının şişirilmeside cabası....+ o kadar bekleyemeyeceğim...
    tekrar etmek gerekirse bu kartı 980 x le kıyaslamaya çalışıyorum.hatta 290x 4 gb ilede aradaki 4 gb ram bellek farkının fiyat farkına deyip değmeyebilme ihtimalini...
    Çift monitör kullanacaksan, Mete'nin üstte yazdığı gibi yapabilirsin. Hemen alman lazımsa 2 tane 8'lik 290X veya yeni seriyi beklemek yani.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 GB TEMİZ GTX 1060
    7 ay önce açıldı
    MSI GTX 1050 2 GB
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • yani bunu alma en kötüsünden 2 tane 290x alırsın diyorsunuz....peki 290x 4gb ile 980 leri kıyaslamak gerekirseki fiyat farkı 2 katından daha fazla durumda ortaya nasıl bir sonuç çıkıyor.2 kart arasındaki perfrmans farkı nedir tam olarak?atıyorum önemli bir performans farkı varsa 290x i 2 lemek bu durumu lehime çevirirmi?
    Şimdiye kadar karar verdiğim kartlar:
    işlemci : i7 5820
    anakart: msi x99s gamşng 9 ack(bundada kafamda bir alt modeline geçerek tasarruf yapıp yapmama sorusu kaldı)
    ram : kingston 4x4 predator ddr4 3000 mhz cli
    SSD : kingston 240 hyperx 3k
    yorumlarınızı bekliyorum...
    Nasıl ki yukarıda yazdığım gibi tek monitör için 4 GB bellekli tek kart yeterli ve 2 monitör için yetersizse, 2 monitör için hâkezâ aynı şekilde bayağı bi ayar kısmadığın sürece tek GPU yetmez. Ama “Ayar kısıp oynarım" dersen, 4'lük tek kart yeterli olur.

Şu da var. Şu an ki hiçbir ekran kartı, tek GPU ile 8 GB belleğin hakkını veremez. Işte bunun hakkını ancak 2 GPU (2 ekran kartı veya 2 GPU'lu tek kart: 290X2 gibi) verebilir. Şu anda kullanılan Crossfire ve SLI yöntemlerinde kartların bellekleri 4+4=8 olarak değil, 4+4=4 gibi davrandığı* için 2 tane 8 GB bellekli kart lazım sana; fazla ayar kısmadan oyanayacaksan tabi.

2 GB'lik kartların zamanında 4, 3'lüklerin yerine 6 ve şimdi de 4'lüklerin yerine 8'lik kartların da ayrıca çıkartılma sebepleri birden fazla monitör kullananlar için işte.

* Muhtemelen DX12 ile birlikte bu durum 4+4=8 olarak değişecek. Hatta DX12 çıkmadan, sadece AMD'ye de gelebilir bu destek Mantle ile.

• o zaman ben 290x i alıyım...eğer sıkıntı yaşarsam (çift monitör olayına hemen geçeceğimi sanmıyorum) 2 ciyi alırım şeklinde yapayım planımı....
    son soru 2 tane 290x mi gtx 980 mi? genede daha hesaplı oluyor çünkü....
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.