Şimdi Ara

Rainmeter İçin Hava Durumu Ayarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
0
Favori
27.503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Rainmeter de hava durumunun ayarlarmaları...

Weather.com da her şehir için ayrı bir location code u varmış ve onu düzenlemek gerekiyo..

Öncelikle kullanağımız skinin olduğu dosyaya gidiyorz

C > Program Files > Rainmeter > Skins > HUD.Vision > Black yada White ( Hangisini kullanıcaksanız) > Weather

Sonra Weather-ONE dosyasını başa bir yere kopyalayın. Örneğin masaüstüne. Ben öle yaptm

Daha sonra bu masaüstüne kopyaladınız dosyaya çift tıklayarak açın. Değiştirmemiz gereken yer aşağıdaki resimde Sarı ile işaretli olan yerler.

Resimdeki Newyork u silip yerine bulunduğumuz şehri yazıyoruz. Alttaki kod kısmınada bulunduğumuz şehrin Location Kodunu Yazıyoruz. (Birkaç Şehrin Kodunu aşağıya yazıyorum)
    Mesela Bu şekilde olmalı

Ayrıca Derecelerin Celcius olarak görünmesi için İstanbul un üstündeki f harfini silip yerine m yazmanız yeterli

Daha sonra Kapat diyoruz ve kaydedilsinmi ? diye soracak evet e basıp kapatıyoruz.

Kapattıktan sonra dosyayı kopyalayıp orjinal yerine yapıştırıyoruz yani ;

C > Program Files > Rainmeter > Skins > HUD.Vision > Black yada White ( Hangisini kullanıcaksanız) > Weather

bu klasörün içine yapıştırıyoruz. Dosya Değiştirilsin mi? diye soracak Evet e basıp geçiyoruz.. Ve işlem tamam

Şimdi Rainmeter den Weather-ONE yi aktif hale getiriyoruz. Biraz bekledikten sonra olduğunu göreceksiniz.

Sonuç

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bazı Location Kodları (Galiba Her şehir için yok mesela ben Zonguldaktaym ama zongudak için kod u Bulamadım )

Ama Weather.com veya Google de burda olmayan kodlar bulunabilir...

TUXX0014---İstanbul
    TUXX0002---Ankara
    TUXX0039---Bursa
    TUXX0015---İzmir
    TUXX0023---Samsun
    TUXX0030---Edirne
    TUXX0036---Kars
    TUXX0017---İzmit
    TUXX0047---Kayseri
    TUXX0004---Antalya
    TUXX0061---Adana
    TUXX0040---Eskişehir

Weather.com dan location kodu bulmak için.

www.Weather.com a giriyoruz. Üstteki arama yerine bulunduğumuz şehri yazıyoruz. Örneğin "izmir" yazıyoruz ve Search e basıyoruz.

Sonra izmir in sayfası açılıo. Aşağıdaki resimde yukarıda adres satırında Sarı ile işaretli olan yer bu şehrin kodu oluo yani TUXX0015 işte izmir in Location Kodu bu. Şimdi bulduğumuz bu kodu kullanarak gerekli ayarlamaları yapabilrisinz.

Hadi kalın sağlıcakla. Umarım işinize yarar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .AnasoN. -- 11 Mayıs 2009; 19:23:27 >

• Ellerine sağlık ama yarım saat beklemem rağmen gelen bir şehir ismi olmadı anlatıkların harfiyen yaptım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zileli1 -- 11 Mayıs 2009; 19:13:28 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: Zileli1

Ellerine sağlık ama yarım saat beklemem rağmen gelen bir şehir ismi olmadı anlatıkların harfiyen yaptım

İlginç. bende 5 dk sonra gelio hemen. hatta birkaç şehir i denedim. bir sorun çıkmadı. Başka deneyen varmı??
  • eywallah kardes cok guzel oldu,iyi bulmussun.
    bende aynı yöntemle günleri türkcelestirmeye calıstım ama yemedi :)
  • @yorfa

İşine yaradıysa ne mutlu bana

Eee başka deneyen yokmu ?? Okadar uraştık...
  • Eyvallah bilader eline sağlık sonunda yaptık.Bende 5 saniye sonra gösterdi arkadaşın gösterdiklerini aynen yaparsanız sorun çıkmaz + yapamayanlar white ve black dosyasındaki weatherlerin hepsini değiştirsin açılacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OsmanlıAtam -- 12 Mayıs 2009; 0:42:48 >
  • Emeğine sağlık arkdaşım bende yaptım fakat bi sorum olucak acaba günleride değiştirsek türkçeleştirebilirmiyiz ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ***BİOS NEDİR VE AYARLARI***
    19 yıl önce açıldı
    Hava ve Haber Ekranı
    3 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tşklewr dostun emeklerin için silip yenidenb yükleyip denedim oldu sonuç mükemel
  • Hocam şu fahrenaytı derece yapma varmı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: fukul

Hocam şu fahrenaytı derece yapma varmı?

