Şimdi Ara

RADAR CEZASI 3KM/SA FARKA KADAR İPTAL EDİLİYOR (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
196
Cevap
110
Favori
46.920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Kaplan261

Bende 70 lik yerde 78 le ceza yedim geçen hafta ödedim birde ptt gelmiş evi bulamamış böyle yer yok demiş 10 lirada faiz binmiş.

10tl fazla almak için yaptıklarına baksanıza hocam.Bu devirde her şey paradan ibaret.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, itiraz sonucu RET olarak geldi. Avukat saçma bir argüman ile 'zaten biz sizi 7 km/h düşük hızla radara sokuyoruz' savunmasını hakim bey yutmuş. Halbuki öyle birşey elbet yok ve bendeki GPS kaydında da 123 km/h'lik hızım bariz görünüyor. Sonuçta 2 km/h için açtığım davada üzerine İLAVE 199 liralık avukatlık ücreti ile davam reddedilmiş oldu. Ayrıca icra ve tabligat masrafı da ödenecek gibi duruyor.

Hiç itiraz etmeseydim en az 250 lira kârdaydım.

Demek ki adalet de çifte standart bu ülkede.

RADAR CEZASI 3KM/SA FARKA KADAR İPTAL EDİLİYOR RADAR CEZASI 3KM/SA FARKA KADAR İPTAL EDİLİYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 30 Kasım 2016; 11:43:56 >

• Ben de 50 ile gidilmesi gereken yerde 66 ile ceza yemişim, 400 küsür TL. 199 TL'ye düşürülmesi için itiraz ettim :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Hocam benim aynı dakikaya 2 ceza birden kesilmişti birini iptal etti , ancak şu 199 tl vekalet ücretini istiyor. Siz ödedinizmi
    Ben ona da itiraz etmeyi düşünüyorum 🤔

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trustee.

Hocam benim aynı dakikaya 2 ceza birden kesilmişti birini iptal etti , ancak şu 199 tl vekalet ücretini istiyor. Siz ödedinizmi
    Ben ona da itiraz etmeyi düşünüyorum 🤔

Kaybettiğiniz para cezası davasının hükmü kesin olduğundan itiraz yolu kapalı diye biliyorum. 199 u haram ederek ödeyin gitsin. Ben tebliğden 30 gün içinde ödeme düşünüyorum. Bana en çok koyan ödedikten sonra dekontu ayaklarına bırakmak zorunda olmam.

• Son zamanlarda itiraz eden var mı?

Ben Eylül'de itiraz ettim, 4 ay geçti hala bir haber yok :)

• quote:

Orijinalden alıntı: ozeba

Yazdiginiz dogrudur paranizi geri aldiysaniz hayirli olsun. Da bizim bu kanunlarin yonetmeliklerin hali nedir arkadas. Isteyen:istedigi tarafa cekiyor. Bu mesele hakkinda zaten hiz siniri 70 se 70 dir. 71ile gidiyorsaniz hiz sinirini gecmissiniz demektir. %10 pay da bunun icin verilir ki her iki taraf icin yanilma payidir. Lastik gibi yonetmeliklerimiz var ne niyetle okursan o anlam cikiyor.
    Yazdiklarim:sahsiniza degil yanlis anlamayin. Herkes gibi siz de sistemin bir acigini bulmussaniz iyi yapmissiniz. Ama bu ulke boyle bir yere gitmez. Gitmiyor da.

O %10 hata payı değil sollama payıdır.
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt
    Yazık olmuş hocam. Aynı davayı konu açan arkadaş kazanırken siz kaybediyorsunuz. Ülkede adalet gerçekten zayıf.
  • Bu itiraz davalarında nadiren itiraz eden lehine karar çıkıyor. Itiraz edecek arkadaşlar 2 kere düşünsünler
  • bana da 2 gün önce 57km ile 206 tl ceza geldi. Dava etmeyi düşünüyorum ancak ülkenin adaleti de ortada.

Ceza Alanya'da geldi. Biraz önce Alanya Trafik Denetleme'den bir memurla konuştum. Ceza dilekçeleri kendine geliyormuş. Bizde herşey görüntülü olduğu şimdiye kadar gelen itirazlar reddedildi, itiraz en doğal hakkınız ancak boşa masraf etmenizi istemem dedi. Ben de bu şekilde hata payının olduğuna dair bir itiraz gelip gelmediğini sordum, kendileri gelmediğini söyledi.

Ben emsal kararları da örnek göstererek başvuru yapmayı düşünüyorum. Hızım yüksek olsa amenna ama bu hızda akşam üstü kesilen bu ceza vicdansızlık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi foollowme -- 19 Ocak 2017; 10:18:47 >
  • 50 olan hız sınırını %30 aştığım için 412 TL ceza yemiştim. Hızım 66 km/s. Dolayısıyla +-3 radar hatasından dolayı cezamın azaltılmasını ve %10-%30'dan ceza ödemem gerektiği ile ilgili itirazda bulundum.

