Şimdi Ara

RAINMASTER SCHUMİ izleyin gercekten mukemmel (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
1.266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benim en sevdiğim araba(lar) tercihim pek çok kişiye ters gelebilir. Ama ben 95'in sarı Forti Ford'unu ve 2001 Arrows'unu çok beğenirim. 80 öncesi şekiller biraz ters geliyor bana, ground effect ve kabarık burun mantığıyla daha estetik oldular bence (kalkık değil kabarık, dikkat).

Aslında nedense 95 yılının bütün arabalarını gayet güzel buluyorum.

Başka bir topiclik oldu bu konu aslında. "En sevdiğiniz arabalar" gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eveready -- 4 Ekim 2006; 0:08:02 >
  • o bir RAİNMASTER
    mükemmel pilotajlar
  • @Eveready benim hatırladğım kadarıyla 35. turda 3. gidiyodu lastik patladığında; hatta araçtan inip kaskını eline alıp duvarın üstünden epey bi yarışı izlemişti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanselah -- 4 Ekim 2006; 20:49:43 >
  • O yazıyı ben yazmadım, doğrudan alıp buraya aktardım. Ama MSC'nin oturup izlediğini ben de hatırlıyorum. Yine de orada ne kadar oturdu, sonuna kadar durdu mu yoksa arada pite döndü mü emin değilim. Daha iyi hatırlayan birisi elbette çıkar.
  • pardon alıntıymış görmedim özür dilerim.
  • Ne önemi var. Yalnız benim de kafam karıştı şimdi. 96-99 arası detayları hatırlamakta çok zorluk çekiyorum, garip bir dönem geçirmiştim ancak dediğim gibi, orada izlemişçesine hatırlayanlar çıkacaktır buradan.
  • ben sanki 35. turda 3. gidiyodu diye hatırlıyorum ama o zamanlar 14 yaşımda olduğumu düşünrsek yanlış hatırlıyor olabilirim.
  • Ben yağmurda raikkonin daha iyi araç kullandığı kanaatindeyim.
  • esıt sartlarda yagmur altında schumacher ı tek gecerım yagmur altındakı sezgılerı muhtesem
    en yakın ornegı cın gp sı o lastıklerle pıt cıkısı spın atmaması bunun en guclu ornegı
  • Arkadaşım bende sana şöyle söyleyim eşit şartlarda yapılan bugünkü yarışların hepsine baktığımızda raikkonen yağmurda muhteşem sürüyor. Örnek vereyim geçtiğimiz seneki spa, 2003 deki brazil gp. Vede bu seneki yarış gayet iyi sürüyor. Ben yağmurda dışarı çıktığını hiç görmedim raikkonenin ama .Schumi brazil yada dışarı çıktı. Schumiye laf atmıyorum Ama raikkonenin yağmur altındaki yarışlarına baktığımda Bence Raikkonen.
  • Artık bol bol geçmii anar durursunuz
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Arkadaşım bende sana şöyle söyleyim eşit şartlarda yapılan bugünkü yarışların hepsine baktığımızda raikkonen yağmurda muhteşem sürüyor. Örnek vereyim geçtiğimiz seneki spa, 2003 deki brazil gp. Vede bu seneki yarış gayet iyi sürüyor. Ben yağmurda dışarı çıktığını hiç görmedim raikkonenin ama .Schumi brazil yada dışarı çıktı. Schumiye laf atmıyorum Ama raikkonenin yağmur altındaki yarışlarına baktığımda Bence Raikkonen.

Arada şöyle bir fark olduğunu hatırlatayım. 2003 Brezilya' da hata yaptığını biliyoruz. Ancak geçen yıl bildiğin gibi araç zaten yolda duramıyordu. Fakat Alonso ile farkı sürekli kapatıyordu ama sonuç? Kamikaze' nin dönüşü Fakat genel olarak Schumacher gerçekten yağmur altında coşuyor. 2000 Avrupa GP bunun için muhteşem bir örnek. Tabi 1995 Belçika gibi örnekler de var (16. sıradan kalkıp yarışı kazanmıştı).

Malesef Raikkonen F1' e geldiğinde çekiş kontrol sistemi gibi yardımlar da geldiği için böyle şartlarda nasıl süreceği konusunda bir yorum yapamayız. Fakat ben kötü olmayacağını, hatta birçok pilottan iyi olacağını düşünüyorum. En yakın örnek Mika Hakkinen. Mika Hakkinen yağmurda Schumacher' den kötüydü fakat birçok pilottan çok daha iyi bir performans göstermişti. 2000 Avrupa GP' de Schumacher ile aynı tur içerisinde kalmayı başarmış tek pilot. Schumacher o yarışta 2. Hakkinen hariç herkese tur bindirmişti. Raikkonen' in de benzer bir performans göstereceğini düşünüyorum. Fakat Schumacher' den iyi olduğunu hiç sanmıyorum.

