Aynen diyecegim ama idealistler de kurunun yaninda yasta yanar gibi harcaniyor vs ... |
Rahmi Koç: 'Devlet 2 Milyon Kişi İle Döner' Demesi ? (3. sayfa)
-
-
Döner döner.
2 milyon del 500 bin ile de döner.
Sonra doktor yok, güvenlik yok, öğretmen yok vs demeyin.
"Nerede sosyal devlet" demeyin.
ChatGPT gibi AIG'lere de güvenmeyin daha yol uzun.
-
Rahmi haksız. Popülizm yapmış. Kendisi zengin olduğu için tuzu kuru biri olduğu için insanların refahına takmış.
-
Memurların işine gelmediğinden yetmez diyor. Halbuki 2004 yılında 68 milyon nüfus, 2.1 milyon memur vardı. 20 yıllık teknolojik gelişmeleri hesaba kattığımızda şuan ki nüfusa 2.5 milyon memurun çok rahat yetmesi lazım. 3 milyon fazla memurun bize yillik maliyeti tamı tamına 1.8 trilyon TL = 54milyar dolar. Bu paranın yarısı için Mehmet Şimşek'in 1.5 yıldır gezmediği ülke kalmadı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
hocam hiç bu konulara girmeye gerek yok ana avrat sövmeden anlatılacak anlaşılacak gibi değil efendiliği bozmamak lazım ama şu bir gerçek ki türkiye nin bir ağırlığı vardıysa da son 25 yılda gitmiş bitmiştir, it kopuk kral insan insanlar herhangi biri olmuştur hatta belki okların hedefi olmuştur oysa hiçbir şey yapmadan, şu ortamda ya saatlerce konuşmak ya hiç konuşmamk lazım, tek üzüntüm beş para etmeyecek insanlara hizmet ediyor oluşumuz din dil ırk tüm kahpeler bizim başımıza bindi yazık
-
Ana avrattan beter yapıyorum yani ne yaptığımı övünmek için ifade etmiyorum ama aklı sıra çamur atanlar dalga geçenler. Ağzı olan konuşur oldu. Kibir had safhada. Bir şeyi bildiğimiz kadar konuşmalıyız ama mutlak ben bilirim sen kimsin filan bunlara da denk geliyorum anında çürütüyorum ... Yani 2 kere 2 eşittir 4 diyebilmek için Prof olmaya gerek yok ( mecazendir yoksa Calculus Linear Algebra filan iyiydir iyi hocalardan da aldım Cahit Arf ın öğrencisi Prof. Cemal Koç rahmetli hocam olaraktan da şerefe nail oldum... Neyse .. ) ...
Ekonomi nedir temel bilgisiyle ülkeyi makro mikro ekonomik olarak ele alınmalıdır. Mehmet Şimşek Ekonomist değildir! Ama bilir de işine gelmez çünkü işi Ekonomist gözüyle değil Finansçı zihniyeti ile ülke yönetilecek kadar lükste tepede değiliz! Mehmet Şimşek İngiliz eğitimlisi olması ile birilerine teminat misali getirildi . Ekonomistliği ile uzman birileri şart...
Rahmi Koç maalesef babası gibi de iyi değildir. Şuan kendisince pragmatik şeylere imza atıyor fahri ünvanlıyla da olsa ondan da oluru alınıyor .... Daha çok diyeceğim vardır da boşa çarpıtma algı oluşturulur ...
Aramızda hariçten gazel okuyanlar da var ..
Bir umut arasında düzgünler potansiyeldekiler yeni nesillerden bekliyorum :/ ...
Ülkedeki demografik yapı planlı yapılır ama kontrolden çıkılması meğerse esas planmış! İhanettir! ...
Amerika nın en büyük hatası bu topraklarda uyanıklık yapan SSCB Rus zihniyetinin örümcek gibi Rus Emperyaline istilasına zemin hazırlatmalarıdır. Kırım da gördük! Kendileri Rusya yanlısı teslim oldular! Benzeri de Türkiye de planlandı veya planlanmaktadır da ... Amerika da buna karşı çözümü hatalıydı Dini İslami sistemi getirmek ve bunda en deneyimliler de İngilizlerdir... Gülen Cemaati dahil tüm irili ufaklı yeni eski alayı hepsi başları İngilizlerin himayesindedir ... Kamuya verilen gizli olmayan İngiliz kaynaklarına ve üst düzey yetkililer Amerikan çıkarları için Gülen Cemaati İngilizlerce kurulan ve sonrasında işi düşen Amerika lılarca istendiği için verildi! Herkes biliyor devlet sırrı da değildir ...
Bu süreçte Koç ailesi de kendisine düşeni direk veya dolaylı yapmıştır yapmaktadır da ... Soros filan bunlardan önce başka atlanan şeylere içeriye bakılmalıdır ...
Amerika Siyasal İslamı nın yapay dayatmacı olgunlaştırılması hızlandırıldı. 12 Eylül ilk temelleriydi ... Özal ön ayak oldu denize düşen Özal'a oy verdi sarıldı. De Facto liderdi sonu baştan belliydi . Yarı Kürt kimliği de artıydı .. Türban meselesi. RTE önü açılması... Cesaret Madalyası da İsrail ile ilişkilerin de inkar edilemez olması gerektiriyordu ne de olsa RTE esasında Amerikan projesinde bir ! .... dir ....
