@max975, 500 watt power supply 500 watt çıkış verir. Sadece giriş gücünün verim ile alakası vardır. %80 verimli ve 500 wattlık bir power supply tam güç çalışırken prizden 500/0.8 = = 625 watt çeker.
İkincisi o power supply hesaplayıcılara güvenmemek gerek. Gerçek kullanım değerlerine bakmakta fayda var.
misal: - ASUSTeK P5N32-E SLI Deluxe (nForce 680i SLI) - Intel Core 2 Duo X6800 - Ventirad Intel box - Albatron GeForce 8800 GTX - 2 x 1 GB DDR2 800 - Western Digital Raptor 74 GB - Samsung 250 GB - Lite-On CD-RW 48x - Enermax 120mm to its max - Creative Sound Blaster Audigy
Bu sistem ne kadar harcar? 347.7 Watt harcıyor. Power supplyların 700-800 watt olmaması gerekliliği diye birşey yok bunlara aldanmayın. Şu linkteki bilgileri herkese tavsiye ederim.
ne yani benim söylediğim yanlışmı 480 w lık bir güç kaynağı ile arkadaş oc yaparak sistemi çalıştırıyor bunu gören başka kişiler haa tamam bu güç bana yetip böyle sistem kurup 480 w power ile çalıştırırlarsa bu da biz mesul olmaz mıyız? yani bu power bu sisteme yeter mi hemde oc yapılmış
quote:
Orjinalden alıntı: ozgboy
quote:
Orjinalden alıntı: .:SASU:.
quote:
Orjinalden alıntı: Evok3rr
quote:
Orjinalden alıntı: .:SASU:.
8 PİN YOK
Evet 8pin yokmuş :S aradım şimdi senin TT'de var dimi tak çıkart kablolu olmayanında varmıdır acaba adam 2 tane 6 pin yeter diyo yeticekse LcPower kullaniyim :S
BENDEDE VARDI 6 PİN YETMEDİ O YÜZDEN BUNU ALDIM TEKNİK ELEMANA DA SORDUM 6 PİN OLAYINI SAKINCALARINI ANLATDI BANA TAVSİYE ETMEM 6 PİN DEN ÇALIŞTIRMANI
Ne sakıncası varmış? Bilmeden araştırmadan yorum yapmış sizde inanmışsınız. 6 pin nasıl yetmez. 1x6 ve 1x8 pin takmakla 2x6 pin takmak arasında hiç bir fark yok. 8 pin kablo taktığınızda sadece overdrive menüsü aktif hale gelir. 8 pinlik kablodaki extra 2 kablo sadece ground kablosudur. Yani extra bir güç sağlamazlar. Performans kaybı falan da olmaz.
Boşta kalan 2 pin ground (siyah kablolar). Yani bu 8 pin olayı tamamen pazarlama stratejisi. 6 pin ile 8 pinin sağladığı güç arasında bir fark yok. Kendinizde psunuzdan çıkan 2 adet siyah ground kablosunu buraya bağlarsanız 8 pin çıkışı elde etmiş olursunuz. Yeni kartlar için yeni PSU lar satılsın, eskileri atılsın, PSU şirketleri para kazansın diye çıkarılan bir olay.
2900XT kullanıyorum arkadaşın dediği tamamen doğrudur.Bu 8 pin olayının tek üretim amacı sadece para değil toprak kablosu olduğundan o/c yapanlara tavsiye ediyoruz sakatlık çıkmasın diye
quote:
Orjinalden alıntı: TuVNeRa
Core2Duo Q6600 GIGABYTE P35-DQ6 2 X 2GB KINGSTON HYPER-X DDR2 800MHz 2 X 74GB RAPTOR 2 X 250GB WD SATA II 200GB SEGATE SATA POWERCOLOR 1GB HD 2900XT CREATIVE Xi-Fi ELITE PRO
Bu sistemi TAGAN 480Watt çok rahat kaldırıyor. Üstelik OC li.
dostum senin sistem için hesaplama yaptım aşağı yukarı 520 w gibi bir ihtiyacı var gerçekten dikkat et bence
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme