Mevcut anakartımda Raid desteği yok. Raid 0 için anakart veya Raid kart alacağım. Aşağıdaki Raid kartı almak mı daha akıllıca yoksa Anakartı mı?
Aklımı kurcalayan konu şu: Raid kart SATA2 (300MB/s) yi destekliyor. Ama anakartın Raid i SATA2 yi destekliyor mu onu anlayamadım.
HIGHPOINT RR2300 4 PORT SATA2 PCI-E RAID 5 KART
Özellikler:
Bilgi transfer hızı: 300MB/Sn Sistem bus hızı: PCI-Express x1(x4, x8 and x16 slot uyumlu) Desteklediği RAID seviyeleri: 0, 1, 10, 5, 50, Tek Disk (JBOD) Çoklu Mantıksal Volüm ve RAID Seviyeleri oluşturabilme(örnek:4 adet diskin iki tanesini RAID 0 iki tanesini de RAID 1 yapabilir ve boot için bir tanesini seçebilirsiniz), SATAII desteği Maks. disk adedi: 4 adet disk ile 4 terabayt kapasiteyi destekler (64-bit LBA desteği) İşletim sistemi: Microsoft® Windows® 2003/XP/2000,RedHat® Linux,SuSE® Linux, Mac OS X, FreeBSD
Intel® Core™ 2 çoklu-çekirdek ve yeni 45nm işlemci desteği Eşsiz sistem performansı için DDR2 1066 belleği destekler Eşsiz grafik performansı için PCI Express x16 özelliği SATA 3Gb/s ile RAID Özelliği Desteği Tümleşik Gigabit LAN Ethernet kontrolcüsü Blu-ray and HD DVD formatlarını destekleyen ALC 889A ses kontrolcüsü Japon üretimi katı kapasitörler Ultra Dayanıklı 2 anakart tasarımı
Fiyat : 180 YTL
Bence o raid kartına para vereceğinize gidin GG P-35 DS3R alın derim.Sata konusunda sorun olmaz benim anakartta aynı şeyler yazıyor ama kullandığım hdd ler saat 2.
En az 2 hdd Raid0 kurmanızı öneririm.Ancak yedek alacağınız kesin bir tane en az 500 gb harici diskiniz olsun yoksa Raid göçerse bilgilerde uçar.Sonuç olarak raid yapacak birinin kesinlikle harici bir diske ihtiyacı olmalı.
RAID 0 YAPMAYIN DA NE YAPARSANIZ YAPIN, BENDEN SÖYLEMESİ !!!!!!!
disklerden birine birşey olduğunda iki diski de kaybetmiş oluyorsunuz. raid konfigürasyonunu yeniden düzenleseniz de datalar uçabilir. dataların uçması ise disklerden birinin erişemez hale gelmesinden kaynaklanır.
quote:
Orjinalden alıntı: joyberk
RAID 0 YAPMAYIN DA NE YAPARSANIZ YAPIN, BENDEN SÖYLEMESİ !!!!!!!
disklerden birine birşey olduğunda iki diski de kaybetmiş oluyorsunuz. raid konfigürasyonunu yeniden düzenleseniz de datalar uçabilir. dataların uçması ise disklerden birinin erişemez hale gelmesinden kaynaklanır.
Ya arkdaşım ne kadar olumsuz yaklaşıyorsun.Yapmak isteyende engel oluyorsun.İmkanı varsa arkadaşın yapsın bence.Ben zaten raid0 ile ilgili açıklamalarımı yaptım.Bu kadarda karamsar olmayın.Elbette dezavantajı var ama avantajı daha çok.