Edirne Sulh Ceza, "güzergahta levha var. Ayrıca foto ve radar ile hızın tespit edilmiş. Dolayısıyla itirazını reddediyorum." demiş.

+-3 muhabbetini dikkate bile almamış.

• reguse kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun, o kule radarların hepsi devre dışı bırakıldı hatta bazıları söküldü geçen ay...

Kaç ayda sonuç aldınız hocam? 4.5 ay oldu benim, daha mahkeme e devlete bile yansımadı.

• robotica R kullanıcısına yanıt
    6 aydan fazla oldu sanirim hocam.

E-devlete yansimamisti benim de.

Bir de sunu ekleyeyim; bazi davalara karsi taraf avukatla cevap veriyor. Bu durumda avukatlik masrafi da size yukleniyor. Yani 200-250 lira bir ödeme daha yapiyorsunuz ceza disinda.
    Bana kestikleri mahkeme masrafi, sadece tebligatlarin bedeli. 20 lira falandi. Nisan'dan beri odemedim. Muhtarliktan aramadilar, ben de gitmedim. Iyi hatirlattiniz, yarin ugrarim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reguse -- 23 Temmuz 2017; 22:18:2 >
  • Merhaba hız sınırının 50 olduğu yerde 56 ile radara girip ceza yedim. Cezayı hemen ödeyip indirimden yararlanıp daha sonra mı itirazda bulunayım? Araba babamın üstüne babamın yerine ben itirazda bulunabilir miyim? Arabayı kullanıp ceza yiyen kişi olarak

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=130896901

• quote:

Orijinalden alıntı: bumerangxl

Merhaba hız sınırının 50 olduğu yerde 56 ile radara girip ceza yedim. Cezayı hemen ödeyip indirimden yararlanıp daha sonra mı itirazda bulunayım? Araba babamın üstüne babamın yerine ben itirazda bulunabilir miyim? Arabayı kullanıp ceza yiyen kişi olarak

https://forum.donanimhaber.com/fb.asp?fromMobile=yes&fromZero=yes&m=130896901

Ödeyip ödememek sana kalmış. Ancak ben en son ödemeden itiraz ettim. İtirazım kabul oldu. Kimseyle muhatap olmadım. Ödeyipte itiraz etsen itirazın kabul olsa nasıl parayı iade alırsın bilmiyorum. Ancak kendinden eminsen ödeme ve itiraz et, emin değilsen 15 gün içinde ödersen % 25 indirim hakkın var. Onu kullan ve itiraz et.

Cezayı yiyen kişi olarak bence itiraz edebilirsin. Sonuçta yanan sensin :))

• elmaci kullanıcısına yanıt
    4. madde yanlış. Mahkemeye dava açmak cezanın sürecini etkilemiyor. Ben de ödememiştim 7. ay vergi dairesinden aradılar, ödememi istediler yoksa e-haciz yollayacaklarmış. Ödedik mecbur. Kimilerinin milyonlarca lirasını affeden devlet benim kuş kadar cezamın peşine düştü...

Neyse, mahkeme sonucu da 11 ay sonra bir zahmet geldi, kesin olarak RED verilmiş. Özetle, meskun mahalde hız sınırı 70 imiş (ceza yediğim yer şehir içi değil), 500 metre geride uyarı levhaları varmış (eminim ki yoktu zira yollarda çok dikkat ederim), işte 2. senenin sonuna kadar ceza kesilebilirmiş falan filan... Allaha havale ettim, kanıtlayamayacağımı bildikleri için yazmışlar da yazmışlar.

Bu ülkeden yüksek lisans/göçmenlik/evlilik, kısacası bir şekilde gitmek için her fırsatı zorlayacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi robotica -- 17 Ocak 2018; 9:31:7 >
  • %10 konusunda kimsenin fikri yok anlaşılan. Son model araçlarda durum nedir bilmem ama bu yönetmeliğin çıktığı dönemki araçlar ibre sapması %10 civarıydı. Yani siz ibrede 100 le giderken GPS hızına yani reel hıza göre ile 91 gibi bi hızla yol almaktaydınız. Hız limitleri 80-90-100 derken de GPS yani reel hızı baz almaktadır. İbre sapması olan %10 da o nedenle ilave edilmektedir.
  • VipLife kullanıcısına yanıt
    Hocam yanlışınız var, biliyosunuz hız limitinin aşılabileceği tek istisna sollama yaparkendir, onun da limiti %10'dur.

• 90 lık yerde %30 ile 117 ile ceza yazmışlar (bolunmus yer-bozuyuk) ,itiraz edilirmi ?
  • texmo kullanıcısına yanıt
    Hocam muhtemelen kule radar, yani foto-çekim yapılmıştır.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.