Şimdi Ara

Radeon 295x2 (2025 tl)Yurtdışı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.456
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: c36ab7c4

quote:

Orijinalden alıntı: sadtneverdie

Gİt 295x2 yi araştır sonra boş boş yorum yap.

quote:

Orijinalden alıntı: berkke

yaw hehe

970sli vs 295x2 benchmarklar

Performans olarak 970 sli çoğu oyunda daha iyi, bağzı oyunlarda da 295x2 öne geçiyor.

295x2 500W , 970sli 290W

970 sli hem çok daha serin ve sessiz, overclock potansiyeli çok daha iyi.

Driver konusunda Nvdia nın önde olduğunu söylememe bile gerek yok.

970 sli nin tek dezavantajı fazla derecede coil whine a sahip bir kart denk gelebilecek olması. En kötü ihtimalle rahatsız edebilecek seviyede CW ye sahip olmayan kart ile değişim yapılır.

Normalde sizin attığınız bu tip mesajlara yanıt vermezdim ama sırf yeni bir kart alıcak birisi bu konuya giripte sizin söylediğiniz yanlışları okuyarak yanlış bir tercih yapmasın diye açıklama yapma gereği duydum.

Sadece farcry 3 linkine bakıp diğer oyun testlerine bakmayacağımı mı sandın? ya senin gözlerinde sorun var ya neredeyse her testte 295x2 nin önde olduğunu görmek istemedin. Ayrıca attığın testte ne ısı ne ses değerleri var. Normalde insan olana uğraşır test bulur atarım ama işte herkese olmuyor :)

• Bu saatten sonra 295X2 alınmaz. GTX 970 SLI tercih edilir her türlü. Arada 200W'ın üzerinde güç tüketim farkı mevcut. Bunun yanısıra 295X2'nin yalnızca GPU'ları su soğutmadan faydalanıyor. Kartın geri kalan kısmı çok yüksek güç tüketimi sebebiyle cayır cayır yanmaya devam ediyor. Ayrıca su soğutma, bakım gerektiren kurulumdur. Bu işlerle uğraşmaktan haz almıyorsanız su soğutma işine hiç girilmez. Son olarak da 2. elde satmaya kalktığınızda GTX 970 (SLI) avantajlı olur. Yazılım konusuna girmiyorum.

Şunları da ayrıca belirtmiş olayım:

Çok GPU'lu kurulumlar şuan çok da mantıklı değil. Zira 4K için çok iyi durumda değiller (tabi kabul edilebilir durumdalar diyebiliriz yine de). Yaygın olan Full HD için fazla güçlüler. Sabit 120 FPS düşüncesi varsa mantıklı olabilir. Bunun haricinde, 295X2 veya GTX 970 SLI gibi bir kartı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız, bu kadar güçlü kurulumlar için 1-2 yıl sonra 4 GB belleğin de yetersiz gelmesi söz konusu. Sonuçta bunların tek GPU'lu modelleri de 4 GB belleğe sahip. O nedenle X2 durumunda artan GPU gücü ve bu gücü kullanacak yoğun grafiğin depolanacağı bellek sorun olabilir. Sonuçta yeni nesil konsollar Full HD'yi bile çoğu oyunda tam olarak sağlayamazken 5 GB'a kadar bellek kullanabiliyorlar (bunun daha da artması söz konusu) ve onlarda PC'deki kadar yoğun bir grafik yok. Olmayacak da. Bu durumda 1-2 yıl içinde konsolları adam akıllı kullanacak oyunlar geldiğinde bellek konusu ciddi bir sorun olmaya başlayabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M@U -- 17 Ocak 2015; 15:14:56 >

• 295x2 bir tek fiyatı çok iyi olursa alınırdı.Fiyatta uygun olduğu için alınabilir.

Yoksa 2.el satışı zordur.Radyatör kasa içinde sabitlencek vs vsvs işte.Tamam 970sli dan daha performanslı olsada negatif yönlerinide unutmamak lazım. 2045 lira fiyat ise bence iyi bir fiyat

Extradan evga gibi uluslar arası garantisi olanları alın.Garantisi olmayan kart kesinlikle almayın bizde muhatap bulamazsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 17 Ocak 2015; 23:53:05 >
  • IamLEGEND* kullanıcısına yanıt
    970 SLI varken, aklından bile geçirme :)
  • 970 sli da neymiş ofiyata bulmuşken hemen al
  • quote:

Orijinalden alıntı: mulobbo

970 sli da neymiş ofiyata bulmuşken hemen al

O fiyata Türkiye'den 970 SLI alınıyor 295X2'yi ne zannediyorsunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: IamLEGEND*

