rahmi koç: “devlette 5,5 milyon kişi çalışıyor, diyorlar. Memuriyet sistemi kesinlikle kaldırılmalıdır. Devlet bunun için ciddi adımlar atması gerek.. x (formerly twitter) 🎙 Muhbir (@ajans_muhbir) on X https://x.com/ajans_muhbir/status/1806622820165636342 |
Rahmi Koç: 'Devlet 2 Milyon Kişi İle Döner' Demesi ?
-
-
Rahmi çok ama çok haklı :)
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Isvec norvec nufusuna ve gelirine bakmadan iskembeyi kubra dan sallamissin.. yapay zeka entegrasyonlari ile 1 milyon memur bile yeter diyorum 10 yil icersinde, benim kardesimde memur isredigi zaman istedigi kadar izni var arada isari izinde aliyor olmazsa rapor vs aliyor . Zaren hep calissa bile 5 gun 8 den 5 e arada yemek cay mola vs.. ben ondan en az 3 4 kat fazla kazaniyorum yeterince malim var ev araba dukkan vs .. yerleri degiselim imkani olsun hemen kazancimdan vazgecer memur olurum.. benden az kazanip benden iyi hayat yasiyor..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Rahmi haklı
Direk memur sayisini karsilastirmak yanlış, adamlarda hem istihdam orani yüksek hemde asgari ücret alan cok az. Dogrudan vergilerden iyi para toplanıyor. Türkiye, 15-64 yaş grubu içinde yüzde 51,8 oranında istihdamla sıralamada sonuncu. Üzerine çalışanların yarısı asgari ücrete çalışıyor. Birden çok parametresi işin içine katınca bizim gibi yıllardır ekonomik krizle uğraşan bir ülke için memur sayisi fazla. Özel sektör çalışanları bu yükü daha ne kadar taşıyabilir zamanla görücez.
Sadece tek bir örnek üzerinden gideceğim ve pek te ideal kıvamda olmadığını da uygulanmadığını da bildiğimi bilinmesini de beyan ederim:
Devletin atadığı ve maaşını da verdiği Gıda Mühendisleri her üretim yapan şirketlerde sürekli diğer işçiler gibi çalışacak gözlem ve numune alacak göndertecek lab a incelemeler rutin ani incelemelerle ... Tek bir sektörden bile esasında ciddi sayıda devlet personeli gerektiğidir ama sanırm Rahmi Bey'in bahsettiği klasik memur evrak işlerine bakanlar olsa gerek ...
-
Anlattıgın işi neden devlet yapsın ki , inşaatlari bile özel denetim şirketleri denetliyor gıda ve marketleri de böyle oluşumlar denetlesin o zaman devletin Gıda mühendisi atamasına ihtiyacı yok ,, Zaten devlet işi arayan mühendis o kadar sacma bir durum ki .. Mühendisin amacı cozum uretmek teknik geliştirmektir ne işi var devlette .. Devlet asıl görevi Adalet, Savunma , Eğitim , Sağlık bunları sağlamak kalan herşeyi denetlemek yada denetleyecek sistemi sağlamaktır.. Hatta sağlık ve eğitim de mümkün oldugunca özel sektörü desteklemelidir..
-
Rockefellerın kankası. Kahvede oturup sallayan dayılarda aynısını söylüyordur.
Norveç, İsveç dediğin ülkelerde bir çok kurum devlet kurumu. Petrolden, üretime, tarıma kadar. Bizim gibi para bitince bütün devlet kurumlarını satmamışlar.
-
Medeni, gelişmiş ülkelerde böyle ... Bence bu yaklaşım inşaat gibi esasında Denetleme nin her sektörde olması ile ticari ahlak sağlık vs anca böyle sağlanır.
Denetçiler İç Denetçiler filan pratikte objektif olamazlar . Esas etkin olan bağımsız yani dışarıdan atanan ve maaşları da dışarıdan olan denetleyiciler her sektörde şart olmalıdır.
Genelgeçer tanımlar artık işe yaramıyor! Sıradışı hallerde sıradışı kökten sürdürülebilir kararlar alınması elzemdir.
Desteklenmelidir dediklerinle sen başka yere odaklanıyorsun. Özel sektör kalitesi filan paran varsa istediğini yapabilme özgülüğü fırsatı bundan bahsetmiyorum. Esasında o saydıklarını da kapsayan sektörlerin veya tüm sektörlerin daha kaliteli düzgün olması gerektiği gibi çalışması içindir. Paranla rezil olmak. Paranla seni kasap gibi kesen . Paranla sana gereksiz tetkik ve operasyonlar yapılmasına da ket vurulmuş olur. ..
