Şimdi Ara

R9 290X ve AMD FX-8350 Performans Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
348
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İşlemci: AMD FX 8350 4.0GHz (Stok fan ile kullaniyorum)
    GPU: Sapphire R9 290x TRI-X 4GB 521Bit
    Ram: Corsair Vengeance DDR3 8GB 1600MHz (Tek Slot)
    Isletim sistemi: W7 Ultimate x64
    PSU: Frisby COUGAR CMX-1000 1000W 80+ Bronze PSU

Daha onceleri CS:GO oynarken sabit 300FPS almaktaydim simdilerde ise yine 300FPS aliyorum fakat birden bire 30FPS kadar dusuyor ve bunu standart bir periyotta yapmiyor. Fakat surekli bu sorunlar karsilasiyorum. Bu sorunu sadece CS:GO oynarken yasamiyorum ayni sekilde Overwatch oynarken de yasamaktayim. Bu sorunun sadece oyunlarla ilgili olmadiginin da farkindayim bariz bir sekilde sistemimde bir sorun mevcut. Bu durum benim artik gercekten cok canimi sikmaya basladi ve kaldirip yere vurcak duruma gelmis bulunmaktayim. Lutfen tecrubeli ve bilgili olan birileri bana yol gostersin. Bu sorunu neden yasadigimi nasil ogrenebilirim ? Istanbul icerisinde nerede saglikli sekilde test ettirebilirim ? Yapmam gereken upgrade islemleri nelerdir ?
    Yardimlarinizi ve onerilerinizi bekliyor, simdiden tesekkur ediyorum.

• Sistem sıcaklıkları kaç. İşlemci anakart sıcaklıkları? HArddiskte bad sectör var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: rerererara

Sistem sıcaklıkları kaç. İşlemci anakart sıcaklıkları? HArddiskte bad sectör var mı?

bu verileri size nasil ulastirabilirim ? ne ile kontrol edip gorsel bir sonuc elde edebilirim ? program vs onerebilirseniz hemen testleri yapip sonuclari burda paylasabilirim.
  • Coretemp. Hwid. Aidata64. HD tune

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rerererara -- 8 Ağustos 2017; 15:55:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Coretemp. Hwid. Aidata64. HD tune

coretemp ve aidata64 indirdim suanda tam olarak neleri paylasmam gerekli sizinle onu da belirtebilir misiniz ?
  • Oyun oynarken coretemp açık kalsın maksimum sıcaklık kaç olmuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hdd yi test etme imkanın var mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Oyun oynarken coretemp açık kalsın maksimum sıcaklık kaç olmuş

masaustunde sabit dururken;
    https://i.hizliresim.com/nW6EmN.jpg

ssd testlerim;
    https://i.hizliresim.com/lW5jjr.jpg
    https://i.hizliresim.com/lW5jjQ.jpg

bir sure oyun oynarken sol ustte msi afterburner ile;
    https://i.hizliresim.com/pW3EBo.png

artık 100 fps anca aliyorum normal oynarken o da dusuyor yine uzun bir suredir girmiyordum performansta sorun yasiyorum diye eskiden 300du artik 100 gercekten sinir bozucu.

ekstradan yapmami gostermemi istediginiz seyler var ise soyler ve tarif ederseniz hemen yapar gonderirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: PimpMyRide

Hdd yi test etme imkanın var mı?

ssd kullanıyorum onun testini de son yorumumda belirttim ordan kontrol edebilirsiniz.
  • İşlemci 71 olmuş sıkıntı var soğutmanda

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

İşlemci 71 olmuş sıkıntı var soğutmanda

ne yapmak gerek bu durumda ?
  • Hyper 212 gibi bir soğutma almanız lazım. Akasa da olabilir. Kasada fan az ise fan eklemek lazım.
  • quote:

Hyper 212 gibi bir soğutma almanız lazım. Akasa da olabilir. Kasada fan az ise fan eklemek lazım.

peki bu sistemi intele cevirmek istesem stabil iyi denecek bir performans icin ne kadar bir harcama yapmam gerekli ? ve hangi parcalari almam lazim ?
  • Anakart ve işlemci almanız gerekir. Elinizdekileri ucuza satıp eski model en az i5 3570k almanız lazım ki bence değmez En iyisi sizin i7 4770k i7 4790k almanız lazım ki fiyatları 1000 lira civarıdır. Anakartta 300 liraya alsanız en az 1300 liraya çıkar masraf. Ki onları soğutmak için yine soğutucu almanız gerekir. Bence siz elinizdeki ile idare edin. Eğer iyi fiyata satarım derseniz elinizdeki sistemi ekran kartı dışında komple satıp ryzen işlemci alabilirsiniz.
  • Zamanında genele söyledik ama dinletemedik, FX8000 serisi ve üzeri işlemciler için AMD 990X ve AMD 990FX Chipset,e sahip anakartlar alın ki performans sorunu yaşamayın diye söyledik.
    Neden AMD 990X ve AMD 990FX Chipset anakart öneriliyor, çünkü işlemci içinde olması gereken bazı bileşenler anakartlar içinde olduğundan, FX8000 serisi ve üzeri işlemciler için anakart, performansı direkt olarak etkiliyor.

Bu bilgiyi verdikten sonra sizin sorununuza gelecek olursak, işlemci yanında verilen standart işlemci soğutucusunu kullanmayın, yaz aylarında yeterli olmayacaktır, kasanızın marka ve modeli ve ayrıca bütçenizi belirtirseniz, ben veya diğer forumdaşlarımız bir kaç öneride bulunabiliriz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.