Şimdi Ara

raid 0 yaptım sonuç nasıl ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: pEgaTR

Ben sizi anladım Hocam , walla aynen dediğim gibi , sizde neden öyle görünüyor onuda anlamış değilim
     raid 0 yaptım sonuç nasıl ?

Dostum senın ayarlarda bır garıplık var..O dıskın erısım suresı mumkun degıl oyle cıkmaz ve cpu kullanımı fazla..Verdıgınız ss'ı cozemedım normalde asagıdakı gıbı gozukur. .

• Walla sizde neden öyle görünüyor bende onu anlamadım doğdusu.. Herkesde öyle ise gariplik bendedir mutlaka ama bu gariplikten şikayet ettiğimi söyleyemem
  • Yeni Değerler.... Strip size 64 Kb , işletim sistemi vista 32 bit ultimate .. Sistem imzada yazıyor.. Radi 2 parça .. 65Gb ve 400Gb olarak.. 197.1 MB/S

• quote:

Walla sizde neden öyle görünüyor bende onu anlamadım doğdusu.. Herkesde öyle ise gariplik bendedir mutlaka ama bu gariplikten şikayet ettiğimi söyleyemem

Bence şikayet etmelisin, çünkü diskinin toplam ortalama hızını göremiyorsun. Yani program hatalı ölçüm yapıyor. Ama amacın diski test etmek değil de sadece yüksek rakamlar görmekse, senin adına sevindim
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hasbi 81

quote:

Walla sizde neden öyle görünüyor bende onu anlamadım doğdusu.. Herkesde öyle ise gariplik bendedir mutlaka ama bu gariplikten şikayet ettiğimi söyleyemem

Bence şikayet etmelisin, çünkü diskinin toplam ortalama hızını göremiyorsun. Yani program hatalı ölçüm yapıyor. Ama amacın diski test etmek değil de sadece yüksek rakamlar görmekse, senin adına sevindim

Diskimin toplam ortala hızıyla ne alakası varki söylediğinizin ? Hdd yi neden 2 ye yada 3 e bölersiniz? Daha dar alanda daha hızlı işlem yapsın diye.. Siz bölmüşünüz , test programında öyle görünmüyorsa sorun yaptığınız bişeyden kaynaklanıyordur.. Ben böldüm , aynen böldüğüm gibi çıkıyor sonuçlar.. Yani bunu bile hata olarak kabul ediyorsanız , bildiklerinizden şüphe etmeye başlamalısınız bence.... İşte en son test SS i , siz bakın inceleyin .. Tabiki 65GB lık partition ın performansı 500 GB lık tek blok dan iyi olacaktır, amaçta o zaten... Yoksa neden bölelimki HDD leri ....

• @pEgaTR
    Sonunda sendekı anormallıgı buldum..Yanı hadı ortalama okuma hızını gectım erısım suresı raptor gıbı cıkmıs kı buda ımkansız..
    Sızın verdıgınız testtekı degerler toplam degerı degıl yanı 500'luk degerı degıl 65 gb'lık kısmı hesaplamıs..Raıd kurulumunuzu bastan yapmanızı tavsıye ederım. .Sızın vermıs oldugunuz testler karsılastırma yapmak ısteyen kullanıcları yanıltır..Lutfen genel-gecerlı ss koyun..Tesekkurler. .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signomis -- 26 Şubat 2008; 2:02:27 >
  • Dostum ben ayriyeten bişey yapıyorumki... Raid ekranından HDd leri seçip, strip size ları ayarlayıp, Raid i 2 ye bölüp, miktarlarını yazıyorum.. Sonrada raid driver ını yüklüyorum .. Sistem kuruluncada İntel matrix storage in son sürümünü yükleyip, birim geri yazma önbelleğini aktifleştiriyorum okadar.. Bunlarda bir gariplik varsa tamam ama , program her seferinde bölünmüş olarak görüyor HDD leri , buda zaten öyle olmalı değilmi? Çünki RAid im 2 parça, 65GB ve 400 GB olarak.. YAni sizde bütün görünüyor diye , benimmi yanlış olmam gerekiyor anlayamadım.. Kaç kez formatladım doğru strpi size ı bulana kadar, her seferinde HD Tach böyle gördü ve test etti.. Sorun bendemi , yoksa sizdemi bende merak ettim doğrusu...
  • quote:

Dostum ben ayriyeten bişey yapıyorumki... Raid ekranından HDd leri seçip, strip size ları ayarlayıp, Raid i 2 ye bölüp, miktarlarını yazıyorum.. Sonrada raid driver ını yüklüyorum .. Sistem kuruluncada İntel matrix storage in son sürümünü yükleyip, birim geri yazma önbelleğini aktifleştiriyorum okadar.. Bunlarda bir gariplik varsa tamam ama , program her seferinde bölünmüş olarak görüyor HDD leri , buda zaten öyle olmalı değilmi? Çünki RAid im 2 parça, 65GB ve 400 GB olarak.. YAni sizde bütün görünüyor diye , benimmi yanlış olmam gerekiyor anlayamadım.. Kaç kez formatladım doğru strpi size ı bulana kadar, her seferinde HD Tach böyle gördü ve test etti.. Sorun bendemi , yoksa sizdemi bende merak ettim doğrusu...

Evet dostum bence de doğruyu birisi çıkıp söylesin çünkü bendede
    hemen hemen senin gibi çıkıyor
    395 ve 75gb şeklinde 2 partition (yada partisyon) oluşturdum. Strip size 64 yaptım.
    Hd tach, hd tune dede 2 disk olarak görülüyor.
    395gb lık olanın 32mb testi;(cpu kullanımına dikkat, bende bişi anlamadım)
    bu arada 235gb ı dolu halde test yaptım.

• arkdaslar bir sey danısmak ıstıyorum benın anakartım ide ve sata gırısı yok elımde daha onceden gecen bır sata hard dısk var bunu sısteme bağlamak ıcın bır kart aldım serial ata raid pcı card "via vt6421 raid" modeli ben buna sıstem kurmaya calışıyorum fakat biosumda sata ayarıda mevcut degıl bunun cozumu sızce nedır ne yapmalıyım
    format esnasında
    kur baslarken f6 ile hard diski gosterıyorum fakat biçimlendırmeyı yaptıktan sonra kur için dosyaları yedeklerken dısketle tanıttıgım dosyaları cd ıcınde goremeyınce kurulum hata verıp windows kendını kapatıyor nlıte kullanarak xp cd ıcıne attım yıne ulaşmadı gormedı cozum sızce nedır ? bilgilendırırsenız sevinirim en sonunda kıracam bu dıski

• quote:

Orjinalden alıntı: Ironhide

quote:

Dostum ben ayriyeten bişey yapıyorumki... Raid ekranından HDd leri seçip, strip size ları ayarlayıp, Raid i 2 ye bölüp, miktarlarını yazıyorum.. Sonrada raid driver ını yüklüyorum .. Sistem kuruluncada İntel matrix storage in son sürümünü yükleyip, birim geri yazma önbelleğini aktifleştiriyorum okadar.. Bunlarda bir gariplik varsa tamam ama , program her seferinde bölünmüş olarak görüyor HDD leri , buda zaten öyle olmalı değilmi? Çünki RAid im 2 parça, 65GB ve 400 GB olarak.. YAni sizde bütün görünüyor diye , benimmi yanlış olmam gerekiyor anlayamadım.. Kaç kez formatladım doğru strpi size ı bulana kadar, her seferinde HD Tach böyle gördü ve test etti.. Sorun bendemi , yoksa sizdemi bende merak ettim doğrusu...

Evet dostum bence de doğruyu birisi çıkıp söylesin çünkü bendede
    hemen hemen senin gibi çıkıyor
    395 ve 75gb şeklinde 2 partition (yada partisyon) oluşturdum. Strip size 64 yaptım.
    Hd tach, hd tune dede 2 disk olarak görülüyor.
    395gb lık olanın 32mb testi;(cpu kullanımına dikkat, bende bişi anlamadım)
    bu arada 235gb ı dolu halde test yaptım.

BUyrun burdan yakalım .... Şimdi çözememiz gereken hangisi doğru ? Arkadaşda bölmüş RAİD disklerini, sonuçlar benimkilere benzer...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pEgaTR -- 26 Şubat 2008; 11:46:50 >