MHP köylü partisi temellerinde iken o da Amerika nihayetinde olsa da İngilizlerin de parmağı vardır. Alparslan Türkeş İngiltere Bankalarındaki serveti çocukları arasında paylaşılamıyor olması davalık olmaları da hatırlanmalıdır. Bu paralar nereden geldi bağışlar filan demeyin ve neden İngiltere ... Türkeş in kızları kimlerle evli ırkçı değilim damatların etnisitesine bakınca çok liberal vs olduğunu da anlıyoruz ...
Dövlet Bohçeli malum Mid adjanı bilmeyen yoktur ... Deşifre edildi ama nedense APO teröristin yakalandığında şartlı teslimata imza atacak iktidar ortağı isen mecbursan da imzayı atar atmaz istifsını da basardı ama yapmadı ! Halen de tüm iktidarla ortak hatta kritik kararlarda birçok erken seçimlerde filan ondan ilk haberi kamuoyu duyardı ... Şimdi de dünya değişecek diyor ve umuyorki Türkiye en az etkilenir diyor... Bu habercidir ve göründüğü gibi has ülkücü de değildir. Tek bildiğim ülkücü pişmanlık ta etmiş olan Muhsin Yazıcıoğlu tek REİS tir ... BBP varoluşu da çakma MHP ye tepki farkındalıkla olmuştur.. Harcadılar ... MHP zaten baştan proje sen buna el atarsan maşalarca harcanırsın ki öyle de oldu ...
Şiir okuyan hapse atıldı mazlum oldu geçici İngilizlerin adamı Abdulah Güül Genel Başkanlığını vekaleten yaptı biliyordu RTE çıkacak hepsi planlı ...
Bu süreçlerden önce çakma kontrollü ebediyen iktidar olmamaya yeminli bir muhalefet için kapatılan yozlaşmış CHP yi açtırdılar.... Deniz Baykal ile özellikle göstermelik muhalefetiyle esasında kritik kararlarda AKP Refah filan alayının önünü açan kararlara da imza atmışlardır. Seçmenleri çakmasın diye ara gazı veriliyor. Yer yer tribüne de oynanıyor ... CHP deki saçmalıkları görenler ayrılıyor irili ufaklı partiler de birlik yok zayıf kalıyorlar ...
Türkiye de istenen ismi önemli değildir 2 parti olacak teoride birçok parti de olabilir ama kesin kazanacak hep 2 kesim üzerinden olacak.
Böyle geçmiş ve mevcut ve gelecek sürecinde Türkiye de Memur sayısı üzerinden bir açıklama yapmak sığdır dengeleri esas çözümleri sorunları görmemek veya görememektir derim ...
Önce durumu kapsamlı derinlemesine ideolojilerden arınmış ele alabilmek ve pragmatik çözümlerin evladiyelik olmasında disiplin anca ASKERİ NİZAMDA olur derim ...
Tuz kendi başına acıdır ama tatsız yemeğe de lezzet katar...
Demokrasi bu ülkeye ayak bağıdır. Olması gerekenler için sivil dikta veya askeri bireysellikten uzak teknokrat orduları ile en az 40 yıllık sürdürülebilir projelerle ülke düzlüğe çıkabilir. Bu esnada ahlak yozlaşma gibi de çözülmesi beklenir ...
Eskilerden kimse olmayacak eskileri örnek almayacak hiçbir şey kabul edilmeyecek ...
-
Teşekkürler hocam yazı için keyifle okudum, su bi gerçek ki Türkiye ele geçirilmesi zor bir ülke değil, arkadan iş çevirmek, algı oluşturmak için vs, diğer ülkelerde bunu yapıyor, bu sistemin değişmesi için temizlik şart ama bu olmayacaktır çünkü sistemin kendisi zaten karar verenler, neden kendilerinden kurdukları imparatorluktan vszgecsinler ki? haliyle bu ortamda bizim gibi düşünenleri temizlemeleri daha gerçekçi ihtimal gibi duruyor
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
3 kişilik kadroya 10 kişi doldurulursa kadrolar şişer elbette. Bunu gören de o sözü söyler ki haklılık payı var. 2 milyon yeter mi, yetmez mi ayrı konu ama daha azıyla dönebileceği muhakkak.
Bir tarafta şişik kadrolu devlet daireleri, diğer tarafta öğretmen açığı vs. Dengesiz, adaletsiz sistem
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Keyifle degil sok olup kendi capimizda ne yapabiliyorsak elimizden geleni yapmaliyiz. Burada birbirimize keyif veya sinir harbi cektirmece filan bunlar bos islerdir.
Neticede ozu itibariyle huzur ve refah saglanacaksa demokrasi hukuk devleti de olacaksa kimden nasil aldina bakilmaz ... Vay gavurun sistemiymis filan bunlar cehalettir. Modern Cagin Modern Cehaletidir .. Pragmatiklik de sart ama kontrollu olacak.
Nesteri eline alacak cerrahlar ordusu sart ve bu duzen en az 40 surdurulebilir olmalidir. Kisiler degil yaklasimlar esas olmalidir ...
-
Sizi çok iyi anlıyorum ama bu coğrafya ve kültürde istedikleriniz ütopik kaçıyor onu geçtim ipini koparan yurt dışına falan gidiyor hani iki taraflı sıkıntı var buradan dönüş çok zor artık sanırım projeler bir bir patlıyor ve bunların baş aktörleri Avrupa ve arap islam ulkelerir tabii haliyle Amerika Rusya ikilisi
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
rahmi hakli
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Rahmi Koç sonuna kadar haklı.Ona karşı çıkanlar=memur.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ütopik demek pes etmişlik demektir ...
Başarabilen ülkeler de var. Farklı şekillerle ama kısa sürede netice alanlara örnek verirsek : Singapur .... Eskiden neydi son yıllarda nasıl oldu muazzam ...
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X