Şimdi Ara

Radeon HD 2900XT İçin Güç Kaynağı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: .:SASU:.

quote:

Orjinalden alıntı: DreDD1903

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: DreDD1903

quote:

Orjinalden alıntı: Evok3rr

quote:

8 PİN YOK

Evet 8pin yokmuş :S aradım şimdi senin TT'de var dimi tak çıkart kablolu olmayanında varmıdır acaba adam 2 tane 6 pin yeter diyo yeticekse LcPower kullaniyim :S

sanırım 2900xt nin içinden 2 kablo cıkıyor o 2 kabloyu kullanarak 6lıkları baglayabiliyorsun galiba.emin değilim.aksama kadar çözemezsen ben benim xt ye bakarım.nasıl bagladıgıma.hatırlayamıyorum şimdi.

İKİSİNİ BİRDEN TAKDIMI OLMUYOR AMA SADECE 8 PİN E 6 LI TAKDIMI OLUYOR FAKAT PERFORMANS DÜŞÜYOR

zaten 2900xt nin üstünde lamba yanıyor.önce 6 lıgı bagladım olmadı zaten.kırmızı lamba yandı söndü falan.sonra ekran kartından 2 kablo cıktı sanırım o2 kabloyu da aynı anda kullanarak calıstırdım.lamba falan yanmıyor. az braz oc yaparak 3dmark06 da 12200 civarı puan aldı.sanırım performans düşüklüğü olmadı yani.aksam eve gidince bakarım kardes.

BENDEDE 2 TANE KABLO ÇIKTI AMA 2 SİNİ TAKINCA OLMADI SADECE 8 LİĞE TAKINCA OLDU AMA PERFORMANS DÜŞÜŞÜ OLDU BENDE

aldıgım puana göre performans iyi sayılır herhalde.tabiki ben değişiklik yapmadıgım için bilemicem performans değişikliği olup olmadıgını.aksam bakarım bi.

@evok3rr sen bu konuyu birde ekran kartı kısmında ac yada oradan arama yap.orada mutlaka geçmiştir bu mevzuu.orada da konu ac daha net yanıtlar alırsın.

• quote:

quote:

8 PİN YOK

Evet 8pin yokmuş :S aradım şimdi senin TT'de var dimi tak çıkart kablolu olmayanında varmıdır acaba adam 2 tane 6 pin yeter diyo yeticekse LcPower kullaniyim :S

2x6 Pin tak ve kullan, zerre kadar bir sorunla karsilasirsan tüm zararini ben karsilarim... O 8 pin O.C icin gereklidir... Hemde extrem O.C... Benim 1GB GDDR4 HD2900XT kartim var 2 adet 6pinlik baglanti ile sorunsuz bir sekilde 850/1150 kullanabiliyorum... Hatta 865/1175 degerine ciktim ama stabil degildi maalesef

• quote:

Orjinalden alıntı: Kurt_78

quote:

quote:

8 PİN YOK

2x6 Pin tak ve kullan, zerre kadar bir sorunla karsilasirsan tüm zararini ben karsilarim... O 8 pin O.C icin gereklidir... Hemde extrem O.C... Benim 1GB GDDR4 HD2900XT kartim var 2 adet 6pinlik baglanti ile sorunsuz bir sekilde 850/1150 kullanabiliyorum... Hatta 865/1175 degerine ciktim ama stabil degildi maalesef

valla acaip kararsız kaldım Sasu Arkadş Performans Düşüklügü Yaşadım Diyo Siz O/C yaptım diyosunuz napimki ben şimdi alimmi yeni bi psu?

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: Kurt_78

quote:

quote:

8 PİN YOK

valla acaip kararsız kaldım Sasu Arkadş Performans Düşüklügü Yaşadım Diyo Siz O/C yaptım diyosunuz napimki ben şimdi alimmi yeni bi psu?

