Merhaba,
MSI VECTOR GP68HX 13V model(13980HX-RTX4080-32GB-1TB-2K 240hz) laptopumda özellikle CPU tarafı çok ısınmaya başladı o yuzden oyunlarda fps düşüşleri ve donmalar başladı.
Sıcaklıkları takip edince CPU nun 95C leri çok kısa sürede gördüğünü farkettim. İçini açınca durum bu şekilde idi.
Kesin çözüm olarak Pullsar Icedragon Sıvı metali aşağıdaki linkten sipariş geçtim. Uygulaması biraz zahmetli ve riskli ama incelediğim kadarıyla genelde başarılı sonuçlar alınmıs.
Yalnız yine resimlerden görüneceği gibi termal padler de dağılmış.(beyaz sakız gibi olanların termal ped olduğunu düşünüyorum) Bu padleri de yine alttaki Pullsar marka pedlerle değiştirme planım var.
Ancak kalınlık olarak 1mm uygun olur mu bilemedim. Bu konularda bilgisi olan paylaşsın lütfen.
Ryzen 7800x3D CINEBENCH 23 SKORU
xfx7900xt+7800x3d Benchmark Warzone2
Merhaba arkadaşlar.
Sistem:
MSI MAG B650M MORTAR WIFI
AMD 7800X3D
AMD XFX 7900XT 20 GB
2x16 gb GSKILL 6000mhz CL36
1TB KINGSTON M2 NVME 3500mb
ARCTIC LIQUID FREEZER 2 360mm ISLEMCI SOGUTUCUSU
750W CORSAIR RGB POWER SUPPLY
Oynadığım tek oyun Warzone 2. Ekseriyetle Ashika resurgence.
Benchmark skorunu aşağıdaki gibi bırakıyorum.
Yaptığım OC müdahaleleri:
- PBO curve optimizer değerleri tüm çekirdekler -30, seçili olanlar -27 de.
- Ramleri CL 30-34-34-80-112 ye çektim
- SAM açık.
- Ekran kartında OC yok.
Sistemin Fiyat/Performansının iyi olduğunu düşünüyorum.
Bu FPS i arttırmak için ne gibi dokunuşlar yapabiliriz? Var mı önerisi olan?
Race Driver Grid VİDEO ve RESİM Paylaşımı
|
Windows 7 ve Grid Sorunu(Race Driver)
|
ATİ driver güncelleme sorunu
13.3 NOTEBOOK TAVSİYESİ
|
RAID 0 GÖÇTÜ NE YAPMALIYIM!!!
|
RAID 0 GÖÇTÜ NE YAPMALIYIM!!!
|
INCA IL 820-dvi 20.1 inç Mönitörü kullananlar
|
Meslek: Hendeseci
İlgi Alanları: futbol
AMD Ryzen 9 5900x | SAPPHIRE 68O0XT 16GB | ASUS TUF GAMİNG X570 WIFI | G.SKILL TRIDENT NEO 2X8 GB 3600 MHZ CL 16 | SANDISK ULTRA 1TB M2 SSD | HP 27XQ 27" 2K 144hz | DARK FLASH PHANTOM KASA | LOGITECH G-430 | BLOODY TL80 TERMINATOR | |
REFERANSLARIM: ^^AHMET^^ || Infinity || zildjiann || kadir_metallica || sercany || FATALİST || onculcan || amac22 || aegean || famosel || bahadır_bado || EMİNX84 || huseyin34 || headsurfer || TLG38 || newmonarch(2 kez) || mgurgen(2 kez) || BillyJean ||Weekender || 1mart || player || georgia || ozangoren || MKAMORAN || faruk || Krombacher || juke || menem || VTR || Meroboy || ilkdostun || RED LORD CHE || baykarizmaizmir || sugarboy... ÖNERMEDİKLERİM: pagan_angel(coşkun çağlar fırat, sahtekarın teki-bozuk rami satti telefona bile cevap vermiyor...) orgeneral(bosa zaman ve para kaybi)... |
REFERANSLARIM: ^^AHMET^^ || Infinity || zildjiann || kadir_metallica || sercany || FATALİST || onculcan || amac22 || aegean || famosel || bahadır_bado || EMİNX84 || huseyin34 || headsurfer || TLG38 || newmonarch(2 kez) || mgurgen(2 kez) || BillyJean ||Weekender || 1mart || player || georgia || ozangoren || MKAMORAN || faruk || Krombacher || juke || menem|| VTR || Meroboy || ilkdostun || RED LORD CHE || baykarizmaizmir|| sugarboy ... ÖNERMEDİKLERİM: "pagan_angel"(coşkun çağlar fırat, sahtekarın teki-bozuk rami satti telefona bile cevap vermiyor...) |
Son Giriş: dün
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 1.082
İkinci El Bölümü Mesajları: 384
Konularının görüntülenme sayısı: 16.198 (Bu ay: 152)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 41 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: İkinci El