2000 Avrupa GP özeti için aşağıdaki adrese bakabilirsiniz:
    http://www.youtube.com/watch?v=XFpZUwpE9Gw

Startta her zaman kötü olan Schumacher, startta her zaman harika olan Hakkinen' e geçiliyor. Ama sonra ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Challenger -- 5 Ekim 2006; 10:47:55 >

• http://www.youtube.com/watch?v=EziXHN-SL9A

Hayatımda izlediğim en zevkli yarışlardan biriydi. Kazalar filan süper. Bu arada saçma bir kural yüzünden raikkonenin 1.liği verilmedi. Ve o sezon raikkonen schumi ile şampiyonluk mücadelesi yapmıştı. Fisichella hayatındaki en beleş yarışı kazandı. Yani aklıma geliyorda Bir takım ve pilotu 1.lik için zorluyor ama kazalar yüzünden açılan ara sürekli kapanıyor ve sonradan 1.pilot pite giriyor ve sonrası yok yarışın son 3 turuna mı ne bakılıyormuş ve saçmalıklar. Neyse o zamanda çok sinirlenmiştim. Ama yarış gerçekten süperdi. Bir izleyin isterseniz.

Bu arada @Challenger hocam bence raikkonen mi iyi yağmurda yoksa Schumi mi bu soruya cevabı zor buluruz. Çünkü Schumi bu sezondan sonra artık yarışmayacak. Ama inşallah önümüzdeki yarışlarda yine yağmur altında geçer ve raikkonen ile schumi kapışır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarman61 -- 5 Ekim 2006; 12:01:08 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sarman61
    Bu arada @Challenger hocam bence raikkonen mi iyi yağmurda yoksa Schumi mi bu soruya cevabı zor buluruz. Çünkü Schumi bu sezondan sonra artık yarışmayacak. Ama inşallah önümüzdeki yarışlarda yine yağmur altında geçer ve raikkonen ile schumi kapışır.

Aynı fikirdeyim. Cevabı zor buluruz. Sadece geçmişte olanlarla bir fikir edinebiliriz o kadar. Ama o da ne derece gerçekçi olur bilinmez.
  • Way be kadarin cilvesine bak fisicoya ilk birinciliğin geldiği yarışta ben Alonso ile tanıştım daha sonra fisico alonso ile takım arkadaşı oldu alonso nun kaza yaptığı fisiconun muzaffer sayıldığı gp de alonso en genç dünya şampiyonu oldu.
  • O yarışta Alonso çok büyük bir hata yapmıştı. Yarışın durdurulmasına neden olan onun yaptığı bu hata idi. Neredeyse kendisini ve bir pist görevlisini öldürecekti.
  • Hatamı viraj çıkışında kaza yapmış bir arabanın parçaları duruyordu. Ne hatasından bahsediyorsun sen?
  • quote:

Orjinalden alıntı: etusch

Hatamı viraj çıkışında kaza yapmış bir arabanın parçaları duruyordu. Ne hatasından bahsediyorsun sen?

Videosunu bir defa daha izle. Sarı bayraklar sallanıyor ve herkes yavaşlayarak o viraja giriyor. Parçaları görenler aralarından geçiyor. Kaza olduktan belki de 40 - 50 saniye sonra gelen Alonso ise büyük bir hızla geliyor. İşte hata bu.
  • quote:

Orjinalden alıntı: MMX 166

esıt sartlarda yagmur altında schumacher ı tek gecerım yagmur altındakı sezgılerı muhtesem
    en yakın ornegı cın gp sı o lastıklerle pıt cıkısı spın atmaması bunun en guclu ornegı

valla formula 1 tarihinde kanımca jean alesi ve graham hill den daha iyi yağmurda kimse süremez.

ancak şu anda yarışanlar içinde schumacher yağmurda tur başına hepsine yarım saniye fark atar.(şu anda yarışanların hepsine yarım saniye fark atar)

bir de yağmurda raikkonen ve schumacher karşılaştırması yapmak için ikisininde aynı lastiklerle yarışması gerekiyor ama bence o durumda yine schumacher geçer raikkonen i yağmur altında.(karşılaştırmalı analiz yaparken schumacher in de raikkonen in de en iyi yarıştığı zamanları işin içine katıyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 6 Ekim 2006; 3:43:11 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Challenger

Arada şöyle bir fark olduğunu hatırlatayım. 2003 Brezilya' da hata yaptığını biliyoruz. Ancak geçen yıl bildiğin gibi araç zaten yolda duramıyordu. Fakat Alonso ile farkı sürekli kapatıyordu ama sonuç? Kamikaze' nin dönüşü Fakat genel olarak Schumacher gerçekten yağmur altında coşuyor. 2000 Avrupa GP bunun için muhteşem bir örnek.

şimdi brezliya 2003 schuamcher de birçok pilot gibi kaza yaptı.3-4 tane pilot aynı yerde kaza yaptılar schumacher de öyle.(interlagos 2003).Yani brezilya 2003 için schumacher in yarışı kazanması mucize olurdu özellikle raikkonen ve coulthard oldukça arayı açmıştı.

Şunu da söyliyim belçika 2005 te ne ferrari den ne schumacher den iyi sonuç gelebilirdi sato ya çarpmasa bile.Hem aracın performansı hem de schumacher in performansı kendi standartlarının çok altındaydı.Zaten ferrari o yarıştan sonra kendini eleştirmeye devam etti ve çok yetereszi olduklarını söylüyorlardı.

Ancak doğrudur schumacher genel olarak yağmur altında çoşuyor ve risk almaktan korkmuyor.Hiç öyle 2000 lere gitmeye gerek yok 2004 monza da yarışın başında yağan yağmur ve sonrasında schumacher in çıkardığı yarış ortada.Benim kanımca o yarışta barrichello da dahil herkesten tur başına 1 saniye daha hızlıydı üstelik barrichello yuda geçip birinciliği alabilirdi ama sanıyorum o sıra barrichello ya kıyak geçti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadrazzam -- 5 Ekim 2006; 16:34:48 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.