Şimdi Ara

Açık hava filtresi ÖNERİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
6.801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese iyi forumlar dilerim öncelikle,

98 model 1.6 tigra aracım var, 174 binde şuan. Açık hava filtresi takmak istiyorum fakat k&n gibi filtreler çok pahalı geldi. Kit'i 600 civarıydı.

Şöyle ucuz yollu , aracı rahatlatıcak, sorun çıkarmayacak bişey istiyorum. Sadece hava akışını daha rahat hale geterisin yeterli, tabi ki birazcık da ses olsun. Performansını da düşürmesin tabi ki. Gerekirse hava filtresinin olduğu bölgeyi yalıtabilirim sıcak havaya karşı. Fakat kit gibi birşey kullanıp aracın farklı bölgelerine filtreyi taşıyamam, zaten çok sıkışık kaputun altı, hareket alanı kısıtlı.

10 bin bakımını yaptırmadan önce dyno da 98 hp vermişti. motor x16xe 106 hp. Öneri ve görüşlerinizi bekliyorum

• Yapay Zekanın Yanıtı

Açık Hava Filtreleri: En İyisini Seçmek ve Tehlikeleri Bilmek

Açık hava filtreleri, evinizin veya iş yerinizin içine giren havadaki kirleticileri yakalamak için tasarlanmıştır. Alerjisi veya astımı olan kişiler için özellikle önemlidirler. Ancak tüm açık hava filtreleri eşit yaratılmamıştır. En iyi açık hava filtresini seçmek ve potansiyel zararlarının farkında olmak önemlidir.

En İyi Açık Hava Filtresi Markaları

Piyasada çok sayıda açık hava filtresi markası bulunmaktadır. Bazıları en iyi açık hava filtresi markaları arasında şunlar yer almaktadır:

• 3M
    • Honeywell
    • Alen
    • Dyson
    • Levoit

Bu markalar, yüksek kaliteli filtreler üretmeleri ve güvenilirlikleri ile bilinmektedirler.

Açık Hava Filtresi Zararları

Herhangi bir ürün gibi açık hava filtrelerinin de bazı potansiyel zararları vardır. Bunlar şunları içerir:

• Filtrelerin kirlenmesi: Kirli filtreler, havadaki kirleticilerin evinize veya iş yerinize girmesine izin verebilir. Bu, alerjileri ve astımı tetikleyebilir.
    • Enerji verimliliğinin azalması: Kirli filtreler, hava akışını engelleyerek HVAC sisteminizin daha fazla çalışmasını ve daha fazla enerji tüketmesini zorlayabilir.
    • Küf ve bakteri üremesi: Nemli filtreler, küf ve bakteri üremesine neden olarak solunum sorunlarına yol açabilir.

Performans Hava Filtresi Yorumları

En iyi açık hava filtresini seçmenin en iyi yollarından biri performans hava filtresi yorumlarını okumaktır. Bu yorumlar, diğer kullanıcıların deneyimlerini ve farklı markaların ve modellerin performansını öğrenmenize yardımcı olabilir.

Açık Hava Filtresi Seçimi

En iyi açık hava filtresini seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Alerjenler ve astım tetikleyicileri: Spesifik alerjenleriniz veya astım tetikleyicileriniz varsa, bunları hedefleyen bir filtre seçin.
    • Oda boyutu: Filitrenin odanızın boyutuna uygun olduğundan emin olun.
    • Filtreleme verimliliği: HEPA filtreleri gibi yüksek filtreleme verimliliğine sahip filtreleri arayın.
    • Bakım maliyetleri: Filtreleri düzenli olarak değiştirmeniz gerekeceğini göz önünde bulundurun.

Açık hava filtresini düzenli olarak değiştirmek, evinizin veya iş yerinizin havasını temiz ve sağlıklı tutmak için çok önemlidir. En iyi açık hava filtresini seçerek ve potansiyel zararlarının farkında olarak, siz ve aileniz sağlıklı bir iç mekan ortamının keyfini çıkarabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Açık hava filtresi yaptırmaktaki amacınız nedir ? Performanssa daha beter öldürürsünüz aracı sıcak havayı çeker gerek yok böyle birşeye.. Bütçe ayırıcam bu işe performans artısın diyorsanda bu işin farklı yöntemleri var
  • quote:

Orijinalden alıntı: K0rkunc

Açık hava filtresi yaptırmaktaki amacınız nedir ? Performanssa daha beter öldürürsünüz aracı sıcak havayı çeker gerek yok böyle birşeye.. Bütçe ayırıcam bu işe performans artısın diyorsanda bu işin farklı yöntemleri var

Açıkcası çok bi performans beklentim yok zararı olmasın yeter 1 beygir verir vermez çok mühim değil. Farklı önerileriniz nedir ucuz yollu aracın çalışmasını rahatlatıcak ? mesela performans egzoz ( tabi susturuculu ötenlerden istemiyorum ) olabilir mi ?
  • Aracanız için kit li açık hava filtreleri varsa onlardan alın.Kitsiz montajlarda perfomans düşüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escossie

Aracanız için kit li açık hava filtreleri varsa onlardan alın.Kitsiz montajlarda perfomans düşüyor.

kit olarak k n den başka bulamadım onun fiyatıda bana çok uçuk geldi maalesef
  • Valla kaliteli ondan :) , zaten 50 100 tl ye alacagınız şey sadece ses verecek , bazıları filtre görevini bile tam yapamıyor.

