Şimdi Ara

MSI GP68HX 13V TERMAL LIMIT- Sıvı Metal ve Termal Ped kalınlığı hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
1
Favori
232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

MSI VECTOR GP68HX 13V model(13980HX-RTX4080-32GB-1TB-2K 240hz) laptopumda özellikle CPU tarafı çok ısınmaya başladı o yuzden oyunlarda fps düşüşleri ve donmalar başladı.

Sıcaklıkları takip edince CPU nun 95C leri çok kısa sürede gördüğünü farkettim. İçini açınca durum bu şekilde idi.

Kesin çözüm olarak Pullsar Icedragon Sıvı metali aşağıdaki linkten sipariş geçtim. Uygulaması biraz zahmetli ve riskli ama incelediğim kadarıyla genelde başarılı sonuçlar alınmıs.

Yalnız yine resimlerden görüneceği gibi termal padler de dağılmış.(beyaz sakız gibi olanların termal ped olduğunu düşünüyorum) Bu padleri de yine alttaki Pullsar marka pedlerle değiştirme planım var.

Ancak kalınlık olarak 1mm uygun olur mu bilemedim. Bu konularda bilgisi olan paylaşsın lütfen.

MSI GP68HX 13V TERMAL LIMIT- Sıvı Metal ve Termal Ped kalınlığı hk.www.hepsiburada.com
    Pullsar Icedragon® Pullwark™ Metal Series™ 128W/M-K Sıvı Fiyatı
    https://app.hb.biz/8Zdwodw1Mq8E

MSI GP68HX 13V TERMAL LIMIT- Sıvı Metal ve Termal Ped kalınlığı hk.www.hepsiburada.com
    Pullsar Ice Dragon® Thermal/Termal Pad - 100x100 mm | 0,50 Fiyatı
    https://app.hb.biz/inaaN6WFh9MA

• Sıvı metal çok iyi karar olmuş çipin etrafına ince bir şerit capton bant çekerseniz daha güvenli olur termal pedler baktığımda ise biraz şaşırdım termal ped değilde termal puttye benziyor sizden önce termal putty işlemi görmüş olabilir msi yaptıysa şaşırırım.
    Termal ped konusunda çok iyi araştırın ne ince ne kalın olmalı hatta ince olmasını yeğlerim kalın olursa çok baskı yapıp cihazı bozduğunu biliyoruz şimdilerde ustalar termal puttyde kullanıyor ama kalınlığı ayarlamak önemli redditde ve yabancı kaynaklarda cihazınıza uyumlu termal pedi iyice araştırın aynı ölçüde bulursanız ne ala bulamazsanız kalın kullanmayın.

Bonus bilgi:çip çevresine kapton bant yerine silikon conta çözümler yapanları gördüm çok daha iyi olur ama kapton bant daha ulaşılabilir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • rayli82 kullanıcısına yanıt
    Eyvallah hocam. Msi dışında müdahale mümkün değil çünkü Factory seal etiketi duruyordu hâlâ üstünde.
    Termal putty mi uygulayalım diyorsunuz?
    Yoksa hiç ellemeden bu şekilde devam mı etsem sadece sıvı metali uygulamak kaydıyla?

• rayli82 kullanıcısına yanıt

Bu ürün nasıl hocam sence? Termal putty olarak yüksek iletkenlik değeri var.

• MSI GP76 laptobumda Upsiren UTP-8 kulanıyorum termal pad yerine, hem uyum sorunu yok hem de çok iyi sonuç veriyor tavsiye ederim.

• PoloClassic75 kullanıcısına yanıt
    Ekran kartı için hem ana işlemciye hemde yandaki mosfetlere olurmu bu hocam.

• Hocam ben de GS66 kullanıyorum. Termal pad işini nasıl yaptınız?

• Thermal Putty kullandım. Yukarıdaki mesajımda paylaştığım putty.

• BeniAdem kullanıcısına yanıt
    Memnun musunuz? O linkteki ürün kalmamış sanırım ben de bunu buldum ve cpu ile gpu'ya termal macun kullanıp geri kalanlara putty sürmeyi planlıyorum.

https://www.hepsiburada.com/halnziye-hy-236-termal-putty-6-0-w-m-k-10-gr-p-HBCV00005JKSHV

• Sıkıntı yok. İş görür senin seçtiğin de.

• Eğer padleri atmadıysan mm ölçebilen bi cetvel yada daha gelişmiş bir cihazla ölçmen lazım. Yükseklikleri farklı parçalar varsa uygun kalınlıkta kullanmalısın.
    Eğer ince olursa yetersiz temastan dolayı ısı iletimi düşer eğer kalın olursa yine ısı iletimi düşer ve eğilme/bozma yapabilir.
    Arctic tp-3 yumuşak ve toleransa sahip. Sitesinde 1.2mm boşluk için 1.5mm pad kullanılabilirsin diye yazıyor. Tabii bu diğer sert padler için geçerli değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.