Şimdi Ara

radyo dalgaları ile ilgili sorular ve mhz (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
3.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bu geniş aralık için şöyle bir sorunda mevcut. Bu aralıktaki frekanslardaki yayınlar am ve fm karışık. Tek bir alıcı devrenin bunu yapması imkansız. Bayağı uğraşmak gerek üzerinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

quote:

evet demişsiniz nasıl olucagını biraz açıklayabilir misiniz ?

Nette biraz araştırdım ve bahsettiğiniz türde 0-500 MHz all-mode bir alıcı projesine rastlamadım. Bir tane böyle SDR buldum ama o da kesintisiz kapsama sağlamıyor (link). Daha önce sizin başka bir konunuza da buna benzer alıcıların olduğu bir sayfa koymuştum ama oradakiler de bununla aynı şekilde parçalı kapsamayla çalışıyor. Zaten biraz uçuk bir proje bahsettiğim gibi o nedenle blok şema bile bulunmaması normal. Sıfırdan kendiniz tasarlamanız lazım. Şimdi size şunu şöyle yapın bunu buraya sağlayın tarzında buna benzer bir sistemin nasıl kurulabileceğini anlatmam anlamsız olacağı için onun yerine şu sayfayıhttp://resim.donanimhaber.com/m_40852937/tm.htm okumanızı öneririm. Bu tarz uç noktadaki zor bir projeden de yeni başlayan biri olduğunuzu göz önüne alarak özel bir nedeni yoksa vazgeçmenizi ve daha basit projelere yönelmenizi tavsiye ederim.

verdiginiz degerli bilgilerin hepsini okudum gerçektende karışık

vazgeçmemi istemişsiniz ama benim için olucak bişey deil bi tutku haline geldi artık gücümün yettigince çalışmalarımı yapmayı düşünüyorum

her zaman radyo dalgaları ilginç bulmuş ve öle kalıcagını düşünüyorum kendi açımdan yeniden tşkler yardımlarınız için ....

• quote:

Orijinalden alıntı: samed.yıldırım

Bu geniş aralık için şöyle bir sorunda mevcut. Bu aralıktaki frekanslardaki yayınlar am ve fm karışık. Tek bir alıcı devrenin bunu yapması imkansız. Bayağı uğraşmak gerek üzerinde

Evet ayrı modlar için ayrı çözücü katlar kullanılması gerekecek, her modun da bant genişliği arasında fark var dolayısıyla ayrı ayrı filtreler arasında sürekli geçiş yapılması lazım, bu da dediğiniz gibi işi biraz daha uğraştırıcı hale getiriyor.

quote:

Orijinalden alıntı: çaqlar

verdiginiz degerli bilgilerin hepsini okudum gerçektende karışık

vazgeçmemi istemişsiniz ama benim için olucak bişey deil bi tutku haline geldi artık gücümün yettigince çalışmalarımı yapmayı düşünüyorum

her zaman radyo dalgaları ilginç bulmuş ve öle kalıcagını düşünüyorum kendi açımdan yeniden tşkler yardımlarınız için ....

Rica ederim. Ama yanlış anlaşılma olmasın, ben sadece bunun gibi zor ve gerçekten çok uğraş isteyen bir projeyi şimdilik ertelemenizi önerdim, yoksa radyo konusunda sonuna kadar ilerlemenizi özellikle tavsiye ederim. Zaten bir kere başladınız mı bir daha bırakamazsınız, bunu RF ile ilgilenen herkes size söyleyecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 28 Haziran 2010; 23:06:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PHaLaNX.

Zaten bir kere başladınız mı bir daha bırakamazsınız, bunu RF ile ilgilenen herkes size söyleyecektir.

Kesinlikle

• Son verdiğiniz link için baya bir yol katetmek gerekiyor, ayrıca dds için sayısal işaret işleme altyapısı da gerekir.
  • izmirde alsancak kordon kenarında bi yerde TGM nin müdürlüğü vardı, takılırdım ara sıra, onlarda 55 ekran tv büyüklüğünde üzerinde birsürü düğme ve ekranı olan bir cihaz vardı, tüm televizyon kanalları, radyolar, telsizler, istediği frekansı ayarlıyor ve dinliyordu. o neydi acaba.hatta bizim polis telsizlerinide bulverdi bak bak sizinkiler konuşuyor diye takılmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rondo1194 -- 30 Haziran 2010; 8:23:26 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.