Şimdi Ara

Ryzen 7 7800x3d ile FPS Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar merhabalar ben yeni bir islemci aldim Ryzen 7 7800x3d Fakat bir sorunumuz var. Oyunlarda olmasi gerekenden dusuk fpsler aliyorum. Format attim olmadi Suruculeri guncelledim olmadi. Benim ile ayni sisteme sahip arkadaslar ayni ayarlarda 100 120 Fps Ler alirken ben 70 80 lerde FPS aliyorum yetmez gibi Shuttering problemi yasiyorum. Sebebi ne olabilir islemcide problem olabilir mi ?

• demek ki işlemci bozuk.

• Hiçbir bilgi vermemişsiniz ki sadece 7800X3D işlemciniz var onu biliyoruz.

Nasıl doğru yönlendirme yapabiliriz bu bilgi dahilinde sizce?

• Sistem detaylı yazılmalı , işlemcinin yanındaki bileşenler nedir? Anakart , ekran kartı , güç kaynağı ( yenimi eskimi modeli nedir? ) ramler kaç gb dualmı ? gibi şeyler . Kullanılan disk eski mi yeni mi ?

İşlemci soğutucusu nedir hava veya sıvımı ? işlemci ısısı boşta ve yükte kaç derecelerde geziyor gibi şeyler önemli .

• shruikan kullanıcısına yanıt
    Islemci bozuk degil ama Bios surumu sorunluymus F30 Bios a gecmistim son bios a arastirdim cok kisi yasamis F9 bios a gecince duzeldi.
  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Merhabalar oncelikle ilgin, alakan, ve yardimseverligin icin cok tesekkur ederim. 3DMark testleri sonucunda sorunun bios versiyonundan kaynaklandigini tespit ettik. Bios surumunu F30 Dan F9 a cekince duzeldi suanda stabil ve verimli sekilde calisiyor. F30 bioslarda yazilimsal hata oldugu icin bircok AM5 seri islemcilerde ayni sorun olmus. Yeni versiyon yayinlandi son zamanlarda arkadasim test etti sorun yok dedi fakat ben daha test edemedim.
  • coox1907 kullanıcısına yanıt
    Evet bazen bios sürümleri nde böyle sorunlar olabiliyor o aklıma gelmemiş 10 tane şey sorduk 🙂 birde. Çözülmesi güzel... İyi günlerde kullanın. Rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 8 Temmuz 2024; 13:47:6 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.