Şimdi Ara

Radyasyonla DNA Değişime uğratılabilir mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
575
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: feylesof

burda ne anlatmak istedin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: JanbO

quote:

Konunun gidişatına baktığımda, benzerini gördüğümüz onbinlerce evrim tartışmasında olduğu gibi, şiddeti giderek artan karşılıklı mesajlaşmalar, araya karışanların provokasyonlarıyla mesajların şiddet dozunun artarak devam etmesi ve sonunda konunun kilitlenmesi ya da silinmesi, her iki tarafta da ciddi emek vererek birşeyler yazanların emeklerinin havaya uçması vesaire vesaire...

• quote:

quote:

quote:

Konunun gidişatına baktığımda, benzerini gördüğümüz onbinlerce evrim tartışmasında olduğu gibi, şiddeti giderek artan karşılıklı mesajlaşmalar, araya karışanların provokasyonlarıyla mesajların şiddet dozunun artarak devam etmesi ve sonunda konunun kilitlenmesi ya da silinmesi, her iki tarafta da ciddi emek vererek birşeyler yazanların emeklerinin havaya uçması vesaire vesaire...

Radyasyonun evrimle alakası yok ki..!
    Ben radyasyona bağımlı olarak insanın genetiği değişip değişmediğini sorduğunu anladım bu topicden..
    Ama zannetmiyorum zaten...
    İnsan evrimleşemez ve radyasyona maruz kalan bir canlı değişime uğrasa bile insan ömrü kadar uzun olamaz..Maximum 2 yıl

• Radyasyonla bir canlının DNA'sını değiştirmek tabiki mümkün. Zaten radyasyonun ölümcül olmasınıns ebebide bu. Bir canlıda ki hücrelerin DNA'larını bozarak yaşamlarını devam ettirecek faliyetleri yerine getirebilmelerini engelliyor. ANcak siz radyasyonu nokta atışı yapıcak şekilde kullanmanın bir yolunu bulursanız ve DNA'nın istediğiniz bir yerini istediğiniz şekilde değiştirebilirseniz o canlının özelliklerini istediğiniz şekilde ayarlama şansına sahip olabilirsiniz. Yeni bir tür yaratmış olma kısmında birşey diyemiyeceğim ancak farklı bir birey yaratmak mümkün olabilir. Bu arada insanoğlu radyasyonla değil ama daha farklı yöntemlerle istediği canlıları üretme işini çok uzun zamandır yapıyor. Mesela şuanda var olan köpek türleri insanların eseri. Daha ileri bir örnek ise tek hücreli canlıların ihtiyaçlar yönünde modifiye edilmesi. Buna en büyük örnek ise biyolojik savaşta kullanılmak üzere geliştirilen hastalıklar.

• Çok hücreli bir canlının hücresinin DNA'sındaki değişim canlıyı etkilemez, söz konusu hücreyi etkiler. Farklı bir organizma yaratmak istiyorsak henüz döllenme aşamasında veya zigot aşamasında bu değişikliği yapmalıyız. Yanılıyor muyum?
  • quote:

Orjinalden alıntı: S2000

quote:

quote:

quote:

Radyasyonun evrimle alakası yok ki..!
    Ben radyasyona bağımlı olarak insanın genetiği değişip değişmediğini sorduğunu anladım bu topicden..
    Ama zannetmiyorum zaten...
    İnsan evrimleşemez ve radyasyona maruz kalan bir canlı değişime uğrasa bile insan ömrü kadar uzun olamaz..Maximum 2 yıl

biyolojide mutasyonun dolayısıyla evrimin en büyük sebeplerinden biri olarak gösterilir radyasyon nasıl etkilemez...
    ayrıca evrimi etkilemesi için o canlı değil onun eşey hücrelerini etkilemesi gerekir...

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.