Şimdi Ara

raid 0 yaptım sonuç nasıl ? (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: pEgaTR

quote:

Orjinalden alıntı: signomis

@pEgaTR
    Yazdıklarımı hala anlamamakta dırettıgınız ıcın sızınle daha fazla tartısma ortamına gırmeyecegım forumu bıraz ıncelemenızı tavsıye edıyorum..Tesekkurler ..

Dotum ben seni anlıyorum , inant felanda yaptığım yok.. Ama program tek olarak görmüyor, yani hepsini birden bencmark a tabii tutmama imkan yok... C ve D olarak 2 partition olarak görüyor Hd Tach.. Ne yapabilirimki ben? Çözüm yolu göster , senin dediğin gibide yapalım ...

Hakan,
    Arkadaşın söylemek istediği diskte tek raid0 oluşturmak sanıyorum..
    Yani hdd' i ilk kurulumda ctrl+ı tuş kombinasyonu akabinde, bütün disk boyutunu
    kapsayacak şekilde raid yapmaktan bahsediliyor anladığım kadarıyla.
    465 küsür gb tamamıyla tek disk şeklinde raid0 oluyor. Gerçektende bu şekilde raid0
    oluşturulduğunda hd tune ve hd tach diski tek 500gb'lık raid disk olarak görüyorlar.
    Ancak gel gelelim ben diğer halinden performans ve testler anlamında daha memnundum.
    Bir hayli düştü okuma ve yazma hızlarım...(testlere göre konuşuyorum)

Burada ben doğrusunu biliyorum gibi bir iddia' da bulunmuyorum kesinlikle. Hatta siz tartışan 2
    arkadaşımın raid konusunda benden daha bilgili olduğunuz kesindir.
    Ancak ortaya şöyle bir sonuç çıkıyor; demekki bir diskte tek bir raid0 da oluşturulabilir,
    5'e bölünüp 5 ayrı raid0 partisyonda yapılabilir. Ben 2 ye bölüp 2 bölüme ayrı ayrı raid0 yaptığımda
    daha yüksek performans elde ettim. Bu yüzden tek raid0 kullanmayacağım.
    Dileyen istediğini yapsın, sonuçlarıda bizimle paylaşsın.

• quote:

Orjinalden alıntı: OlacakOkadar

quote:

Orjinalden alıntı: signomis

@pEgaTR
    Yazdıklarımı hala anlamamakta dırettıgınız ıcın sızınle daha fazla tartısma ortamına gırmeyecegım forumu bıraz ıncelemenızı tavsıye edıyorum..Tesekkurler ..

sen keyfine bak arkadaşım, tartışma, adamın kafası basmıyor

BU lafın kime açık konuşurmusun ? Kimin kafası basmıyor? Hiçbişey bilmeden , konuya balıklama dalan seninni yoksa kimin?
  • Arkadaşlar RAID kurulumu sırasında belirlediğiniz alan tüm alan değilse kalan alan ile yeni bir RAID daha kurubilirsiniz. Ancak 2den fazla kuramazsınız (En azından ICH8R için)
    Hem işletim sistemi hem de BIOS bu iki RAID kurulumunu bağımsız diskler gibi görür.
    Daha sonra bu RAIDleri istediğiniz kadar partition'a bölebilirsiniz.

Ben de aynı pEgaTR arkadaş gibi kullanıyorum, iki disk ile iki RAID.
    pEgaTR arkadaş bölüm(partition) oluşturma değil ilk RAID kurulumu sırasında, hani disklerin seçilip stripe size ayarladığımız bölümde diskin boyutunu 500 yerine 70 yapmış.
    Daha sonra tekrar yeni bir RAID daha kurup bu RAIDi kalan miktar olarak ayarlamış.
    Yani sanki sistem iki bağımsız harddisk var gibi görüyor.

pEgaTR istersen bir de Yönetici konsolundan (Bilgisayarım sağ tık - Yönet) disk yönetimi ekranından bir ekran görüntüsü alıp buraya koyarsan daha kolay anlaşılır.

• quote:

Orjinalden alıntı: suphion

Arkadaşlar RAID kurulumu sırasında belirlediğiniz alan tüm alan değilse kalan alan ile yeni bir RAID daha kurubilirsiniz. Ancak 2den fazla kuramazsınız (En azından ICH8R için)
    Hem işletim sistemi hem de BIOS bu iki RAID kurulumunu bağımsız diskler gibi görür.
    Daha sonra bu RAIDleri istediğiniz kadar partition'a bölebilirsiniz.

Ben de aynı pEgaTR arkadaş gibi kullanıyorum, iki disk ile iki RAID.
    pEgaTR arkadaş bölüm(partition) oluşturma değil ilk RAID kurulumu sırasında, hani disklerin seçilip stripe size ayarladığımız bölümde diskin boyutunu 500 yerine 70 yapmış.
    Daha sonra tekrar yeni bir RAID daha kurup bu RAIDi kalan miktar olarak ayarlamış.
    Yani sanki sistem iki bağımsız harddisk var gibi görüyor.

pEgaTR istersen bir de Yönetici konsolundan (Bilgisayarım sağ tık - Yönet) disk yönetimi ekranından bir ekran görüntüsü alıp buraya koyarsan daha kolay anlaşılır.

Ya birader ne güzel anlatmışın , açıklamışın.. Ben aynen böyle yaptım , anlattım ama anlamak istemediler sanırım.. Sen benden video iste hemen koyarım

raid 0 yaptım sonuç nasıl ?

• @ OlacakOkadar

Ben halen sözlerinin kime olduğunu belirtmeni bekliyorum ... Öyle laf atıpda birdaha uğramamak yakışmaz adama.. Bakalım kimin kafası basmıyormuş ...Beklemedeyim .....
  • RAID oluşturma ekranında RAID kapasitesi oluşturma adımı var. @pEgaTR RAID oluştuam ekranında oluşturmuş RAID bölümlerini. @Hasbi 81 arkadaş ise windows yüklemesinden hemen önce RAID tanındıktan sonra oluşturmuş partitionlarını. :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: HepYek

RAID oluşturma ekranında RAID kapasitesi oluşturma adımı var. @pEgaTR RAID oluştuam ekranında oluşturmuş RAID bölümlerini. @Hasbi 81 arkadaş ise windows yüklemesinden hemen önce RAID tanındıktan sonra oluşturmuş partitionlarını. :)

Yani bende Çift Raid oluyor sanırım , performansda o biçim fark ediyor.... Eywallah HepYek
  • Evet, olay anlaşıldı. Ben tek raid'i C ve D olarak iki partition'a böldüm (diski bölmenin başka bir yolunu bilmiyordum zaten), ama pEgaTR iki ayrı raid sürücüsü oluşturmuş. Şimdi aklıma yattı
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.