Sırf verdiğin örneklerden gidiyorum : Sağlık ta yozlaşma ve kalitesizlik var bunu anca dışardan maaşı da devletin ödediği denetçilerle sağlanır.
Eğitim sektöründe de kurumlardaki teknik imkanlar ve ruh sağlığı ekibiyle beraber öğrenciler kadar eğitmenlerin de gözlemlenmesi denetlenmesi gerekir ... Amaç korkuluk olmak ta değil . Amaç olağan insanlık hali gözden kaçabilen kusurları tespit edip anında karar alabilmek içindir.
Korkuluk gibi görülüyorsa kişi zaten usulsüzlüklerini bilinçaltıyla korkuluk olarak görmesiyle tepkileriyle anlaşılmaktadır da .
Her sektörde kontrol filan vardır ama kendi iç kurumsal veya bireysel iş ahlakı ile sınırlıdır ve objektif olmayabilir de. Maddi kaygılar ile malzemeden çalma yalan beyan edilen içerikler vs bunlar her safhada tespit edilmesi anca anca dışarıdan olan Denetiçler ve bunların maaşları da devletçe olmasıyla ÜLKE SEKTÖRLER ANCA KURTULABİLİR ...
Demek istediğim Rahmi Koç o ifadesi ile devlet memuru olacak ama Denetçilik had safhada en yüksek yüzde de olması gerekiyor. Teknoloji gelişti birçok işlemler dijital ortamlarda yapılabiliyor. Daha az memur masabaşı işleri ile pekala aksama olmaz.
Sahada farklı sektörlerde Denetçiler Devlet Memuru gibi olmaları gerekir ...
Bu yazdıklarımı hayata geçiren ülkeyi kalkındırmakla kalmaz ahlak anlayışı hem hizmet hem sanayi hem de genel manada olumlu etkisi de olacaktır . Bunu ben bike düşünebiliyorsam devlet in ilgili birimleri de düşünmüştür ve neden kapsamlı esaslı sürdürülebilir uygulamıyorlarsa bence onların hepsi bile bile böyle olmasına Vatan Hainliği derim. Bilmiyorsa cehalet derim .. Her ikisi de zararlı değişim şart.
-
O zaman sana bir fikra anlatayim..
> > > Çok güçlü, damizlik bir boga köyündeki tüm ineklerle
çiftlesmis.
> > > Inekler yetmeyince diger hayvanlara ve hatta köyün kadinlarina
yan
> gözle
> > > bakmaya baslamis.
> > > Bu durumdan rahatsiz olan köy ahalisi ne yapsak diye düsünmeye
> baslamis.
> > > Köy ihtiyar heyeti toplanmis ve ünü tüm ülkeye yayilan bogayi
> devlet
> > > üretme çiftligine satmaya karar vermis.
> > > Bakicilari devlet üretme çiftligine satilan bogayi ineklerin
> arasina
> > > salmis,
> > > aradan birkaç gün geçmis ancak bogada hiç bir haraket olmamis.
> > > Agacin altinda gevis getiren boganin bakicisi yanina gitmis ve
> > > :
> > > - Boga kardes, köydeyken seni kimse tutamazdi, ne oldu
hastamisin?
> > > diye sormus.
> > > Boga, bakicisina yavasça dönerek
> > > :
> > > - Eeee ne yapalim? Artik devlet memuru olduk...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kaç milyon memur işçi yeter emin değilim ama şu an ki durum tamemen seçim odaklı . Yani gereğinden fazla insan yandaş diye veya seçim vaadi diye alınmış. Belediyelerde öyle.
-
Ciddi sendikalaşma olmadan özel sektöre adım atmak yanlış olur.
Rahmi Bey'e sorar mısınız, kaç tane çalışanı sendikalı?
-
Klişe Devlet Memuru zaten bence de kökten değişmeli. Önce personelleriyle :) ...
TEK ADAM yöntemi de Atatürk te yaradı başkalarında da yaramaz ... Şartlar da müsait değildir.
İmamoğlu RTE Özal hatta Menderes filan bunlar aklı sıra denedi deniyor da ...
-
Tek adam yönetimi her zaman işe yarar.
Yeter ki yanındaki danışmanları alanlarında ehil olsun.
Yoksa çok seslilikfe kimseyi mutlu edemezsin.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Rahmi Koc hakli, hazinenin %30 u memur maaslarina gidiyor.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Benzer içerikler
- ömer aktaşöz yorumlar
- semerşah hangi cemaatin
- israil asgari ücret
- adnan menderes uçak fabrikasını neden kapattı
- türkiye"nin en büyük hırsızı kim
- togg fiyat listesi 2024
- togg ortakları
- en zengin ülke
- ısı pompası mı doğalgaz mı
- bina yıkım kararı sorgulama
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X