SORU: ADSL abonesi olmuş ve aynı ortamda 2 PC bulunduran birisi C-Net Adsl modemle (4port) internete bağlanır. İşyerindeki PC sinden evde ADSL bağlantısı kurulu bulunan PC lere Radmin programı ile birbirlerinden bağımsız olarak (yani bir kapalıyken diğerine ya da aynı anda ikisine) bağlanmak ister. 2 PC içinde Modemin tek bir İP adresi olduğuna göre bu kullanıcı istediğini nasıl yapabilir? CEVAP: ...........................
Bağlanmak istediği anda bağlanilacak 2 pc de online ise bağlandiği pc den diğerine ağ artamindan geçiş yapabilir ama buna neden gerek olsun ki her halukarda iki pc de internete ayni ip adresiyle giriyor mesela
ayni networkte 3 pc olsun
1. pc network ip : 10.0.0.8 (internet ip adresleri 85.96.65.120) 2. pc network ip : 10.0.0.9 (internet ip adresleri 85.96.65.120) 3. pc network ip : 10.0.0.10 (internet ip adresleri 85.96.65.120) senin bu 3 pc nin de internette birtek ip leri vardir onlarda yukarida belirttiğim ip adresleri olan 85.96.65.120 dir. diğer ip adresleri ise 10.0.0.8-10 arasi olan ipler ise senin network içinde kullandiğin ip lerdir.
şimdi sen başka bir sistemden 212.252.51.25 den evdeki 10.0.0.9 network ip si atanan 2. pc ye bağlanti sağlayağini varsayalim.burada senin hangi ip adresine server kurdugunun önemi vardir. radmini hangi pc ye kurduysan atiyorum 10.0.0.9 numarali pc ye radmin kurdugunu varsayiyorum radminle bağlanti sağlarken girecegin ip 85.96.65.120 olacaktir. (eğer network ün bir firewall yada hub arkasinda değilsen eski sistemlerde oldugu gibi bir pc ye internet bağlantisi verilir ve o pc üzerinden diğer pclere internet paylaşimi verilir o şekilde bir bağlantin varsa yukarida anlattiğimi yapamazsin.direk olarak internet bağlantin bir hub a bağli ve hubdan bütün pclere dağitim yaptiysan yukaridaki şekilde bütün pclere bağlanti sağlayabilirsin.)
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme