Şimdi Ara

R9 Broadway yağ eksiltiyor!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
26
Cevap
1
Favori
26.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Slm arkadaşlar. Broadway aracımın yağını değiştirdikten 1500 km sonra yağ göstergesinin kırmızıya inmiş olduğunu gördüm. Yağ çubuğuna baktım gerçekten de min. seviyenin biraz altında. Araçta hiç bir problem yok. Motor iyi gidiyor. Dün 1 litre yağ ekledim baktım normal seviyeye geldi. Aracım 95 model 146000 km'de. Sizce normal mi? Motor istermi? Böyle yağ ekleyip devam etsem zararı olurmu acaba.
    Cevaplar için tşk. ( Bu arada araba lpg'li.)

• Yapay Zekanın Yanıtı

R9 Broadway Yağ Eksiltiyor: Nedenleri ve Çözümleri

R9 Broadway araçlarında yağ eksiltme sorunu yaygın bir durumdur. Bu can sıkıcı sorun, çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir ve aracınızın performansını ve güvenliğini olumsuz yönde etkileyebilir.

Broadway Neden Yağ Eksiltir?

R9 Broadway'nin yağ eksiltmesinin en yaygın nedenleri şunlardır:

• Yağ Çubuğu Seviyesi Düşük: Yağ çubuğunu düzenli olarak kontrol etmeli ve seviyenin minimum ve maksimum işaretleri arasında olduğundan emin olmalısınız.
    • Yağ Kaçağı: Yağ contaları, karter contası veya silindir kapağı contası gibi contalardaki sızıntılar veya çatlaklar yağ kaçağına ve seviye düşmesine neden olabilir.
    • Yanma: Aşınmış piston halkaları veya silindir duvarları, yağın yanmasına neden olabilir ve bu da yağ eksiltmesine yol açar.

Broadway Yağ Eksiltme Sorununu Giderme

Yağ eksiltme sorununu gidermek için şu adımları izleyebilirsin:

• Yağ Seviyesini Kontrol Et: Yağ çubuğunu düzenli olarak kontrol et ve seviyenin ihtiyaç halinde tamamlandığından emin ol.
    • Contaları İncelet: Yağ kaçağından şüpheleniyorsan, aracını bir tamirciye götürerek contaların incelenmesini ve gerekirse değiştirilmesini sağlamalısın.
    • Silindir Basıncını Test Et: Yanmadan kaynaklanan yağ eksiltmesini belirlemek için silindir basıncını test ettirmelisin.
    • Gerekli Onarımları Yaptır: Contalardaki sızıntılar veya yanma sorunları gibi yağ eksiltmesinin altındaki nedenleri tespit ettikten sonra, sorunu gidermek için gerekli onarımları yaptır.

Broadway Hangi Yağ Kullanır?

R9 Broadway araçları için üreticinin önerdiği yağ viskozitesi tipik olarak 5W-30 veya 10W-40'tır. Kullanım kılavuzunu kontrol ederek aracın için doğru yağ türünü ve viskozitesini belirleyebilirsin.

Yağ eksiltme sorunu, aracının performansını ve güvenliğini etkileyebileceğinden, sorunun kaynağını belirlemek ve en kısa sürede gidermek önemlidir. Düzenli yağ bakımı ve aracının durumunu kontrol etmek, yağ eksiltme sorunlarını önlemeye ve aracının uzun süre sağlıklı çalışmasını sağlamaya yardımcı olur.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ne dersiniz bilgisi olan arkadaşlar? Motor istermi yoksa bu motorla devam edeyimmi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulasseven

Ne dersiniz bilgisi olan arkadaşlar? Motor istermi yoksa bu motorla devam edeyimmi?
    km orjinalmi ? bu kmde r9 motoru bitmez kesinlikle eğer çok süratli vede devirli kullanılmamışsa , araba hararet yapmış olabilir yüksek hararetten segmanlar erimiş olabilir , motorun çekişinin iyi olması normal yağ yakan araba daha iyi çekiş sunar genelde , bence motoru sürekli kontrol altında tutarak bin yok eğer içine sinmiyorsa sat motor açtırmaya uğraşma bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mendel50 -- 28 Mayıs 2008; 13:30:04 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mendel50

km orjinalmi ? bu kmde r9 motoru bitmez kesinlikle eğer çok süratli vede devirli kullanılmamışsa , araba hararet yapmış olabilir yüksek hararetten segmanlar erimiş olabilir , motorun çekişinin iyi olması normal yağ yakan araba daha iyi çekiş sunar genelde , bence motoru sürekli kontrol altında tutarak bin yok eğer içine sinmiyorsa sat motor açtırmaya uğraşma bence

Alıntıları Göster
    Yağını tamamladım. Bakalım tekrar eksilecekmi. Motor gidişi performansı lpg'li arabaya göre iyi.
  • quote:

Yağını tamamladım. Bakalım tekrar eksilecekmi. Motor gidişi performansı lpg'li arabaya göre iyi.

Alıntıları Göster
    yağ olrak değişimde yaz boyunca 20w50 LPG için kullanıp durumu tekrar değerlendirelim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vezir

yağ olrak değişimde yaz boyunca 20w50 LPG için kullanıp durumu tekrar değerlendirelim.

Alıntıları Göster
    Eklediğim yağ 20 w 50. Araçta olan yağ taxigaz marka 15 w 40. İkisi karıştı yağların. Yani 3lt. alıyor karter. 2 l birinden 1 lit. birinden oldu.
  • quote:

Eklediğim yağ 20 w 50. Araçta olan yağ taxigaz marka 15 w 40. İkisi karıştı yağların. Yani 3lt. alıyor karter. 2 l birinden 1 lit. birinden oldu.

Alıntıları Göster
    yağın ince olmasıda olası yağ yakma sebebidir ,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Aracım su eksiltiyor
    3 yıl önce açıldı
    Clio 4 Yağ Eksiltme?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Alıntıları Göster
    ulasseven farklı segmentlerde yağları karıştırmışsınız yapılan işlem yanlıştır.
    Birinci nokta mineral yağ ile yarı sentetik yağ karışımızı yapmışsınız.Bunun doğru olmadığını bir çok yazımda belirtiyorum .yapılması gereken eski yazın kompl eatılarak komple yeni yağ konması eksilme durumuında aynı vasıfta yağ eklenmesidir.

tamam 20w50 koyarak dedim ama 15w40 yağın üstüne de konulsun demedim.Bu bir majör hatadır.
    özetle 20w50 LPg için satılan yağlardan biriyle komple değiştirilmesini öneriyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: ulasseven

• quote:

ulasseven farklı segmentlerde yağları karıştırmışsınız yapılan işlem yanlıştır.
    Birinci nokta mineral yağ ile yarı sentetik yağ karışımızı yapmışsınız.Bunun doğru olmadığını bir çok yazımda belirtiyorum .yapılması gereken eski yazın kompl eatılarak komple yeni yağ konması eksilme durumuında aynı vasıfta yağ eklenmesidir.

tamam 20w50 koyarak dedim ama 15w40 yağın üstüne de konulsun demedim.Bu bir majör hatadır.
    özetle 20w50 LPg için satılan yağlardan biriyle komple değiştirilmesini öneriyorum.
    quote:

Alıntıları Göster
    ok. Eski arabam tempra motor şahinde 2 tip yağ kullanılıyordu.Benzinli model için 20 w 50 , lpg li için ise 15 w 40 kullanın yazıyordu motorda. 15 w 40 daha kalın olduğu için gazlı araçların yağ yakmasını bir ölçüde kesiyordu. İnşallah yağ değişimine kadar bi sorun çıkmaz.

• quote:

ok. Eski arabam tempra motor şahinde 2 tip yağ kullanılıyordu.Benzinli model için 20 w 50 , lpg li için ise 15 w 40 kullanın yazıyordu motorda. 15 w 40 daha kalın olduğu için gazlı araçların yağ yakmasını bir ölçüde kesiyordu. İnşallah yağ değişimine kadar bi sorun çıkmaz.

Alıntıları Göster
    15w40 yağ 20w50 e göre daha kalın değil daha ince bir yağdır .yani aynı oda sıcaklığında daha akıcıdır.
    quote:

• quote:

15w40 yağ 20w50 e göre daha kalın değil daha ince bir yağdır .yani aynı oda sıcaklığında daha akıcıdır.
    quote:

Alıntıları Göster
    tamam vezir hocam.Peki böyle kullansam 2000km kadar motora ne gibi bir zararı olur?( İş işten geçti artık) Yani şu anda yağ yeni değiştirsemmi acaba komple.??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasseven -- 29 Mayıs 2008; 9:55:13 >

• quote:

tamam vezir hocam.Peki böyle kullansam 2000km kadar motora ne gibi bir zararı olur?( İş işten geçti artık) Yani şu anda yağ yeni değiştirsemmi acaba komple.??

