Şimdi Ara

R9 5900X RTX 3080 sistemde RDR 2 ortalama 45 FPS'te kalıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

G.Skill Trident Z Neo RGB 16 GB 3600 MHz.

Ekran kartı.

ASUS TUF 3080.

Anakart.

ROG STRIX X570-E

İşlemci.

R9 5900X.

Arkadaşlar

Oyunda Vulkan seçeneğinde ortalama 5 FPS düşük alıyorum ama işlemci 10 derece daha sıcak oluyor. gpu 60 cpu 76-8 DirectX12 yaptığımda 5 FPS üst alıyorum işlemci 10 derece soğuk kalıyor. DLSS kapatıyorum DLSS ile görüntü kalitesi bayağı bayağı piksel piksel oluyor kalite modunda olmasına rağmen, karakterin gozleri secilmiyor ozetle bozuluyor hoş gelmiyor, diğer oyunlarda bu sorunu yaşamıyorum dlss ile.

TAA açık MSAA X4 esyonsuz süzme 16X bütün ayarlar en yükseginde 45 55 FPS arası alıyorum.

Nerede hata yapıyorum? PC'yi asıl toplama amacım RDR 2 oyunuydu. 2K icin 3080 yetmeyecek mi? Bosuna butcemi cok zorlamis hissediyorum sadece. Bu hesaba gore X8 MSAA ile 3090 60 FPS mi verecek 2K da? YouTube gibi sitelerde ortalama 80 90 FPS alıyor benzer sistemler. Yardımlarinizi bekliyorum.

• Donanımında bir sıkıntı yoksa karşılaştığın durum tahminen ram kaynaklı. Tek kanal bellek kullandığın için daha az fps alıyorsun. 8+8 yerine direkt 16 kullandığında bir çok oyunda daha düşük fps almana neden oluyor. Bazı oyunlarda bu daha belirgin oluyor. 8+8 yapmak için elindeki ram'i satmak zorunda olduğun için satmak yerine aynı ram'den bir tane daha alıp 16+16 dual olarak kullanırsan fps'en kat kat artacaktır. Bence tek sıkıntın bu gibi.

Ha tabi ram almadan önce ekran kartına ait çıkmış olan yeniden eskiye en azından 9-10 tane indirip tek tek deneme yapabilirsin. Bazı durumda sürücüler baya fark ettiriyor. Ama diğer oyunlarda çok bir sıkıntı yoksa bence ram kaynaklı bir durum.

Kolay gelsin.

• Maxpayne53 kullanıcısına yanıt

Hocam 2x8 şeklinde ram kullaniyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • msaa kapatıp yada 2x yapıp oynayın hocam, zaten 2k da çok ta gerek olacağını sanmıyorum.

Edit: vsync açık olmasın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sulobey10 -- 18 Kasım 2022; 17:41:8 >
  • dovahhkin16 D kullanıcısına yanıt

İstersen discord'dan bana mesaj at. Çevrim içi olduğumuz bir vakit teamviwer üzerinden bilgisayarına bağlanıp ayarlarını gözden geçirebilirim. Discord nikim burada. Maxpayne53#0695

Kolay gelsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.