• Yaw guzel kardesım yukarıda bır arkadasta yazmıs bende yazdım sızın verdıgınız ss'ler dıskın toplamının performansını vermıyor sadece kucuk boyutlu ayırdıgınız bolumu verıyor..Bunu verdıgımız ss'lere bakarsanız anlarsınız..Yukarda detaylı olarak yazdım daha sızde yanlıslık var demek nedır forumda detaylı bır arama yapın bakalım alınan sonuclar ne sekılde alınmıs..Sonra adam senın verdıgın ss'ı gorup butun zamanını o degere ulasmak ıcın verıcek ama bu ımkansız bak bırdaha yazıyorum ımkansız..Hıcbırsekılde erısım suresı o deger cıkmaz cıkmaz..Kucuk bolumu kendı ıcınde raıdlemıssın dıgerınıde kendı ıcınde buda toplam performansı vermıyor sadece 60-70 gb'lık az bır bolumde performans artısı saglıyor...Forumu ıncele bıraz. .
  • peki buna nediyeceksin diski ikiye böldüm 350 gb ve 650 ikisindede bu aşağidaki değerlere yakin erişim süresine ulaşiyorum ? 2 adet segate 500gb ncq 32mb 7200.11 takili ?

8mblik test

32mblik test

Buda Hdtune 64k lik testi

• arkadaşlar hala benım soruma cevap veren kimse olmadı pls kafayı yemek uzereyım
  • quote:

Orjinalden alıntı: signomis

Yaw guzel kardesım yukarıda bır arkadasta yazmıs bende yazdım sızın verdıgınız ss'ler dıskın toplamının performansını vermıyor sadece kucuk boyutlu ayırdıgınız bolumu verıyor..Bunu verdıgımız ss'lere bakarsanız anlarsınız..Yukarda detaylı olarak yazdım daha sızde yanlıslık var demek nedır forumda detaylı bır arama yapın bakalım alınan sonuclar ne sekılde alınmıs..Sonra adam senın verdıgın ss'ı gorup butun zamanını o degere ulasmak ıcın verıcek ama bu ımkansız bak bırdaha yazıyorum ımkansız..Hıcbırsekılde erısım suresı o deger cıkmaz cıkmaz..Kucuk bolumu kendı ıcınde raıdlemıssın dıgerınıde kendı ıcınde buda toplam performansı vermıyor sadece 60-70 gb'lık az bır bolumde performans artısı saglıyor...Forumu ıncele bıraz. .

YAhu ben yalanmı konuşuyorum? Böldüm diyorum , SS dede görünüyor zaten bölünmüş olduğu , görmemek için amaa olmak lazım zaten... Ben performansa bakarım birader, ben memnunum , sorunumda yok, hatada vermiyor makinem, erişim süreside süper, okumada, kopyalamada süper.. Daha ne sıkıntım olacakki.. Birisi çıkıp dicekki olmaz öyle diye oturupda kasamam öyle işlere.. Zaten 2 adet 250GB radi0 yapıpda bölmüyorsa diskini adam , o benim değil, onun sorunudur .. Ben makinemin performansına bakarım...

• @pEgaTR
    Yazdıklarımı hala anlamamakta dırettıgınız ıcın sızınle daha fazla tartısma ortamına gırmeyecegım forumu bıraz ıncelemenızı tavsıye edıyorum..Tesekkurler ..
  • quote:

@pEgaTR
    Yazdıklarımı hala anlamamakta dırettıgınız ıcın sızınle daha fazla tartısma ortamına gırmeyecegım forumu bıraz ıncelemenızı tavsıye edıyorum..Tesekkurler ..

Dotum ben seni anlıyorum , inant felanda yaptığım yok.. Ama program tek olarak görmüyor, yani hepsini birden bencmark a tabii tutmama imkan yok... C ve D olarak 2 partition olarak görüyor Hd Tach.. Ne yapabilirimki ben? Çözüm yolu göster , senin dediğin gibide yapalım ...
  • ya abiler mühüm bi soru:

bende gb P35 DS3-R anakart var. ve 3 tane 200 gb samsung harddisk var... bunları turuncu portlara baglayıp bi türlü raid yapamadım... ben de mi sorun var bilmiyorum. daha once 2x 200 seklinde mor slotlarla yapmıstım ama şimdi 3x200 yapmaya calısıyorum olmuyor bi turlu...raid menusunden 3 diski de raidledim sistem kurarken raid surucusunu floppy den tanıttım ama yine raidli bir şekilde tek harddisk olarak goremedim sorun nedir acaba? aynı anakartı olanlar kısaca anlatabilir mi aşamaları???
  • arkadaşlar bende 2 tane 250 birtane 320 gb var. 250likleri raid0 yaptım format attım formattan sonra 320gb görmedi nasıl gördürebilirim
  • quote:

@pEgaTR

sen keyfine bak arkadaşım, tartışma, adamın kafası basmıyor
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.