Şimdi Ara

Radeon HD 2900XT İçin Güç Kaynağı (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.591
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: sendorm

@max975, 500 watt power supply 500 watt çıkış verir. Sadece giriş gücünün verim ile alakası vardır. %80 verimli ve 500 wattlık bir power supply tam güç çalışırken prizden 500/0.8 = = 625 watt çeker.

İkincisi o power supply hesaplayıcılara güvenmemek gerek. Gerçek kullanım değerlerine bakmakta fayda var.

misal:
    - ASUSTeK P5N32-E SLI Deluxe (nForce 680i SLI)
    - Intel Core 2 Duo X6800
    - Ventirad Intel box
    - Albatron GeForce 8800 GTX
    - 2 x 1 GB DDR2 800
    - Western Digital Raptor 74 GB
    - Samsung 250 GB
    - Lite-On CD-RW 48x
    - Enermax 120mm to its max
    - Creative Sound Blaster Audigy

Bu sistem ne kadar harcar? 347.7 Watt harcıyor. Power supplyların 700-800 watt olmaması gerekliliği diye birşey yok bunlara aldanmayın.
    Şu linkteki bilgileri herkese tavsiye ederim.

http://www.behardware.com/articles/670-4/pc-s-actual-power-consumption.html

ne yani benim söylediğim yanlışmı 480 w lık bir güç kaynağı ile arkadaş oc yaparak sistemi çalıştırıyor bunu gören başka kişiler haa tamam bu güç bana yetip böyle sistem kurup 480 w power ile çalıştırırlarsa bu da biz mesul olmaz mıyız? yani bu power bu sisteme yeter mi hemde oc yapılmış

• quote:

Orjinalden alıntı: ozgboy

quote:

Orjinalden alıntı: .:SASU:.

quote:

Orjinalden alıntı: Evok3rr

quote:

Orjinalden alıntı: .:SASU:.

8 PİN YOK

Evet 8pin yokmuş :S aradım şimdi senin TT'de var dimi tak çıkart kablolu olmayanında varmıdır acaba adam 2 tane 6 pin yeter diyo yeticekse LcPower kullaniyim :S

BENDEDE VARDI 6 PİN YETMEDİ O YÜZDEN BUNU ALDIM TEKNİK ELEMANA DA SORDUM 6 PİN OLAYINI SAKINCALARINI ANLATDI BANA TAVSİYE ETMEM 6 PİN DEN ÇALIŞTIRMANI

Ne sakıncası varmış? Bilmeden araştırmadan yorum yapmış sizde inanmışsınız. 6 pin nasıl yetmez. 1x6 ve 1x8 pin takmakla 2x6 pin takmak arasında hiç bir fark yok. 8 pin kablo taktığınızda sadece overdrive menüsü aktif hale gelir. 8 pinlik kablodaki extra 2 kablo sadece ground kablosudur. Yani extra bir güç sağlamazlar. Performans kaybı falan da olmaz.

Boşta kalan 2 pin ground (siyah kablolar). Yani bu 8 pin olayı tamamen pazarlama stratejisi. 6 pin ile 8 pinin sağladığı güç arasında bir fark yok. Kendinizde psunuzdan çıkan 2 adet siyah ground kablosunu buraya bağlarsanız 8 pin çıkışı elde etmiş olursunuz. Yeni kartlar için yeni PSU lar satılsın, eskileri atılsın, PSU şirketleri para kazansın diye çıkarılan bir olay.

Açıklama şurada:

http://forums.techpowerup.com/showthread.php?t=36036

Resim de bu:

Bilgi için TuVNeRa ya teşekkür.

2900XT kullanıyorum arkadaşın dediği tamamen doğrudur.Bu 8 pin olayının tek üretim amacı sadece para değil toprak kablosu olduğundan o/c yapanlara tavsiye ediyoruz sakatlık çıkmasın diye

• quote:

Orjinalden alıntı: TuVNeRa

Core2Duo Q6600
    GIGABYTE P35-DQ6
    2 X 2GB KINGSTON HYPER-X DDR2 800MHz
    2 X 74GB RAPTOR
    2 X 250GB WD SATA II
    200GB SEGATE SATA
    POWERCOLOR 1GB HD 2900XT
    CREATIVE Xi-Fi ELITE PRO

Bu sistemi TAGAN 480Watt çok rahat kaldırıyor. Üstelik OC li.

dostum senin sistem için hesaplama yaptım aşağı yukarı 520 w gibi bir ihtiyacı var gerçekten dikkat et bence
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.