"Ayrıca Derecelerin Celcius olarak görünmesi için İstanbul un üstündeki f harfini silip yerine m yazmanız yeterli "

Üstten 3. resime bakabilrisin

Kolay gelsn...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi .AnasoN. -- 12 Mayıs 2009; 21:20:04 >
  • 1 Saat geri göstriyo onun ayarını bulabildiniz mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: QbLaY!!!

1 Saat geri göstriyo onun ayarını bulabildiniz mi?

biraz aradım ama bulamadm. bide am-pm olarak gösterio onu da 24 saat biçimine cevirebilrsek süper olcak

Bilen varsa paylaşsın lütfen
  • quote:

Orjinalden alıntı: burakoruc

quote:

Orjinalden alıntı: QbLaY!!!

1 Saat geri göstriyo onun ayarını bulabildiniz mi?

biraz aradım ama bulamadm. bide am-pm olarak gösterio onu da 24 saat biçimine cevirebilrsek süper olcak

Bilen varsa paylaşsın lütfen

Valla Çok Süper Olacak 24 Olursa ellerinize sağlık
  • Vista 64 bitte kullanılıyormu bu?
  • quote:

Orjinalden alıntı: cenkcirak

Vista 64 bitte kullanılıyormu bu?

evet kullanılıyor. Bunun için Rainmeter programının 64 bitlik versionunu indirmen lazım.

Şu adresten 64 bitlik olanı indirebilrsn ----> http://www.softpedia.com/progDownload/Rainmeter-Download-20289.html

Kolay gelsn.

• quote:

quote:

evet kullanılıyor. Bunun için Rainmeter programının 64 bitlik versionunu indirmen lazım.

Şu adresten 64 bitlik olanı indirebilrsn ----> http://www.softpedia.com/progDownload/Rainmeter-Download-20289.html

Kolay gelsn.

Saol dostum indirdim kurdum fakat birkaç problemim var.Bu programda cpu temp. ile wireless eklerni kuramıyorum cpu tempte dosya yok diyor wireless ise hiç piyasada görünmüyor.Birde network değerleri biraz abartı geldi saçma sapan rakamlar gösteriyor bunun bir ayarı varmı?

• quote:

quote:

quote:

Kolay gelsn.

Saol dostum indirdim kurdum fakat birkaç problemim var.Bu programda cpu temp. ile wireless eklerni kuramıyorum cpu tempte dosya yok diyor wireless ise hiç piyasada görünmüyor.Birde network değerleri biraz abartı geldi saçma sapan rakamlar gösteriyor bunun bir ayarı varmı?

Evet güzel sorular cpu temp. ve network değer sorunları bende de var ve çözümünü bulamadım malesef Wireless kullanmadığım için onun hakkında bi bilgim yok...

• şu am pm ayarlarını bulan yokmu ya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tcan -- 17 Haziran 2009; 19:41:50 >
  • BİRİLERİ ALLAH RIZASI İÇİN ŞU HAVA DURUMUNU KULLANDIĞI RAİNMETER HUDVİSİON VEYA KONYA İÇİN HAVA DURUMU AYARLANMIŞ .İNİ DOSYASINI GÖNDERSİN DELİRMEK ÜZEREYİM HAVA DURUMUNDA NEW YORK ÇALIŞIYOR KONYA ÇALIŞMIYOR YAAAAAAAA
  • ya benımkı olmadı bırturlu kardesım sımdı söle bısey var eeet water one acın dıyosun ama orda 2 tane watter var ilki watter accu 2. si watter com old kı bız hangısını acıcaz senın gosterdıgın watter com old dosyasının ıcındedekı salt dosyayı degıstırıyoz ama ben ona tıkladıgımda acılmıyo yanı cızgı ısaretı gelıyo ama new york yazan skın bıle gelmıyo ama watter acuc actıgımda gelıyo ondada new york yazısı degısmıyo zaten normal olarak degısmıyo cunkı bız dıger dosyanın ıcerıgını degıstıryoz karsıtı benım bıraz aklım kardesım yardımcı olabılcek olan varmı...
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.