Bana kalsa Kn nin kutu içi filtresini alırım.Hem birdaha filtre almazsınız (temizlenip geri takabiliyorsunuz) hemde performans verir.
  • Orjinal filitreden şaşma.

Performans filitrelerinin çoğu (%90 kadarı) ters etki yapar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hava sirkilasyonu iyi bir kasa önerisi
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzun ömürlü faydalı bir şey istiyorsanız. Parayı kıyıp K&N alın.
  • Açık hava filtresindeki amaç sesse eğer hava filtresi öyle müthiş güzel bir ses vermiyor söyleyim.Ayrıca açık hava filtrelerinde sıcak hava çekme problemi var.Bunu engellemek için ya radyatör ızgaralarına kadar uzanan big tube tarzı hava filtresi alacaksınız aem simota vb.Onlarında fiyatı tuzlu kaçar.Kısaca hava filtresi olayı külliyen zarar.He hastasındır motorun yapılıdır hem araba rahatlasın hem de motorda güzel bir görüntü olsun istersin.Kıyarsın paraya alırsın ama 50 liralık hava filtreleri cacık.Onun yerine ses merağı var egzos daha mantıklı.Yine de heves ettiyseniz bi denersiniz 50 liralık hava filtrelerinden.En azından içinizde kalmaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: Frank W.

Açık hava filtresindeki amaç sesse eğer hava filtresi öyle müthiş güzel bir ses vermiyor söyleyim.Ayrıca açık hava filtrelerinde sıcak hava çekme problemi var.Bunu engellemek için ya radyatör ızgaralarına kadar uzanan big tube tarzı hava filtresi alacaksınız aem simota vb.Onlarında fiyatı tuzlu kaçar.Kısaca hava filtresi olayı külliyen zarar.He hastasındır motorun yapılıdır hem araba rahatlasın hem de motorda güzel bir görüntü olsun istersin.Kıyarsın paraya alırsın ama 50 liralık hava filtreleri cacık.Onun yerine ses merağı var egzos daha mantıklı.Yine de heves ettiyseniz bi denersiniz 50 liralık hava filtrelerinden.En azından içinizde kalmaz

Anladım hocam. Öyle çok büyük bi ses merakım yok zaten 1nci önceliğim aracı rahatlatmaktı , Kutu içi performans filtresi kullandınız mı hiç peki ?

Birde egzoz olarak öğrenci olduğum için gidip bir supersprint gibi kaliteli egzozlarda pahalı. Böyle pek ses çıkarmayan ucuz yollu bişey varmıdır acaba ?

• quote:

Orijinalden alıntı: _M-U-E_

Uzun ömürlü faydalı bir şey istiyorsanız. Parayı kıyıp K&N alın.

Hocam genel olarak herkes açık filtrede performans kaybı yaşıyacağımı söyledi sıcak havalarda. Zaten opel motoruda bilirsiniz diğer motorlara göre birazcık daha yüksek sıcaklıkta oluyor harareti ve cidden kaputun altı sıcak. Kaputun altındada çok hareket alanı yok araç küçük olduğu için motoru zor koymuşlar açıkcası oraya , açık filtre için pek yer yok gibi. Ama kutu içi k&n bana biraz olsun performans yada araçta rahatlamaya sebep olur mu ?
  • motorun bakımlı ve gene de performansının normalden düşük olduğunu falan düşünüyorsanız, egzoza baktırın, babamın vectrasında 6yıllık egzoz vardı, araba 2.0 ama çekişi belki de 1.6dan da kötüydü egzoz değiştik kedi gibi oldu.
  • O zaman açık filtre yerine kutulu olan kapalı filtreden taktırın. Aynı k&n. Ya diger filtrelere göre k n daha iyi sonuç verdigini okumuş, duymuşdum. Performans isteniyrosa zaten birtek onunla bitmez motorda bi kaç degişiklige gitmek laızm oda türkiyede ne kadar kullanışlı olur siz düşünün.edit: daha çok motorun ömrü kısalır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _M-U-E_ -- 14 Haziran 2015; 18:38:01 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.