Yurtdışındayım bir indirim dikkatimi çekti sizce alınmalımı ? Radeon 295x2 (2025 tl) alıp sistem toplamayı düşünüyorum

https://www.komplett.dk/xfx-radeon-r9-295x2-8gb-gddr5/814511

Edit: Link

bu erkran kartı amerikada 1500 tl indirime girdi
  • Evga uluslararasi garanti veriyor bilip bilmeden yorum yapip insanlari yanlis yonlerdirmeyin, tertemiz 3 yil garanti veriyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: tugberkgoc

Evga uluslararasi garanti veriyor bilip bilmeden yorum yapip insanlari yanlis yonlerdirmeyin, tertemiz 3 yil garanti veriyor

Cümlede kelime eksik yazmışım ondan anlam kayması olmuş.Normalde evgayı en iyi bilenlerden biriyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi H.E.B Sup -- 17 Ocak 2015; 23:52:09 >
  • Yorumlarınız okudum arkadaşlar ama arada kalıyor insan bu fiyata kaçırılmamalı diye düşünüyorum. Ay başına kalırsa inşallah alıcaz

• IamLEGEND* kullanıcısına yanıt
    Yurt dısından gelen şeylerin gumruge girmemesi için 75€ dusuk olması lazım diyelim aldın birde gumruge girdi aynı paraya gelcek çok dusundum bende ama pahalı şeylerde çok kar olmuyo 100 tl 50 tl için Birkaç ay beklemektense 1 gun beklemek daha mantıklı gumrukte basına her turlu şey gelebilir garantisi yok hıç bulaşma
    ( Garantisi yok derken gumrukte basına her turlu şey gelebilir herseye burnunu sokan cok var yazıyım dedim hiç birşey olmaz diğcekler çok şey getirttim yurt disından Bir koli dolusu araç parçası getirtdim kutunun yarısı ıslaktı 2. Sefer getirttiğimde piston gomlek Buji vs getirmiştim kolının ıcınde kutuları açılmıs ve pistonlarda çızıkler vardı )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyrenayt -- 18 Ocak 2015; 14:23:32 >

• yurtdışında olmanıza gerek yok amazondan da alsanız vergi ve shippible sapphire 2300 e xfx 2200 tl ye gelmekte mantıklı seçim olur
  • Alman senin yararına olacaktır. 2025 e alıp 2500 e satbilirsin. Ve çok özel bir karttır kendisi ama güç kaynağını ona göre ayarla. Bende yakında 970 FTW yi satıp R9 290x ROG Matrix alacağım.
  • CF her oyunu desteklemez diyen arkadaşlara sesleniyorum. 2 GPU tek kartta olduğundan CF sayılmıyor.
  • Bi ekran kartı alayımda GTA V çıkınca yıllar sonra bir oyun oynayım demiştim, yazılan çizileni okudum kart almaktan soğudum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: codmw2uzmanı2003

CF her oyunu desteklemez diyen arkadaşlara sesleniyorum. 2 GPU tek kartta olduğundan CF sayılmıyor.

yok öyle birşey diger gpu'yu yazılımdanmı saklıyorsun 2 gpu var orda tek pcb'de birleşmesi birşeyi degiştirmez oyunlarda cf olarak görüyor zaten kartı .
  • quote:

CF her oyunu desteklemez diyen arkadaşlara sesleniyorum. 2 GPU tek kartta olduğundan CF sayılmıyor.

Nick'indeki 2003 doğum tarihin mi acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: M@U

quote:

Nick'indeki 2003 doğum tarihin mi acaba?

Hayır fakat neden sordun?
  • Hyrenayt kullanıcısına yanıt
    elma ile armudu karıştırmak olmuş sizinki biraz .yani hocam araba parçası da getirtmek büyük cesaret yani.yine elinize ulaşmış şükredin bence
  • Bende R9 290'dan GTX 970'e geçtim, zarar etmeme ve 16 nm GPU'ları beklemeye kararlı olmama rağmen, GTX 900 serisi daha önce çıkmış olsaydı R9 290'ın yüzüne bakmazım.

R9 290X Matrix oc yapıldığında fazla güç tüketen bir kart Matrix'in ne özelliği kaldı, ayrıca satmak istediğinizde kimse almak istemez o kartı değerinin çok altına satılır.

2025'e alıp 2500'e kime satıcak, ürün yurtdışı ve garantisiz kimse ederini bile vermez, EVGA kartlar ise burada garantili o yüzden hiçbir sorun yaşanmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 19 Ocak 2015; 10:25:01 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.