Şimdi Ara

Raid yapmalımıyım yapmamalımıyım?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

ben aynı anda pc me 2-3 iş birden yaptırtan bir insanımdır. mesela bir yandan download yaparken bir yandan oyun oynarım. yada bir yandan install yaparken bir yandan download yapıp diğer yandanda photoshop yada illustrator gibi ram düşmanı programlarla çalışırım. yda yine download yaparken diğer yandan 2 farklı isntall çalışır.

şimdi benim sistemimde 2 tane harddisk var. 2 ci harddiskimi sadece downloadlar için kullanmaktayım. eğer ben raid yaparsam tabiki katkısı olacak. fakat, çok büyük dosyalarla haşır neşir olduğumdan hdd ler hırpalanmayacakmı. yani bildiğim kadarıyla windows yada başka programlar her çalıştığında iğneler veriyi okur. sonra tekrar okur falan. üstüne ben bunların birden falza işlem yaptığımı düşünürsek hasar mümkünmüdür?

ikinci soruma gelirsek benim elimde birde 500lük wd mybook var. be raid 1 yaptıüımı düşünürsek mybooku da download olarak kullansam external hdd erirmi?

(aslında pek raid 1 yapma taraftarı değilim ama)

bu arada raid yaparsam hız farkımın olacaüının farkındayım. ama korkumaid yapıp hdd leri zorlayıp "bozmak".

Bana yardımcı olursanız çok sevinirim

not birde adam gibi raid tutorial ı biliyormusunuz :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi korhanes -- 30 Eylül 2007; 11:40:44 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.