Şimdi Ara

Radyatör değiştirme ve mobil pex boruya ek yapma hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
654
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar. Üniversite öğrencisiyim ve kirada kalıyorum. Evimizde bir oda 12m2 fakat radyatör boyu 60cm olduğu için ısıtmıyor odayı. Ev sahibi de yaşlı ve cimri birisi, usta çağırıp da petek büyültme işlemini kesinlikle yaptırmaya yanaşmıyor. Benim bu işi minimum maliyetle kendim yaparak halletmem gerekiyor. Aklıma takılan noktalar var yardımcı olursanız bizi çok sevindirirsiniz.

1 metrelik çıkma bir petek buldum 100 TL'ye alabilirsem onu alacağım. Tesisattaki mobil pex boru, 60 cm lik eski peteğe göre ayarlandığı için yeni 1 metrelik peteğe vananın biri yetişmeyecek haliyle. Ben de bu boruya ekleme rakoru ile ek yaparak biraz uzatacağım ve vananın yeni peteğe ulaşmasını sağlayacağım. Ancak evsahibi sözde sormuş bir ustaya o da "ek yapılmaz bu boruya, yüksek sıcaklıkta sızdırır kaçırır patlar çatlar" gibisinden birşeyler söylemiş. Sorum şu, bunun bir doğruluğu var mıdır? Doğruluğu varsa o ekleme rekorunu neden üretmişler? Özel bir alete gerek olmadan kendim bunu yapabilir miyim?

Bir de bu boru bayağı bir sert. Bunu ek yaptığımda biraz bükülmesi gerekecek kaloriferin altından dolanıp vana kısmına ulaşacağı için. Bükülmesi zor mu yoksa ısıtmak vs gerekir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-EA80194D8 -- 2 Nisan 2024; 9:20:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• pex borunun mesafesi kurtardığı müddetçe ek yapılabilir, 1cm ek bile gördüm. Diğer kollektor ve peteklerde ne kadar kaçırma riski varsa o bağlantıda da o kadar risk var. 40cm uzatmada o kadar kıvrılmayı sağlayacak kadar esner. petek ölçüsü değişeceği için arka askı kancalarının yeride değişmesi gerekir, kendin yapabileceğini sanmam
  • ebu abdillah E kullanıcısına yanıt
    Askının sol tarafı sabit yerinde kalacak, sadece sağ tarafı biraz daha sağa almak gerekiyor, matkap bulabilirsem yaparım sanırım. Teşekkürler cevap için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.