Alıntıları Göster
    kısa kilometrelerde zarar görürsün dersem yalan olur. Bunun ispatı çok zor olur. Ama en kısa süre içinde komple tek yağ olması işin doğrusudur.Bir araç için en kötü şey yağsız kalmasıdır.Bunu sağladığınıza göre artık eksiltmelerde komple değiştirmenizi öneririm.

yani araç yağsız kalmadığı sürece kısa vadede zarar gözlenlenmesi zordur ve devamlı tekrarlanmadığı sürece ciddi kayda değer bir gözlem yapmak zor olur.

Ama birşey öğrendiniz sanırım, önemli olan budur,

mineral yağ mineral yağ ile değiştirilir.
    Yarı sentetik yağ yarı sentetikle,
    Tam sentetik yağ tam sentetikle.

farklı efsatfa yağlar (sayılara dikkat edilmeli)birbirine karıştırılmayacak ve marka değişimi zırt pırt yapılmamalıdır.En kötü denilen yağ bile uzun süre kullanım sonucunda mekanik parçalar buna alışır ve bir iz yapar.Artık başkası ne darse desin sizin için en doğru olan arabanızın alıştığı ve uygun vasıfta olan yağdır.

Bu yüzden ben ikinci el alan arkadaşlara tavsiyem aracın önceki sahibi hangi marka ve numarada yağ kullanmış bunu bilmenizin faydası dokunacaktır.Yanii sonuçta canlı değil ki bu diye düşünmeyin.her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyişi varsa ,

Her motorun da ayrı bir yağ yiyişi vardır.

quote:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 29 Mayıs 2008; 14:37:31 >

• quote:

kısa kilometrelerde zarar görürsün dersem yalan olur. Bunun ispatı çok zor olur. Ama en kısa süre içinde komple tek yağ olması işin doğrusudur.Bir araç için en kötü şey yağsız kalmasıdır.Bunu sağladığınıza göre artık eksiltmelerde komple değiştirmenizi öneririm.

yani araç yağsız kalmadığı sürece kısa vadede zarar gözlenlenmesi zordur ve devamlı tekrarlanmadığı sürece ciddi kayda değer bir gözlem yapmak zor olur.

Ama birşey öğrendiniz sanırım, önemli olan budur,

mineral yağ mineral yağ ile değiştirilir.
    Yarı sentetik yağ yarı sentetikle,
    Tam sentetik yağ tam sentetikle.

farklı efsatfa yağlar (sayılara dikkat edilmeli)birbirine karıştırılmayacak ve marka değişimi zırt pırt yapılmamalıdır.En kötü denilen yağ bile uzun süre kullanım sonucunda mekanik parçalar buna alışır ve bir iz yapar.Artık başkası ne darse desin sizin için en doğru olan arabanızın alıştığı ve uygun vasıfta olan yağdır.

Bu yüzden ben ikinci el alan arkadaşlara tavsiyem aracın önceki sahibi hangi marka ve numarada yağ kullanmış bunu bilmenizin faydası dokunacaktır.Yanii sonuçta canlı değil ki bu diye düşünmeyin.her yiğidin ayrı bir yoğurt yiyişi varsa ,

Her motorun da ayrı bir yağ yiyişi vardır.

quote:

Alıntıları Göster
    Ne kadar ince koymuş olsanızda belliki araç yağ yakıyor. Segmanların iyi durumda olduğunu sanmıyorum. 150.000 de renault motoru bitermi? Şayet yağ değişimleri özensiz ve geç yapıldıysa, hor kullanılıp haraet yaptırıldıysa evet biter.
    Yağ 20w-50 kullanmanız gerekiyor. Lpgli araçlar için kullanılan yağları önermem. Normal 20w-50 lerden tek farkı kalitesiz materyallerin kullanılmasıdır. Normal 20w-50 den şaşmayın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sulphur -- 29 Mayıs 2008; 16:40:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulphur

Ne kadar ince koymuş olsanızda belliki araç yağ yakıyor. Segmanların iyi durumda olduğunu sanmıyorum. 150.000 de renault motoru bitermi? Şayet yağ değişimleri özensiz ve geç yapıldıysa, hor kullanılıp haraet yaptırıldıysa evet biter.
    Yağ 20w-50 kullanmanız gerekiyor. Lpgli araçlar için kullanılan yağları önermem. Normal 20w-50 lerden tek farkı kalitesiz materyallerin kullanılmasıdır. Normal 20w-50 den şaşmayın.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: Sulphur

LPG li araçlar için diye satın aldığımız yağın daha kalitesiz bir yağ olduğunu mu iddia ediyorsunuz? ben 1 ilitrelik costrol GTX LPG bulamadığım için başka bir ilçeye gittiğimi biliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: archaeologist

quote:

LPG li araçlar için diye satın aldığımız yağın daha kalitesiz bir yağ olduğunu mu iddia ediyorsunuz? ben 1 ilitrelik costrol GTX LPG bulamadığım için başka bir ilçeye gittiğimi biliyorum

Alıntıları Göster
    Evet, aynen öyle. Bir pazarlama taktiği diyebiliriz. Bu yüzden normal 20w-50 kullanın.
    quote:

Orjinalden alıntı: archaeologist

quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: Sulphur

Evet, aynen öyle. Bir pazarlama taktiği diyebiliriz. Bu yüzden normal 20w-50 kullanın.
    quote:

Orjinalden alıntı: archaeologist

quote:

Alıntıları Göster
    Arabayı mart ayında aldım. Boyası içi falan güzeldi. Yağının acil değişmesi gerek dedi sahibi. Değiştirdim. Zaten çamur gibiydi eski yağ.1500- 1600 km yaptım eksiltti. Arabanın motoru biraz hor kullanılmış.Ama sonuçta 1.4 motor. 1.6 motor gibi değil. Motor yapılsa ne kadar masraf olur?( Eski arabamdan sonra zaten motor yorgun gibi gelmişti. Hayvan terli)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ulasseven -- 30 Mayıs 2008; 8:14:24 >

• quote:

Arabayı mart ayında aldım. Boyası içi falan güzeldi. Yağının acil değişmesi gerek dedi sahibi. Değiştirdim. Zaten çamur gibiydi eski yağ.1500- 1600 km yaptım eksiltti. Arabanın motoru biraz hor kullanılmış.Ama sonuçta 1.4 motor. 1.6 motor gibi değil. Motor yapılsa ne kadar masraf olur?( Eski arabamdan sonra zaten motor yorgun gibi gelmişti. Hayvan terli)

Alıntıları Göster
    LPG 20w50 ile normal benzinliler için 20w50 arasında viskosite ve yağlama açısından bir fark yoktur.Sadece katkılarda fark olmaktadır.LPG olanında buna uygun bazı katkılar konulduğu söyleniyor ama kimse ne koyduğunu söylemediği için karşılaştırma yapmak zor sadece uzun km testleri ile karşılaştırma yapabiliriz.

• quote:

LPG 20w50 ile normal benzinliler için 20w50 arasında viskosite ve yağlama açısından bir fark yoktur.Sadece katkılarda fark olmaktadır.LPG olanında buna uygun bazı katkılar konulduğu söyleniyor ama kimse ne koyduğunu söylemediği için karşılaştırma yapmak zor sadece uzun km testleri ile karşılaştırma yapabiliriz.

Alıntıları Göster
    LPG20w50 ile normal 20w50 teknik özelliklerini BP yağı için koyuyorum göreceksiniz ki spesifik yağ özellikleri tamamen aynıdır.Gerisi sadece katkı farklarına kalıyor ki buda nedir ben bilmiyorum.

http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/lubricants/bp_turkey/STAGING/local_assets/downloads/u,v/visco_2000_20w_50_yeni_tds.pdf

http://www.bp.com/liveassets/bp_internet/lubricants/bp_turkey/STAGING/local_assets/downloads/u,v/visco_2000_LPG_20w_50_yeni_tds.pdf

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 30 Mayıs 2008; 9:03:01 >

• quote:

Alıntıları Göster
    Yağ segmanların değişecek yani yarı motor yapılacak bu da=600 YTL ve yapıldıktan sonra da 1 depo benzin yakacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: CLİO SYMBOL

Yağ segmanların değişecek yani yarı motor yapılacak bu da=600 YTL ve yapıldıktan sonra da 1 depo benzin yakacaksın

Alıntıları Göster
    ben en iyisi biraz daha böyle kullanayım bakalım ne olacak. Yağ eklemeye devam Yaz geldiği için malum daha fazla km yapıyorum. 20 w 50 kulanayım daha kalın yağ. Belki arabayı satarım. Nasılsa brodway hemen satılır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.