Şimdi Ara

Ryzen 7800x3D CINEBENCH 23 SKORU

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Redditte görüyorum cinebench skoru 19k yı geçenler var. Ben şu an kadar 18k yı bile neredeyse hiç göremedim. Oysa silikon fena değil zira PBO Curve Optimizer Core1 ve Core3 -27'de, diğerleri -31 de stabil çalışıyor.
    Ayrıca 81watt güç limiti de koydum 85-86 dereceleri hiç geçmiyor işlemci.( 85 leri sadece C23'de görüyor, oyunlarda 68 civarı maks).
    Warzone 2 oynadığım için ekseriyetle ve bu oyun CPU'yu bol tüketen bir oyun olduğundan daha nasıl CPU kullanımını arttırabiliriz fikri olan var mı?
    Aşağıda C23 skorlarını ve Cod MW2 benchmark skorunu atıyorum. Bu arada yapılan OC ve UV ler aşağıdaki gibi.
    *Ramleri 6400 CL32 36 36 96 ya çektim.(orjinali 6000mhz CL36)
    *CO lar -27 ve -31 de
    *CPU güç tüketimini 81w ile sınırlandırdım.
    -Anakart MSI mag B65m mortar wifi
    -İşlemci soğutucusu Arctic Freezer II 360mm
    -Termal macun MX6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeniAdem -- 29 Eylül 2023; 19:47:5 >

• Nedeni asla bir i7 13700 k yada kf asla olamaz. Bizler 30 k 32 - 33 k zorluyoruz.
  • Güç limiti koyduğunuzda clock düşebilir. Skor düşer. 85 derece sıcaklıkta clock düşürme eğilimi olabilir. Yine skor düşer.
  • @BeniAdem

Amaç oyun ise dünyanın en iyi oyun işlemcisine sahipsin,cinebench felan oc'ye yeni başlayan ergenlerin mastürbasyon uygulaması.

Amaç overclock ile skor kasmak ise zaten bugün,kıt overclock bilgili adam bile intelin herhangi bir K serisine o.c yapar skor kasar,eskidendi o.c işinin gerçekten yetenek ve risk istediği zamanlar,geçti o günler.

Undervolt dönemindeyiz artık,insanlar az güç tüketimi ile max verimlilik peşinde.

Benim,ne bellekler de ne işlemci de o.c yok,gerek de yok zaten istesem yaparım o ayrı,ben sadece undervolt ile detaylı bellek gecikmelerini kendim ayarladım.

PBO All core: -35

Güç limiti de koymadım

Skorlar bu şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 10 Ekim 2023; 8:36:22 >

• Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Amaç oyun evet ve işlemci bunun hakkını fazlasıyla veriyor. Ancak warzone tarzı oyunlar ciddi işlemci kullandığı için acaba işlemciye nasıl bir tuning yapsak da fps leri biraz arttirsak onun peşindeyim. C23 tarzı testler her ne kadar sentetikten öteye geçmese de performans artışını teorik olarak rakamlarla gösteriyor. O yüzden mastürbasyon yapmak değil niyetim.
    Bu bağlamda senin skor güzel, pbo - 35 de güzel silikon olduğunu gösteriyor. Benim önceki 7600x de - 45 de stabil çalışıyordu.
    Msi MAG MORTARda çarpan kilidi açık değil sanırım direkt mhz arttırıp oc yapmayı denersem belki C23 de daha yüksek skor alınır ancak oyun performansına ne kadar etki eder orası meçhul.
  • BeniAdem kullanıcısına yanıt

Cinebench'i senin özelinde demedim genel olarak belirttim.

Cinebench çekirdek hızıyla direkt etkilenen bir test.

7800x3D ile yüksek skor almak için test sırasında tüm çekirdekleri 5 ghz e yakın tutman lazım.

Power ve sıcaklık limitini kaldırıp işlemciyi serin tutarsan yüksek puan alırsın.

Warzone çoklu çekirdek testinde esas alınacak oyun değil,leş gibi bir motora sahip.

BF 2042 128 kişilik haritalar

Cyberpunk 2077 patch 2.0

Shadow of the tomb raider

Final Fantasy XV Benchmark

Hitman 3

Read Dead Redention 2

Civilization 6 

İşlemci bu oyunlar da test edilmesi gerekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Digital Reaction -- 10 Ekim 2023; 16:4:32 >
  • Digital Reaction kullanıcısına yanıt
    Ekran kartın nedir?
    Wz 2 de test etme şansın var mı? Benchmark veya kısa bir rallide.

Ben şöyle bir test yapmıştım. 1st low fps ler düşük. 7800x3d ile bunu telafi edebilir miyiz ki?

warzone 2 7800x3d 7900xt test
  • BeniAdem kullanıcısına yanıt

4090,özelden attım hocam.

• %1 low fpslerin düşük olma sebebi power limitten kaynaklı olabilir,

1080p'de bile gpu %95+ kullanılıyorken cpudan daha nasıl bir performans bekliyorsun onu anlamadım

• Msaniyamac M kullanıcısına yanıt
    Dediğin mantıklı Power limitini kaldırıp deneyelim ama muhtemelen bu sefer de thermal throat yapacak ve yine limtleyecek Aio Sıvı soğutucuya rağmen.
    Cpu kullanımı güzel genelde ancak sanki fpsler daha yukarı çıkabilir de bişeyler darboğaz yapıyor gibi oluyor. Zira Anlık ciddi fps yukselmeleri ve düşmeleri oluyor.
  • Akşam eklerim bende sonuçları .Benim yaptığım tek ayar temp limit 85 o kadar 18.600 civarı skor alıyor bellekler 6000 de.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.