Yaa al bi FSP BS II 500W aslanlar gibi yeter merak etme sen

• FSP BS II 500W en iyisi paşa gibi
  • güç kaynağı çok önemli paraya acıma derim
  • TT 750 watt kullanıyorum hem 6 hem 8 takılı tavsiye ederim
  • quote:

Orjinalden alıntı: max975

güç kaynağı çok önemli paraya acıma derim

+1
  • peki bişe sorucam bu tt 750'nin tak çıkart kablolu olmayanını alsam tak çıkartdan başka bi farkı varmı aradaki fiyat farkı tak cıkart mı sadece?
  • Kaliteli 500W+ bir güç kaynağı işini görecektir.
    Techno-Labs 500W güç kaynağı ile test etmiş. İstersen bir incele.

http://www.techno-labs.com/content_screen.asp?YID=1398&PN=4

Modüler ve uygun fiyatlı bir PSU arıyorsan aşağıdaki 560W modeli incelemeni tavsiye ederim

http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=1012&productid=bd71376

• quote:

quote:

quote:

8 PİN YOK

BENDEDE VARDI 6 PİN YETMEDİ O YÜZDEN BUNU ALDIM TEKNİK ELEMANA DA SORDUM 6 PİN OLAYINI SAKINCALARINI ANLATDI BANA TAVSİYE ETMEM 6 PİN DEN ÇALIŞTIRMANI

Ne sakıncası varmış? Bilmeden araştırmadan yorum yapmış sizde inanmışsınız. 6 pin nasıl yetmez. 1x6 ve 1x8 pin takmakla 2x6 pin takmak arasında hiç bir fark yok. 8 pin kablo taktığınızda sadece overdrive menüsü aktif hale gelir. 8 pinlik kablodaki extra 2 kablo sadece ground kablosudur. Yani extra bir güç sağlamazlar. Performans kaybı falan da olmaz.

Boşta kalan 2 pin ground (siyah kablolar). Yani bu 8 pin olayı tamamen pazarlama stratejisi. 6 pin ile 8 pinin sağladığı güç arasında bir fark yok. Kendinizde psunuzdan çıkan 2 adet siyah ground kablosunu buraya bağlarsanız 8 pin çıkışı elde etmiş olursunuz. Yeni kartlar için yeni PSU lar satılsın, eskileri atılsın, PSU şirketleri para kazansın diye çıkarılan bir olay.

Açıklama şurada:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=36036

Resim de bu:

Bilgi için TuVNeRa ya teşekkür.

• Core2Duo Q6600
    GIGABYTE P35-DQ6
    2 X 2GB KINGSTON HYPER-X DDR2 800MHz
    2 X 74GB RAPTOR
    2 X 250GB WD SATA II
    200GB SEGATE SATA
    POWERCOLOR 1GB HD 2900XT
    CREATIVE Xi-Fi ELITE PRO

Bu sistemi TAGAN 480Watt çok rahat kaldırıyor. Üstelik OC li.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozgboy

quote:

quote:

quote:

8 PİN YOK

BENDEDE VARDI 6 PİN YETMEDİ O YÜZDEN BUNU ALDIM TEKNİK ELEMANA DA SORDUM 6 PİN OLAYINI SAKINCALARINI ANLATDI BANA TAVSİYE ETMEM 6 PİN DEN ÇALIŞTIRMANI

Ne sakıncası varmış? Bilmeden araştırmadan yorum yapmış sizde inanmışsınız. 6 pin nasıl yetmez. 1x6 ve 1x8 pin takmakla 2x6 pin takmak arasında hiç bir fark yok. 8 pin kablo taktığınızda sadece overdrive menüsü aktif hale gelir. 8 pinlik kablodaki extra 2 kablo sadece ground kablosudur. Yani extra bir güç sağlamazlar. Performans kaybı falan da olmaz.

Boşta kalan 2 pin ground (siyah kablolar). Yani bu 8 pin olayı tamamen pazarlama stratejisi. 6 pin ile 8 pinin sağladığı güç arasında bir fark yok. Kendinizde psunuzdan çıkan 2 adet siyah ground kablosunu buraya bağlarsanız 8 pin çıkışı elde etmiş olursunuz. Yeni kartlar için yeni PSU lar satılsın, eskileri atılsın, PSU şirketleri para kazansın diye çıkarılan bir olay.

Açıklama şurada:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=36036

Resim de bu:

Bilgi için TuVNeRa ya teşekkür.

PSU şirketleri hesabıma para yatırmıyor başımdan geçen olayı anlattım arkadaşa bende o yöntem çalışmadı teknik elmana sordum 8 pinli al dedi ya satmak için yada gerçekten bir bildiği vardı ama zannetmem satmak için olsun büyük bir firma çok yardımı oldu o elamanın bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .:SASU:. -- 12 Ağustos 2007; 13:20:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Core2Duo Q6600
    GIGABYTE P35-DQ6
    2 X 74GB RAPTOR
    2 X 250GB WD SATA II
    200GB SEGATE SATA
    POWERCOLOR 1GB HD 2900XT
    CREATIVE Xi-Fi ELITE PRO

bu tagan % kaç verimlilikle çalışıyor %85 - %80 yoksa % 110 mu ben senin sistemi eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 de hesapladım 500 w değer veriyor arkadaşım yani insaf böyle yanlış bilgiler vermeyin. bir kere o psu nun verimi % 85 olsa onun üstünde olmaz 410w maksimum bir verim alırsın tabii daha üstünde güç cekebilirsin ama bir gün sistemin ya elinde kalır yaaaaa

• Elemanın size çok büyük faydaları olmuş olabilir. Sadece yanlış bildiğini ve size yanlış bilgi verdiğini söyledim. Ne onu ne de sizi suçlamadım. Suçladığım bu ürünleri üretip piyasaya sürenler. Neden bu kadar kızdınız anlamadım. Sadece yanlış bir bilgiyi düzelttim.
  • FSP EPSİLON 700WATT FOREVER

KDV DAHİL 200 YTL VE TAKSİTLE

• Tagan silverpower 600WATT vatanbilgisayarda kdv dahil 200ytl civarında.Ben 2900XT ile kullanıyorum hiç bir sorun yok.
  • FSP 700W Siparişi Verdim 1 Saat Önce Hadi Hayırlısı Sorun Yaşamam İnş
  • @max975, 500 watt power supply 500 watt çıkış verir. Sadece giriş gücünün verim ile alakası vardır. %80 verimli ve 500 wattlık bir power supply tam güç çalışırken prizden 500/0.8 = = 625 watt çeker.

İkincisi o power supply hesaplayıcılara güvenmemek gerek. Gerçek kullanım değerlerine bakmakta fayda var.

misal:
    - ASUSTeK P5N32-E SLI Deluxe (nForce 680i SLI)
    - Intel Core 2 Duo X6800
    - Ventirad Intel box
    - Albatron GeForce 8800 GTX
    - 2 x 1 GB DDR2 800
    - Western Digital Raptor 74 GB
    - Samsung 250 GB
    - Lite-On CD-RW 48x
    - Enermax 120mm to its max
    - Creative Sound Blaster Audigy

Bu sistem ne kadar harcar? 347.7 Watt harcıyor. Power supplyların 700-800 watt olmaması gerekliliği diye birşey yok bunlara aldanmayın.
    Şu linkteki bilgileri herkese tavsiye ederim.

http://www.behardware.com/articles/670-4/pc-s-actual-power-consumption.html

• quote:

Orjinalden alıntı: max975

quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Core2Duo Q6600
    GIGABYTE P35-DQ6
    2 X 74GB RAPTOR
    2 X 250GB WD SATA II
    200GB SEGATE SATA
    POWERCOLOR 1GB HD 2900XT
    CREATIVE Xi-Fi ELITE PRO

bu tagan % kaç verimlilikle çalışıyor %85 - %80 yoksa % 110 mu ben senin sistemi eXtreme Power Supply Calculator Lite v2.5 de hesapladım 500 w değer veriyor arkadaşım yani insaf böyle yanlış bilgiler vermeyin. bir kere o psu nun verimi % 85 olsa onun üstünde olmaz 410w maksimum bir verim alırsın tabii daha üstünde güç cekebilirsin ama bir gün sistemin ya elinde kalır yaaaaa

arkadas dogru demis birde zaten oc.siz hali 500W ceker birde sistemin cektigi gucun %10 kadar fazla olması tavsiye edilir. buda 550W olması tavsiye olunması anlamına gelir

ki birde siz OC yapmıssınız muhtemelen hem işlemciye hemde grafik kartına yuklendiginiz bir zamanda kotu senaryolar icin gerekli sartlar saglanmıs olur.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.